www.idatallhed.blogg.se - Angel Wing Heart

Upprörd över folks sätt att uttrycka sig!

Inlägget publicerades den 2012-10-29 kl: 17:40:17
Kategori Övrigt om hundar, 4 kommentarer
Antar att dom flesta här också hört om hundattacken i brunnsparken? Såg om det på facebook idag och blir genast lite smått irriterad över folks okunskap och över sättet som folk uttycker sig på. Både när de gäller hunden, barnet, hundägaren, föräldrarna till barnet och folk som stod runt omkring!

Klippet som har visats runt om på nätet har upprört många men på olika sätt, vilket inte är särskilt oväntat! Jag tycker det är okej att folk har delade meningar för att det går inte att undkomma.

Folk bryr sig inte för mycket, men dom bryr sig i fel anda eller rättare sagt på fel nivå!Det som gör mig förbannad är på vilket sätt folk bryr sig. Men innan jag fortsätter så vill jag tala om att personen som "äger" hunden på videon är i själva verket inte hundens ägare, utan bara en bakant till den tjej som egentligen äger hunden. Ägaren till hunden kontaktade själv polis och talade om att fallet gällde hennes hund.. vilket är väldigt bra och ansvarstagande enligt mig!

på facebook kan man läsa kommentarer kring detta klipp i stil med detta;
- Typiskt jävla blattejävlar.
- Avliva hundäcklet.
- Förbud på sånna raser borde finnas.
- Avliva hundägaren och hunden.
- Ett skott i pannan på både horungen och dens föräldrar som inte lärt sitt barn att inte titta främmande hundar i ögonen eller att inte gå fram till främmande hundar.
- Det är helt klart ungens fel!
- Hunden gör inget fel.
- Ser ut som att dom flesta på videon är muslimer och om inte jag minns fel så är väl muslimer redan i grunden hundhatare, det är ju ganska tydligt att det är deras fel.
- Hunden leker ju bara. Det är folks hysteri som får det att verka hemskt. Hade ungen skrattat så hade alla kollat på klippet och skrattat åt hundens komiska lek. Men nu skriker ungen hysteriskt och då blir det plötsligt så hemskt.
- Hade hunden varit aggresiv så hade den slaktat barnet. Hunden är helt frisk och leker bara.
- Slakta alla blattar.
- Hunden är lekfull och busig, det ser ni ju! Den som inte ser det borde skaffa sig mer kunskap. Den viftar på svansen vilket hundar gör om dom är glad.
- införskaffa hundägarlisens eller hundkörkort.
- En rottis är inte i närheten av lika aggresiv som en golden.

Jag blir så upprörd över folks sätt att uttrycka sig! Hur man än gör och vad man än säger så kvarstår det ett faktum.. händelsen har redan skett och ingens elaka kommentarer gör situationen bättre för varken hund, ägare eller den familj som fick uppleva ett trauma.

att en hund viftar på svansen betyder ju nödvändigtvis inte att den är glad! Det är en stor missuppfattning. Likaväl som att en hund som morrar nödvändigtvis inte är arg. Att vifta på svansen är ett känslouttryck för hunden som kan vara både glatt och mindre glatt. Men helt ärligt så är det skitsamma i situationen. all fokus ligger i diskussioner om hunden, rasförbud och allt runt omkring. Det jag tänker på är barnet som trots allt ur sin och många andras synvinkel har upplevt något traumatiskt. Blev själv biten av två rottisar som barn men kom över det vid 19 års ålder. Nu är jag istället motsatsen till rädd och välkdigt engagerad då jag har en hund själv också <3 :):)

Jag tycker att oavsett om det är lek eller allvar så måste man ju se de till kännslorna kring det också. Oavsett hur mycket folk kastar glåpord till varandra i forum och kommentarer, så kommer pojken att se det som en traumatisk händelse med en lång prosess med känslomässigt bearbetande. Och oavsett vad folk säger och skriver så kommer ägaren känna något annat. En känsla är en känsla och i vilket fall som helst så är de värt att tänka ur bådas håll. Ägaren till hunden var inte den som var på bilden därav kan ingen beskylla ägaren då ingen vet hur varken hund eller ägare hade aggerat om det var ägaren själv som gick med hunden i koppel.

En hundägare har dessvärre inte heller särskilt mycket rättigheter, utan enbart skyldigheter. En hund ska också vara lärd att inte gå fram till vem som helst och oavsett om det är lek eller allvar så ska hunden förstå bättre! och personen som är med hunden vid tillfället borde absolut sätta gränser! Hunden ska förmå sig att stoppa sin "lek" om den sägs till. Hunden ska precis som människan kunna läsa av en situation och förstå när lek blir allvar. Och det är inte alls rätt av den som för tillfället är med hunden att bara gå utan ett ord omän jag nånstans förstår att man kanske inte vill att varken hunden eller barnet ska ta mer skada i situationen.

och faktum är att oavsett hur mycket ni kallar varandra för idioter, horor, fittungar, blattejävlar, muslimer och gudarna vet vad.. så kommer inte er diskussion att leda till varken avlivning av barn, hund eller ägare. Diskussionen kommer inte leda till mindre överfall och det kommer inte klarlägga om rasförbud, hundkörkort eller annat blir aktuellt. Så bara sluta vara så upprörda mot varandra. Det är knappast "blattarnas fel" att "hundattacker" sker. Och det blir knappast mindre traumatiskt för pojken om ni går med hat mot varandra i alla dessa kommentarssidor!? Förmodligen så blir det knappast bättre för hunden eller ägaren heller och förmodligen så mår ni själva inte heller bättre av att gå till personangrepp gentemot varandra.

Det pratas om BARNETS ANSVAR och HUNDÄGARENS ANSVAR i vad som är rätt och fel, samtidigt så tar folk själva inget ansvar alls i den "rätt och fel -frågan" när dom sitter och gormar både personliga saker, främlingsfientliga saker och allt där till... Vart tog medmänniskans ansvar vägen?

Oavsett hur allt slutar (och hur allt började) så hoppas jag på att alla som upplevt det traumatiskt ska kunna ordna upp det känslomässiga! Det som har hänt har hänt, det som komma skall är det enda man kan påverka, dock inte genom att vara elak själv!

Och åter igen; jag tycker det är okunskap att dra slutsatsen om att det bara var "lek från hundens sida" till att den viftar på svansen som betyder att "hunden är glad". Det är "den glada viftande svansen" som ger barn också okunskap i att läsa av en hunds sinnesstämmning. För en viftande svans är inte alltid ett tecken på en glad hund! Nu säger jag detta rent generellt. Om man ska stärka att det vi ser på klippet är lek så tycker jag bara att "en viftande svans" är ett klent argument. Även om jag faktiskt kan se händelsen ur två perspektiv. Men ska man ha ett argument för eller emot så måste man ju också kunna komma med ett starkare skäl.

Hundar signalerar olika saker genom att vifta på svansen. GENERELLT sett så indikerar en avslappnad kropp och en lågt hållen viftande svans glädje eller snällhet medan en högt hållen svans som dessutom är stel och bara har korta drag oftast indikerar på något helt annat. Dominans tillexempel! Det finns även många andra mellanting (det varierar också mellan olika raser).

Jag tycker att denna huvudsakliga diskussion har hamnat i den ständiga frågan om rasförbud eller hundkörkort istället för att hamna i diskussionen om hur man kan hjälpa barnet som riskerar att få starka räddslor för resten av sitt liv. SERIÖST.. OM NI TYCKER ATT DET FÖR JÄMNAN ÄR BARNS FEL ATT DETTA SKER SÅ KANSKE NI ISTÄLLET SKA KOMMA PÅ ETT BRA SÄTT ATT LÄRA ALLA "OKUNNIGA" BARN HUR MAN LÄSER AV EN HUND! Det här gör mig bara så arg. Sluta lär barnen att en viftande svans är en glad hund, en morrande hund är aggressiv, en skällande hund gör utfall.. Lär dom då istället hur verkligheten ser ut.

Jag blir upprörd över att folk ska lägga skuld på alla helatiden, att folk har så hemska åsikter och så fruktansvärt språk mot varandra. Jag blir lessen över hatet som folk hyser till alla inblandade och jag blir upprörd över att ingen frågar sig hur pojken mår?

Åter igen.. lek eller aggression är ovesentligt för att de råder alltid delade meningar. Låt polisen göra sitt jobb och våga tro och hoppas att dom gör det korrekt. För hur det än var så har alla inblandade olika känslor och jag tycker att känslan dom inblandade bär har större vikt i frågan.

Är en golden mer aggressiv eller inte? ja, de skiter jag faktiskt också i, men jag vill även där påpeka att det finns en stor skilnad i alla fall.. En golden nyper tag och släpper medans exempelvis en rottis tar tag och låser käkarna. Även om golden leder "bit-ligan" så blir tyvärr skadorna ofta större av en hund vars instinkt är att låsa sig fast. Man kan ALDRIG ta ifrån en hund dess instinktiva sida, instinkter finns alltid kvar hur snäll hund man än har.

Och ja, jag tycker absolut att vissa hundägare tar för lite ansvar och ja, jag tycker att många föräldrar är för dålig på att lära sina barn hur man är med en hund. Men snälla, vad lönar det någon att slänga ur sig så hemska saker som att man borde avliva pojken eller att blattejävlarna är fittor? :'(

mänskligheten gör mig lessen ibland!

Sen är det så att ett utfall för en hund inte alltid är aggression. En hund blir också stressad, får känslor, blir rädd eller osäker precis som oss andra. En hund är inte antingen aggressiv ELLER glad, en människa är inte heller antingen arg eller glad.. Det finns många känslomässiga tillstånd där emellan att tänka på. Jag tycker att detta är hemskt ur både barnets och hundägarens situation. Och ja, jag tycker att detta är en fruktansvärd händelse och tänker faktiskt mest på barnet. Hundägaren är trots allt vuxen och kan handtera denna tragiska situation på ett helt annat sätt än vad ett litet barn klarar av att göra.

Bakning!

Inlägget publicerades den 2012-10-23 kl: 19:08:40
Kategori Dagboken, 1 kommentarer
Här hemma har det bakats i fulla muggar, Lennarts son fyller år på torsdag :) Så idag har jag bakat två saker som jag faktiskt aldrig har bakat förr :) Det blev...


...Ljusa kärleksmums med smörkräm och kokos :) och så blev det även...


..cakepops. Det har jag varken gjort eller smakat innan :) Den ena är gjord med philadelphiaost och singoalla cheesecake jordgubb. Den andra är gjord på philadelphiaost och ballerina kladdkaka. Sen är dom doppade i smält marabouchoklad och i strössel/kokos/pärlsocker...

Hoppas dom är goda!

Igår gjorde jag även havrebollar gjorda med oboypulver, doppade i egen kaffe och chokladglasyr :) Även dom med strössel och sådant. Dom blev underbara! :)

min magiska säng och jag :)

Inlägget publicerades den 2012-10-22 kl: 00:08:57
Kategori 1 kommentarer
kan inte sova. tycker att jag sovit hemskt dåligt i evigheter nu. men nu ska jag återgå till mitt försökande :) sängen är verkligen en magisk plats för att komma på allt man skulle ha gjort, allt man borde göra och lite där till..

sov gott ;)"sssshhh, mamma!"

Inlägget publicerades den 2012-10-19 kl: 16:01:28
Kategori Vilja, Ebba och Thilia ♥, 1 kommentarer
Min syster har fått tydliga besked om att hon sjunger för mycket hemma! Om till och med en liten plutt som inte ens fyllt två år talar om för mamma att hon ska gå och lägga sig, då har man nog tagit en ton för mycket hemma ;)

Min syster är ju duktig på att sjunga, men vist man man lessna ändå? i alla fall om man frågar Vilja <3

Min syster sjunger för sin dotter :)

Inlägget publicerades den 2012-10-17 kl: 01:14:00
Kategori Vilja, Ebba och Thilia ♥, 3 kommentarer
Måste bara visa er ett videoklipp från min älskade systerdotters dop. Min syster sjunger för sin dotter. Är hon inte helt fantastisk min käraste syster? Man blir ju så rörd när man tänker på den där känslan som en mor har för sitt barn. Linda, du är en fantastisk mamma! <3

Snöigt och jävligt!

Inlägget publicerades den 2012-10-17 kl: 00:59:45
Kategori Dagboken, 2 kommentarer
Idag har det fullkomligt vräkt ner snö här i Piteå. Marken är vit och det är isigt, vintrigt och uschigt om jag får säga de själv :/ Hade inte snön kunnat hålla sig borta lite till? Sommaren har knappt existerat i år. Fy va trist!

Enda glädjen i denna snö är väl att se Tindra när hon lyckligt jagar snöbollar eller borrar ner nosen i snön som om hon vore en struts i sina lyckligaste dagar ;)

Kan även passa på att meddela att designen jag hade ute på sidan förut är nu såld! Men ändringarna efter personens egna önskemål så blev resultatet så här:

Lura företaget, före dom lurar dig!

Inlägget publicerades den 2012-10-15 kl: 19:53:00
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Har tänkt på en sak som är lite typiskt egentligen.. Man ska beställa nått via internet, det kan vara vad som helst, tillexempel gardiner, skor eller något annat. Ofta så krävs det ju att man blir "medlem" på sidan man ska beställa ifrån, eller att man ska uppge exempelvis hotmailadress.

Typ ett dygn efter man beställt sin vara så får man ett mejl som talar om att man till sitt nästa köp kan nyttja en rabattkod eller något annat fint erbjudande. Det har hänt mig too many times och är jätteirriterande!

Därför har jag nu kommit fram till att de smidigaste, om du vill ha rabatt på en vara som du tänkt beställa, är att registrera sig först och beställa varan dagen efter för att oftast vill ju företagen använda sin säljteknik och kommer därför att skicka dig ett erbjudande ganska snart.

Det funkar och det är ju det som är de bästa ;) dom vill verkligen sälja sina varor och hakar fast kroken i dig genom att skicka ut nått erbjudande om dom upptäcker att du blivit kund men fortfarande inte har beställt :) haha..

Så ta nu och lura till dig din rabatt av det företaget som vill lura till dig som kund :) Vi är liiite smartare än dom då va? ;)

Ebbas dop

Inlägget publicerades den 2012-10-14 kl: 18:02:00
Kategori Vilja, Ebba och Thilia ♥, 0 kommentarer
Idag har min älskade systerdotter döpts :) Mamma och jag har sjungit på dopet, även syrran gjorde det men en annan låt. Och fantastiskt och underbart känns det såklart att jag fått äran att vara Ebbas gudmor eller fadder som det nu för tiden kallas.Jag är så lycklig som har mina syskonbarn! <3 Vilja var så söt idag på dopet då den första salmen var sjungd. Hon klappade händerna och juvlade högt.. "Jaaah!" haha.. Det var riktigt fint tyckte hon. Sötungen <3

Intresserad?

Inlägget publicerades den 2012-10-11 kl: 03:01:00
Kategori Designer av mig, 0 kommentarer
Har suttit under kvällen och fixat ihop en bloggdesign och är fortfarande inte helt klar. Men jag tänkte kolla intresset för att köpa den!?Designen kommer ha många fina och unika detaljer så som "extra ordinära" kommentarsrutor och fina ikoner med mouseover effekt. Självklart kommer jag ändra lite smått och gott i designen som du/kunden önskar. Kan även fixa in nå egna bilder i headern också :)

OBS!
Designen säljs som en unik design och kommer alltså bara få EN ägare!

Ge ett bud (dock inte under 300kr)

Think pink! <3

Inlägget publicerades den 2012-10-08 kl: 23:02:00
Kategori Dagboken, 0 kommentarer


» http://www.cancerfonden.se/ | ditt stöd gör stor skillnad | http://www.cancerfonden.se/ «

» http://www.cancerfonden.se/ | ditt stöd gör stor skillnad | http://www.cancerfonden.se/ «

» http://www.cancerfonden.se/ | ditt stöd gör stor skillnad | http://www.cancerfonden.se/ «

» http://www.cancerfonden.se/ | ditt stöd gör stor skillnad | http://www.cancerfonden.se/ «

(morgondagens inlägg kommer vara med fokus på Blå Bandet, vet du vad det är?)

Mina nya skor :)

Inlägget publicerades den 2012-10-08 kl: 22:35:00
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Idag kom äntligen mina vinterskor som jag beställde. Provade dom på affären men lyckades hitta dom hundra kronor billigare på nätet så jag beställde dom istället. Dock så fanns dom bara i rosa och vitt i min storlek så jag tog en storlek större så jag fick helvita :)

Dom är kanonbra! Jättesköna och framförallt varma och vattentäta! :)Har ju uppdaterat väldigt lite på sista tiden, så jag har säkert glömt att visa er en bild på att jag färgat mitt hår mörkt igen. Var svart från början men har nötts ut mer till mörk mörk brun, det vill säga mer till min naturliga hårfärg :)Tacksamt ;)

Inlägget publicerades den 2012-10-03 kl: 23:05:36
Kategori Dagboken, 1 kommentarer
Vad tacksamt det känns när man i två dagar kämpat med att kratta gården trots sin värk och vaktmästaren kommer mitt i allt krattande dag två med lövsugen och tar bort vartenda löv... haha, jaja man får väl se de positiva i det hela; man fick sig lite motion ;)

Det jag hade lyckas kratta på två dagar tog han bort gånger tio på EN TIMME med sin lövsug som han körde omkring på :) haha.. de gick liiiite fortare för han med andra ord.

Snacka om att hösten kommit på riktigt nu. Vi hade fan löv till förbannelse här ute ;)