www.idatallhed.blogg.se - Angel Wing Heart

Gnäll-sköterskor!

Inlägget publicerades den 2011-10-21 kl: 08:13:36
Kategori Min viktkamp! (Gastric Bypass), 5 kommentarer
Här sitter jag med min frukost i näven och kikar runt lite på nätet. Känns som att jag sovit konstant sen jag kom hem från lassarettet och de käns som att jag med lätthet skulle kunna sova ett dygn till, men så blir det inte!

Idag ska jag faktiskt försöka göra lite nytta utan att för den skullen överanstränga mig själv. Jag ska ut å promenera på gården bara en stund, se till att få i mig alla mina måltider och all vätska jag behöver och försöka leva denna dag men högsta allvar :)

Skönt är det att vara hemma men tråkigt att inte ha Natalie att gå/ligga och prata med när man vill. Idag startade min morgon 07.00 Vilket den i snitt kommer fortsätta göra frammåt.

Gällande min sjukhus vistelse så var inte sköterskorna särskilt trevliga oh inte heller särskilt hjälpsamma alla gånger. Som exempelvis när mitt dropp på ena handen hade åkt snett... Jag förklarade att den inte satt som den skulle men den ena sköterskan envisades med att den vist gjorde det. En hel nat fick jag ha de där troppet helt fel medans sköterskan fortdatte att envisas.

När sen morgon personalen kom så undrade dom varför i helafriden inte förra sköterskan hade bytt hand på min dropp när de satt fel på den nuvarande handen. Ett tag senare så kände jag att även droppningen på höger hand inte alls satt bra. Sköterskor kom in och ansåg väl att ingenting var galet men envis som jag är så forsatte jag hävda min rätt om att dom får göra ett nytt hål för droppen för den på handen satt fel.

Sköterskan säger till mig att så länge man kan se att de droppar så sitter den rätt för annars skulle de inte droppa. Jag förklarade att jag fick ont och att jag verkligen kände att den är fel, men hon tog lixom inte ens bort "bandaget" runt nålen för att titta hur de satt.

Ytterligare ett tag senare så kom en kirurg upp på rummet och kollade till droppet och sånt och de tog någon enstaka sekund då fick droppet bytas eftersom mitt dropp satt FEL! det satt inte i något kärl. Det var ju det jag sa helatiden! Min hand var svullen som fan dessutom.

Sköterskorna på det där stället hade lixom redan hunnit skälla ut en för att man inte viste vad man prata om när de i slutänden visade sig att det var jag själv som hade rätt. Allt man gjorde ifrågasattes. Så även när man hade ont så sa dom emot, när man inte hade ont så skulle man ta mediciner i alla fall och när jag fick alergiproblem så gav hon mig en medicin som jag inte brukar äta fast hon hävdade att det var den medicin jag vist brukat äta.

En sköterska var jätte irriterad och snäste om att hon får då fan aldrig äta middag för alla jävla patienter ringer på klockan helatiden så man får kliva upp femton gånger. Hon ville väl förfan äta middag hon med.. En sån sköterska kan man undra vad dom gör inom yrket?

Jag och min rumskompis pratade lite grand om titthålen man har och framförallt hur blåt och vulle min mage är. Sköterskan som infann sig i rummet samtidigt (kärringen mot strömmen i alla lägen) talade då om för mig att jag var varken blå eller svullen. Haha.. hon måste skämta! Är hon så envis så hon förnekar det faktum att min mage är blå och svullen, eller är kärringen bara blind?

Och nej, hon var inte ironisk.. hon var sur, grinig och allvarlig!Nej hörrni.. skönt att slippa personalen faktiskt! Min läkare var i alla fall toppen! :)


Chatrin
Skriven den 2011-10-21 kl: 08:49:30 »
Måste säga sköterskorna i sunderbyn var jätte gulliga, vad hemskt att det ska vara sådär, det är satan fel människor som har fel yrken... å ja du var jätte blå på magen, men hoppas du mår bra iaf och inte har så ont!
Natalie
Skriven den 2011-10-21 kl: 18:29:55 » http://kilorasaren.blogg.se/
Vad gullig du är =)

Vi får ta och ses någon dag när vi båda har kommit på benen =)

Jag har börjat bli blå om magen nu, men dom var ju dumma i huvudet som sa att du inte var det.
Mia
Skriven den 2011-10-23 kl: 08:52:13 »
Ida! du vet väl att du kan klaga/anmäla sånt bemötande till både HSAN och Patientnämnden...http://www.socialstyrelsen.se/klagapavardenTycker du åtminstone skall tala om hur dåligt bemött du blivit och om din ADHD medicin nu och att du fått olika svar 4 gånger osv.
Tobbe » Webbdesign och massa annat!
Skriven den 2011-10-24 kl: 04:45:25 » http://tobbees.com
Vilka jävla sköterskor! När jag blev akut opererad förra året för mitt öra så hade jag underbara sköterskor! :)Jag hade 2 nålar. En i min högra hand och en i vänstra under armen. (heter det så?) Och bägge slutade funka 2 dagar efter OP och sköterskorna kunde inte sätta nya och det var då snart dags för mig att få eftermiddags medicinen i droppet. ca 500ML med stark antibiotika.

Dom fick kalla på narkossköterskan. Och dom kom efter ca 1 eller 2 timmar. Dom tog ut dom gamla kanyler och skulle sätta nya!Jo men visst gösta! Kärlek åkte hit och dit. Och utan att ljuga tog det nästan 1 timme att sätta nya kanyler.Dom stack mig ca 6 gången i båda armarna.. Jag var öm hade blåmärken och sånt där dom hade försökt sticka. :(Men jävla kärringar du hade till sköterskor. :/Skickar en värme kram till dig!
✫Familjen Bus✫
Skriven den 2011-10-25 kl: 17:21:03 » http://familjen-bus.com
Aj aj aj... Ser inte alls skömt ut :(

Stackare!Tittar in för att jag skulle vara mkt tacksam om du hade tid att lägga en röst på Familjen Bus.-Gå in här: www.muppsan.com

-Klicka i "familjen bus" i rutan till höger.

-Tryck sedan "rösta".

-KLART! :)Funkar även från en iphone el. android-mobil.Tacksam för rösten på förhand! Kram kram