www.idatallhed.blogg.se - Angel Wing Heart

Gnällinlägg om visdommens(?) tand :/

Inlägget publicerades den 2012-01-30 kl: 07:09:59
Kategori Dagboken, 2 kommentarer
usch! varför ska allt gå emot mig just nu? Varför kan jag inte bara få vara helt frisk och utan värk en längre period? Det är som att värken i min kropp blivit värre sedan min viktminskning. Tydligen så kan de vara så i början och speciellt om man redan sen innan har en kronisk nack/rygg -skada! Nerver och muskler hinner väl inte riktigt med.

Men så när man precis börjat vänja sig vid den jobbiga värken i rygg, nacke och ljumskar.. då börjar munnen göra ont också! Jag har en visdomstand på väg upp som fortfarande ligger under köttytan. I evigheter har det hållt på fram och tillbaka. Jag sväller upp och har ont en vecka ungefär, sen lägger de sig och kommer tillbaka efter någon månad igen :O Dock så har jag ondare än ondast nu!

Denna jävla visdomstand gör mig inte klok! Den ger mig däremot feber, illamående och sömnlöshet. Jag kan inte äta för det gör ont och för att tanden orsakar att kroppen får en infektion. Jag mår illa när jag ska äta. Även när jag dricker. Har lyckas få i mig lite vatten och ett glas blåbärssoppa, men de är också allt!

Med tanke på min operation (Gastric bypass) så är det ju viktigt att äta 7 gånger om dagen. Men inte går ju de när man mår skit och febern svajar.

Jaja.. bara att härda ut, för inte en chans i helvete att jag åker till tandläkaren för att snitta ett "hål" i tandköttet så tanden lättare kan ta sig igenom. Inte en chans att jag vill dra tanden heller. Nej, jag står ut med värken en vecka nångång om sänder ;)

Nu ska jag sluta gnälla och försöka sova en stund. Ungefär sov-försök 20 denna natt :/MÅSTE MAN DRA UT EN VISDOMSTAND? :(

"ätte tooora backe stjömlidan å gjilla kojven"

Inlägget publicerades den 2012-01-29 kl: 11:07:19
Kategori Dagboken, 2 kommentarer
Igår startade jag dagen med att åka på badhuset i varmvattenbassängen. Tänkte att de kunde vara bra för min värkade kropp. Så jag passade på när min syster och hennes dotter också skulle dit :) Efter det så tog jag en promenad ut på isen med Sofi, Christoffer och våra hundar.

Promenader på isen är väl en av mycket få saker jag gillar med vintern. Var dock lite nervös att det inte skulle hålla än, men de gick bra! Ispromenader gillas..


(foton av Sofi. Tagna igår)

Sen ringde min lillebror och frågade om jag ville åka pulka med han idag "i den ätte toora backe, stjömlidan och gjilla kojven". Jodå, storesyster vill minsan åka pulka i den jättestora backen strömlida med han :) Och grilla korv så klart.

Igår kväll så bestämde en hemsk tanvärk för att besöka mig också. Har en visdomstand på väg upp. Då har jag enorm smärta i ungefär en vecka, sen blir det bra, sen återkommer smärtan och eländet någon månad senare för att tanden aldrig kommer upp. VISDOMStanden gör mig fan inte klok.

Efter smärtorna orsakade att jag kräktes så trode jag aldrig att jag skulle klara av att fara till strömlida med brorsan idag. Har ju knappt sovit inatt. Men nu har jag tagit lite sitidin, värken är bättre och jag har vilat.. Klart jag ska med brorsan <3

Finaste vännen någonsin!

Inlägget publicerades den 2012-01-29 kl: 03:01:06
Kategori Dagboken, 0 kommentarer

Du finns för mig och jag är glad att du existerar. Du taggar mig när jag inte har motivation, du hjälper mig när jag behöver det!

Våra strandpromenader, is promenader och tjejsnacksnacks grejer är gemensamma faktorer för ren glädje!

Jag älskar fianfis <3
Du gör mig glad och du gör mig stark, du gör saker för att underlätta för mig och jag gör det för dig!

Finade vännen någon kan få;
Sofi NorénNymedicin efter tre månaders avbrott.

Inlägget publicerades den 2012-01-24 kl: 14:18:08
Kategori Dagboken, 5 kommentarer
Idag har jag möte på psykiatrin igen, jag hoppas det inte dröjer allt för länge tills jag får tid hos överläkaren som ska skriva ut ny ADHD-medicintill mig. Börjar vara jobbigt att gå utan men vad ska man göra när man inte kan äta den medicin jag haft.. Det är bara att vänta helt enkelt!

Jag har ju ätit concerta och strattera men eftersom jag gjorde en gastric bypass som tar bort stora delar av både hunger och sug och även concertan har just den bieffekten så blir det totalt omöjligt för mig att få i mig mat nr jag äter medicinen. Så tanken är väl att jag ska få prova ritalin istället.

Det är rätt så jobbigt i vardagen utan medicin, de känns som att man tappar stora viktiga delar i livet eftersom det blir total kaus i rutiner och struktur.

Jaja, vi får väl se när jag får den nya medicinen. Har varit utan i tre månader nu. Nu ska jag äta nått och sen åka på mötet.

ÄNTLIGEN har jag beställt!

Inlägget publicerades den 2012-01-23 kl: 17:53:00
Kategori Dagboken, 6 kommentarer
Jag är lycklig, för att för totalt 304kr med frakt och allt så har jag lyckas beställa lite saker jag viljat ha lääänge! En sån där mysoverall, en ny baddräkt då min börjar vara stor och även en liten sportväska med vattenflaska och "svetthandduk" som jag kan ha när jag är och tränar. Tänk.. allt detta för 304kr :) det är bra!Packa den rosa fina väskan, iväg till badhuset, hoppa in i nya baddräkten, simma, in i duchen, hoppa ner i mysdressen och åka hem och myspysa! Det låter som en mycket bra plan! <3

Magsjuka :(

Inlägget publicerades den 2012-01-20 kl: 09:50:13
Kategori Dagboken, 5 kommentarer
Sprutlackerad toalettstol med hjälp av röva! Inte alls nått att föredra. Om det ska forsätta i denna riktning så kommer jag efter allt torkande inte längre kunna sitta den närmaste veckan.

Jag hulkas som när man spyr men de kommer bara slem, istället har det valt att komma mer fontänartat bakifrån istället. Kramperna i magen är hemska och jag kan lova er att magsjuka efter en gastric bypass operation inte är nått jag önskar min värsta fiende ens. Smärtorna är som magsjuka före operationen gånger tio och just nu känns de som att lite spya skulle vara mer värt :/

Feber och yrsel är också nått som just nu infinner sig. FYFAN!
Vill någon ta över?

Teckensnitt

Inlägget publicerades den 2012-01-18 kl: 17:11:44
Kategori Dagboken, 4 kommentarer

Nytt köksbord :)

Inlägget publicerades den 2012-01-18 kl: 14:16:12
Kategori Dagboken, 1 kommentarer
Har ju glömt att visa er det nya köksbordet. Vi hade ju ett mycket mindre förut men så köpte Sofi och Christoffer det här stora, men de ryms inte hemma hos dom så vi bestämde att byta. Så nu har vi ett stort bord och dom vårat mindre :)

Det här bordet är format som ett ägg. Det vill säga ovalt, men smalara på den ena sidan och bredare på den andra, precis som ett ägg. Bordet är verkligen stoooort! Om man sträcker ut sina händer mot dom på andra sidan så når man knppt varandra :P Men de är skönt med stort bord när man är många.

Äggformen gör sig inte rättvis på bilden, den är mycket smalare fram än ner mot fönstret :)

Fina gardiner :)

Inlägget publicerades den 2012-01-18 kl: 13:49:06
Kategori Dagboken, 1 kommentarer
Åh vad det plötsligt känns som att det är mycket jag vill ha! Hittade ett par fina gardiner nu som jag gärna skulle vilja köpa, men de har jag naturligtvis inte råd med nu.

Idag ska syrran komma och hämta Tindra och ha henne någon dag så jag får bli kvitt min förkylning och slipper vara både förkyld och allergisk på samma gång. Tur man har en fin familj <3

Väggord

Inlägget publicerades den 2012-01-17 kl: 20:38:23
Kategori Dagboken, 4 kommentarer

Hittade massa väggord idag som jag skulle vilja ha :) Hittade massa sånna där olika färgglada mönster också men de passar intein hemma hos oss när vi har mönstrade tapeter nästan överallt.. så de återstår att se om de blir nått sånt. Men en del väggord hittade jag i alla fall, men har inte råd med de nu :/Dragtur med Bosse :)

Inlägget publicerades den 2012-01-15 kl: 15:36:12
Kategori Dagboken, 2 kommentarer
Idag har varit en bra dag. Långpromenad med Tindra, umgåtts lite med Anna och sedan lämnade jag hem Tindra och gick raka vägen hem till Sofi och bad att få låna hennes spark och Bosse :)

Jag har ju alltid tyckt att de där med hund och drag är skitkul. Men jag har aldrig provat dra spark med större hund så idag fick jag för mig att jag gärna vill prova. Självklart fick jag låna både sparken och Bosse. Jag kan säga att det var det roligaste jag någonsin gjort i dragväg med hund. FYFAN SÅ JÄVLA ROLIGT!

Det gick fort så in i helvete på dom isigare vägarna och när de blev lite tjockare snö så hjälpte jag självklart till enhel del. Jobbigt som fan, men roligare än mycket annat :)

Detta ska jag het klart göra om.

Äntligen ett par teckisar!

Inlägget publicerades den 2012-01-13 kl: 18:32:50
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Har nu i evigheter viljat ha ett par teckbyxor. Jag som är ute en hel del med vänner och hundar kan ju behöva det. Skönt att slippa hapå sig tre par byxor för att undvika att frysa ;) Och sen är de rätt så skönt med vattentäta teckisar när man ska ut å åka pulka ;)

Idag hittade jag ett par som kostat 800kr, men med mina rabatter och sånt så fick jag dom för 440kr :) Det är bra tycker jag! Då köpte jag dessutom ett par i storleken mindre än vad jag tror jag har eftersom att jag då kan ha dom längre.

Även om dom till en början kanske är lite små i midjan så är de skitsamma eftersom jag går ner i vikt. Så då kan jag ha hänglerna och/eller ett skärp i midjan som håller dom på plats om jag inte får igen dom ordentligt på en gång :)

Hittade en superfin färg också.. limegrönt :) Jag blir väl mest färgglad i Piteå med min rosa jacka, limegröna teckisar och svartgröna mössa.. haha

Treåring sjunger och dansar!

Inlägget publicerades den 2012-01-13 kl: 07:28:33
Kategori Humor, 1 kommentarer
Kolla in sötungen på tre år som sjunger och dansar till Sexy and I know it.
Vänta tills ni kommer till ca en och en halv minut när han börjar dansa också :P

Ja, ruggigt söt unge ;) Lite humor har väl ingen dött av?Däremot kan jag ju få flika in med att jag tycker det känns lite hemskt att man lär sitt barn såna danser och sånger bara för det är kul. Barnet förstår inte innebörden, går kanske på stan/affärn å skriker "i'm sexy and i know it".. hmm!?

Andra Avenyn - ett måste!

Inlägget publicerades den 2012-01-09 kl: 04:15:40
Kategori Dagboken, 15 kommentarer
Nu har jag plöjt igenom två av tre säsonger utav den svenska serien Andra avenyn. Början av serien var lite seg innan man kom in i den ordentligt men sen blev det jävligt spännande. Säsong två är än så länge bäst.

Jag tycker att serien tar upp många viktiga situationer, visar livet ur många olika perspektiv och låter en se händelser ur flera olika människors perspektiv. Serien handlar om ett flertal olika familjer som på olika vis är sammankopplade. En rad olika händelser och trumatiska upplevelser utspelar sig på Rivers Side i Göteborg.

Serien tar upp saker som tillexempel; identitetsförvirring, homosexualitet, bisexualitet, kärlek, otrohet, äktenskapskriser, kriminalitet, vägen från ett kriminellt till ett rent liv, sorgen av att förlora någon nära, droger, alkoholmissbruk, svek, ärlighet, hälsa, välgörenhet, unga företagare, Dödshjälp, självmordstankar, unga föräldrar, könssjukdommar, övergrepp, utpressning, mord, ofrivillig barnlöshet, förlusten som olika beroenden orsakr och en rad andra saker.

Hur reagerar omgivningen på övergrepp och trakasserier, hur reagerar samhället på att lärare ligger med elever och rektorn? Hur handskas folk med situationen där någon blir skjuten på sitt eget bröllop eller vad händer när en pappa skiter i sna barn eftersom att företaget och dess affärer är viktigare? Hur handterar man situationen när sin man är otrogen... med en annan man? Lönar det sig att leva i ett olyckligt äktenskap för sina barns skull? Vad tycker omgivningen om att en HIV-smittad person har ett socialt yrke och jobbar med servering på en mindre restaurang? Hur är det att vara invandrare i sverige och hur kan våra religioner mötas? Hur är det att leva med vetskapen om att inte kunna få barn? Hur är det att förlora hela sin familj i en olycka? Hur känns det att växa upp i fosterfamilj och hur reagerar ens fosterföräldrar när man plötsligt dyker upp efter dom trott i några år att man varit död? Hur känns det när ens förlamade pojkvän ber en om hjälp att ta hans liv med hjälp av dödliga sprutor? Tusen bra, spännande, viktiga och jobbiga situationer kan man ställa frågor om, tusen andra händelser som utspelar sig, tusen andra möjliga svar..

Jag tycker verkligen att det är en serie ni borde se om ni inte redan sett den! Det är utan tvekan en bra öppnare för diskussioner, funderingar och nya möjligheter till förståelse.

Vågen går neråt :)

Inlägget publicerades den 2012-01-08 kl: 22:40:23
Kategori Min viktkamp! (Gastric Bypass), 2 kommentarer
Mitt läsarantal har sjunkit en del sedan jag blivit mer slapp med uppdateringarna av min blogg, men samtidigt så känner jag själv att det sätter mindre press :) Det är givetvis kul med massa läsare.

Den mesta av min tid lägger jag ju faktiskt på mig själv just nu! Idag har jag varit iväg på gymmet å tränat. Fick ihop en timmes träningstid omman räknar bara aktiv träningstid och inte räknar in pauser och sånt. Jävligt skönt var det.

Efter jag nu en tid stått stilla på vågen så har jag ääntligen börjat minska igen och just nu har jag gått ner 22kg! Det är helt underbart!

Bilduppdateringen här är inte heller den bästa, men skitsamma! ni överlever nog ;)

Redan 4 år :)

Inlägget publicerades den 2012-01-08 kl: 18:50:56
Kategori Tindra och Bamse, 1 kommentarer

Idag fyller min lilla flicka 4 år. Lilla Tindra blev stor så snabbt. Fyra underbara år av glädje tillsammans med den finaste lilla skiten i världen ! <3

Grattis på din 4 års dag älskade, fina Tindra!

image description

Idag är Bosse och Kuta bjudna på hundkalas! Det bjuds på korvbitar och köttbullar ;)

God(?)morgon!

Inlägget publicerades den 2012-01-05 kl: 05:23:32
Kategori Dagboken, 0 kommentarer

Traktorn har den sista tiden gett mig ytterligare en till anledning att ogilla vintern. Naturligtvis så har guden av naturen bestämt att det ska snöa till förbannelse varje dag nu. Det är tydligen bestämt att man ska halka varje dag och slå sig fördärvad också. Hur som helst så orsakar det att traktorhevetet kommer varje jävla natt mellan 03.00 och 05.00 och tycker att "nu ska nog Ida Tallhed vakna tycker vi..." Ibland är det inte nog med en traktorjävel, utan då kommer dom två stycken!

Som om inte det vore nog så har dom bestämt att snöhögarna för området ska vara PRECIS UTANFÖR VÅRAN LÄGENHET på gaveln. På båda sidorna om lägenheten. Alltså både fram och bak på samma gavelsida. Så här åker dom och brummar, lever om och tycker att inte en själ med sömnproblem ska å äran att sova när man precis lyckats somna. Har man i överhuvudtaget inte somna då, så förblir man utan sömn!

Idag vill jag alltså dissa alla jävla traktorjävlar och framförallt vinterhelvetet som orsakar de problemet! *morr*

Lite frågor till er :)

Inlägget publicerades den 2012-01-04 kl: 15:57:02
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Idag har jag städat undan lite här hemma, de behlvdes. Jag har dock en del kvar men känner att jag inte ids nå mer idag för att då försvinner väl all energi och jag har ju planer på att träna idag. Håller på med middagen nu och ska träna lite senare och efter det blir det hem till Sofi och spela lite skip-bo :)

* Berätta för mig hur eran jul och nyår har varit?
* Hur förväntar ni er att 2012 kommer att bli?
* Finns de något du ser väldigt fram emot detta år?
* Vad är dina starkaste minnen från 2011?

Blir granne med min bästa vän! :)

Inlägget publicerades den 2012-01-02 kl: 13:24:40
Kategori Dagboken, 2 kommentarer
UNDERBART!

Idag flyttar bästa Sofi och Christoffer till samma gata som vi
, på gården brevid. Man ser deras ingång från vår vardagsrumsfönster :) Ska bli härligt att få dom så nära. Jag och sofi kan lättare ta spontana promenader ihop. Korta som långa :)


(bilderna är tagna av sofi. Och det är Sofi och Christoffer och deras hund bosse som syns på bilderna)

Igår var vi ute och gick i nästan tre timmar, skönt var det! Tindra fick dra sin pulka en stund igår och hon har blivit väldigt duktig. Hon fick ju en ny sele och ett nytt fint halsband förra veckan. Köpte det av mina julklappspengar. Har även köpt nya klädertill mig själv.

Köpt en tröja som jag verkligen älskar, bestämde mig för att köpa en till likadan i en annan färg. Men så när jag skulle sätta på mig den hemma så var den alldeles för stor,trots att det var samma storlek. Så den måste jag lämna tillbaka och byta ut :/

Nu ska jag äta ett litet mellanmål och sen invänta att Lennart kommer med Sofi, Christoffer och deras släp så jag kan hjälpa dom att flytta in..

Hur har eran nyårsafton varit förresten?