www.idatallhed.blogg.se - Angel Wing Heart

Sandkakan och Parasollet :)

Inlägget publicerades den 2012-07-24 kl: 09:17:48
Kategori Dagboken, 2 kommentarer
Jag har varit mycket hus min mans syster och hennes man på sista tiden. Dom håller på att renovera huset och byta panel på utsidan så medans Lennart hjälpt micke så har jag varit med Stina och Edwin :) Idag ska Stina hjälpa Lennart och Micke och under tiden så ska jag kidnappa deras son och Stinas dotter, Linn till Nimbys lekland :)

Vi har fått ett jättestort parasoll av dom för att vi hjälper till så mycket. Det är jag glad för, det är som så mysgt när man kan veva upp det och få lite skydd och skärma av sig lite från omvärlden :)

Spana in vilken snygg kaka jag bakade med Edwin igår! ;) Vill du smaka lite?! heheVilja och Ebba :)

Inlägget publicerades den 2012-07-18 kl: 23:42:54
Kategori Vilja, Ebba och Thilia ♥, 3 kommentarer

Här har det varit rätt så tyst dom senaste dagarna, men det är för att jag har haft fullt upp med att ta hand om min älskade systerdotter, Vilja <3 Min syster har nämligen tillsammans med sin man legat på sunderbyn under några dagar. Det blev dags att äntligen få träffa den efterlängtade lillskruttisen i magen :)

Den lilla skrutten som jag trodde var en kille, visade sig bli en till liten flicka! Jag har många gånger under syrrans graviditet frågat mig själv om det kommer vara möjligt att älska en till pluttis lika mycket som jag älskar Vilja. När jag sen fick träffa prinsessan och snosa in hennes bebislukt för första gången så insåg jag att det faktiskt var fullt möjligt!

Mina syskonbarn är min stolthet och jag kommer alltid att finnas för dom, älska dom, ställa upp för dom och vägleda dom genom livet så bra som en moster kan göra! Jag skulle göra vad som helst för att ge mina pluttisar ett gott liv, fullt av lycka! Dom är det finaste jag har <3

Värt att tillägga är att min lillebror som fyllde 21 nu den 16 Juli fick äran att bli morbror för andra gången på sin födelsedag. Vilken perfekt födelsedagspresent :)

(Som ni kanske ser så skapade jag precis en egen kategori för inläggen om Vilja och Ebba. Att jag inte tänkt på de tidigare :/ Jaja, men hädan efter så hamnar inläggen om mina högst älskade systerdöttrar i denna kategori <3)

Bloggdesign till MariaMehja :)

Inlägget publicerades den 2012-07-13 kl: 01:33:48
Kategori Designer av mig, 4 kommentarer
Har faktiskt gjort en bloggdesign nu i dagarna och nu satte jag in designen på tjejens sida. Var väl egentligen klar för att sätta in den redan imorse men så fick jag massa annat att göra. Fick oväntat besök och lite allt möjligt. Men nu är designen på plats och tjejen är nöjd, likaså jag! <3

Det var länge sedan jag visade er nå designjobb jag gjort trots att jag gjort några stycken sen jag visade er sist. Ganska många faktiskt, men ni får klara er med lite bilder då och då eftersom jag inte vill att hela min blogg ska handla om det ;) Men kolla in MariaMehja´s nya design.. vad tycks?

Sov gott!


Lila OnePiece!

Inlägget publicerades den 2012-07-09 kl: 22:14:55
Kategori Dagboken, 3 kommentarer
Har jag glömt att visa er mitt nyaste inköp!? En till mysdress såklart :) Så nu har jag en röd i tunt fleacetyg, en rosa i vanligt "onepiecetyg" och nu även denna mörklila! <3 Fult!? Ja, kanske! Skönt!? JA DEFFERNETIVT! *älska*

Att min lila bara kostade mig 200kr var ju TOPPEN! Dom hade rea. Annars hade jag nog nöjt mig med dom andra två som jag har. Men det var skönt att skaffa en till för dom andra två börjar vara lite väl stora nu när man minskat i vikten. Så nu har jag en i large, en i medium och en i small! :)

Minus nästan en hel människa!

Inlägget publicerades den 2012-07-09 kl: 21:50:58
Kategori Min viktkamp! (Gastric Bypass), 2 kommentarer
Verkar vara många som vill ha viktuppdatering här om hur det går och sånt. Jodå, det går frammåt om än sakta! Jag tycker att dom sista tio kilorna har varit kämpiga nå så fruktansvärt, men skam den som ger sig! Jag har nu gått ner 49kg totalt sedan den 4 oktober 2011 då jag började med flytande inför operationen som var den 18 oktober.

49kg är faktiskt ganska så mycket, men trots det så har jag ca 6kg kvar som jag vill bli av med. Sjukvården vill gärna att jag tappar mellan 20 och 25 kilo till.. men det vill inte jag! Så vi får väl se hur det blir med den saken! Fatta att man nästan gått ner en hel människa i vikt!

En 49 kilo lättare Ida känner sig väldigt nöjd trots allt! <3

Radbrytningen / styckeindelningen funkar inte!?

Inlägget publicerades den 2012-07-08 kl: 22:39:42
Kategori Dagboken, 3 kommentarer
är det bara jag som har problem med radbrytningen på bloggen? När jag gör ett inlägg och ska ha det styckeindelat så blir det inte alltid ett mellanrum mellan styckerna som jag har satt att det ska vara. När jag sparar inlägget så blir vissa rader i alla fall ihopsatta. Då gör jag ett mellanrum igen och sparar det på nytt, men FORTFARANDE så hoppar raderna ihop igen. Mellan vissa stycken blir det ett mellanrum men mellan vissa blir det inte de!

Någon som vet vad felet är eller finns det fler som fått samma problem sedan blogg.se gjorde lite förändringar?

Cykelvagn till Tindra!

Inlägget publicerades den 2012-07-07 kl: 21:43:04
Kategori Tindra och Bamse, 2 kommentarer
Jag har för några dagar sedan införskaffat mig en cykelvagn. Jag fick ge endast 200kr för den. Fick den såpass billigt bara för att den är solblekt och mer mot gul än sådär knallorange som den var från början! Men det försämrar ju inte vagnens funktion och framförallt så stör det inte mig!

Jag har länge viljat ha en cykelvagn men har aldrig hittat en till överkomligt pris eller när jag har gjort det så har jag ändå inte haft tur nog att hinna först eller så har man varit pank just då. Men nu äntligen har jag en!

Vad ska jag med den till då? Jo, tanken är att även om det är varmt ute så kan jag ta med mig Tindra om jag ska cykla långt. Är rätt så tungt för henne att orka för långt om det är väldigt varmt ute och då kan jag låta henne vila lite i vagnen också. Jag kan använda den när jag cyklar till affären och jag kan använda den när syrrans dotter är här för att packa in henne i den och kanske en picknikväska och ta mig iväg till någon lekpark eller annat skojsigt.

Vagnen har ju plats för två barn med säkerhetsbälten och allt, dessutom har den en lucka där bak för förvaring :) HELT PERFEKT!
Tindra har såklart fått sig en premiärtur i vagnen och det verkade hon inte alls särskilt emot, snarare tvärtom.

Valpbesök <3

Inlägget publicerades den 2012-07-03 kl: 21:13:02
Kategori Dagboken, 11 kommentarer
Nu är det mer än ett och ett halvt dygn sedan jag sov sist. Hade så svårt att sova och när klockan började bli morgon så bestämde jag mig för att det är bättre att hålla sig vaken än att vända fel på dygnet! Så idag har jag helt enkelt sysselsatt mig med massa aktiviteter av olika slag.

Hälsade på min syster och hennes dotter, kollat på TV, haft besök av Lennarts älsta son och hans valp, långpromenerat, hälsat på Victoria, tvättat bilen invändigt och lite snabbavspolning utvändigt m.mImorgon ska jag planera lite hjordgubbar, ta en promenad och tvätta lite kläder och sedan ta det riktigt lugnt. Känns som att det kan behövas efter dåligt med sömn och mycket aktivitet. Dessutom är min rygg och nacke hemskt dålig just nu. Har haft dåligt sen i lördags kväll omän det är bättre nu för att då kunde jag knappt röra mig. Men sånt är livet med en jobbig skada i rygg och nacke :/

Men det går mot bättre tider nu känner jag! Jag tar mig ju ut nu så de tyder ju på att ryggen reparerar sig tills jag hamnar i nästa skov det vill säga!

Nu ska jag faktiskt äta en skorpa och dricka en kopp te innan det är dags att ropa hit John Blund. Bjuder på en bild av blommorna jag gav till min syster idag! <3

John Blund dissar mig och mitt hår är mörkt!

Inlägget publicerades den 2012-07-03 kl: 11:17:40
Kategori Dagboken, 2 kommentarer
Inatt kom aldrig den berömda John Blund på besök till mig så istället har jag varit vaken och sysselsatt mig med hårfärgning, städning och TV! Tidigare på morgonen så for jag förbi till min syster en stund för att träffa henne och min älskade systerdotter så klart! Vilja var mycket nöjd över sin egna kratta som jag köpte till henne!

Syrran fick en bukett med blommor :)


Sen ska jag ju inte glömma att tala om att jag färgat mitt hår mörkt igen! Jag älskar mitt röda hår och har alltid trivts i det knallröda håret. Problemet är att man helatiden måste färga på nytt för att hålla i den intensiva röda och sen jag gjorde min gastric bypass så tappar jag enorma mängder hår och mitt hår klarar inte av att färgas. Så därför valde jag att sätta en mörk färg i håret igen så jag inte behöver hålla på färga helatiden, för då slutar det med att jag är flint!

Jag har alltid haft väldigt tjockt hår och har alltid fått komplimanger över mitt fina tjocka hår. Men nu ser jag ut som en risbuske i håret och plötsligt är det bara hälften så tjockt som innan.. om inte ännu mindre!

Det positiva är ju att håret återfår sin glans och börjar se lite mer "fräscht" ut igen när man har färgat det nyss :) Så då ser håret inte ut som en risbuske för tillfället :)

Sitter ute på våran baksida och njuter...

Inlägget publicerades den 2012-07-03 kl: 00:47:03
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Sitter ute på våran baksida och njuter lite av friskluften, men de börjar kännas lite kallt så nu ska jag he mig in igen. Så fort de börjar bli mindre blåsigt ute så ska jag sätta upp vårat badminton nät här ute :) det är sååå kul!!

Snaaaart blir jag moster igen!

Inlägget publicerades den 2012-07-02 kl: 01:15:54
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Snart blir jag moster igen, för andra gången! Det känns fantastiskt, spännande och underbart :) Jag får dessutom äran att bli gudmor till den lilla. Tänka sig att min älskade systerdotter ska få bli storesyster. Hon kommer bli en jättebra syster. Hon är så kärleksfull och snäll <3

Ska visa er lite bilder på min syster, min gudomligt vackra systerdotter och såklart magen som förhoppningsvis snart tar och puttar ut innehållet så man får krama, pussa och snosa på den lilla, och så Vilja kanske kan pussa sin lillesyster/lillebror på riktigt... utan en stor mage som är ivägen ;) ÄLSKLINGSUNGE!


FOTON TAGNA AV SOFI NORÉN

Hemma hos oss! :)

Inlägget publicerades den 2012-07-02 kl: 00:59:23
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Jag har lovat er flera gånger att få fler bilder på vårat hem. Ni har ju bara fått se någon bild på köket och toaletten ;P Så nu tänkte jag ge er bild på vårat vardagsrum och sovrum eftersom sovrummet också är en del av vardagsrummet.

Bilder på ungarnas rum och kanske utsidan av huset kan ni få en annan gång :) Har bara en bild utifrån och det är på våran myshörna på altanen, så den kan ni få se redan nu!
Då avslutar jag detta inlägg med en bild på mig själv
. Den togs på midsommar när vi firadade min mans födelsedag i förskott. Vi gjorde en överraskningsfest för honom. Läs mer om det HÄR!

Ida stavas; M O D E R N A T U R.. eller? ;)

Inlägget publicerades den 2012-07-01 kl: 22:56:48
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Jag och min älskade Lennart har tillsammans med hans syster, hennes man och deras barn varit på en underbar tältningshelg bortanför moskosel. Vi har fiskat, grillat, delat naturen med alla mygg och tältat :) Trots mycket mygg och mestadels regn (bara duggat) så har vi haft det skitbra!

Solen tittade fram en stund ibland och även om den inte hade gjort det så måste jag bara älska att få bli ett med naturen. Tindra har verkligen älskat det och jag är så nöjd att få åka bort och känna lugnet och höra allt som naturen bjuder på; fåglarna, vattnet, suset av vinden, sprakandet av elden och fiskar som vakar!

Jag lyckades fånga ÅTTA fiskar, dock bara en som var stor nog att behålla.
 
Eftersom jag totalt samarbetat med naturen så lämnade jag elektroniken (läs: mobilen) och tog över rollen som moder natur! Därför visar jag inga bilder denna gång! Men tro mig.. det har varit underbart.

Trots att min rygg totalt har pajjat
på grund av denna jäkla rygg och nackskada så är jag så nöjd med helgens mys. Att stå upp och kasta, veva in, kasta veva in och åter kasta med ett fiskespö flera timmar i sträck kanske inte är ett smart drag när man vet att kroppen inte klarar av det :/ Just nu är ryggen liiite bättre då jag till och med kan sitta här. Tidigare kunde jag inte röra mig alls iprincip. Tur man har en karl som hjälper till att servera maten, klä mig och ta hand om mig ;)

TACK FÖR DENNA FANTASTISKA HELG! ♥