www.idatallhed.blogg.se - Angel Wing Heart

Plastikkirurgi - för eller emot?

Inlägget publicerades den 2014-11-11 kl: 11:48:00
Kategori Dagboken, 1 kommentarer
Plastikkirurgi, för eller emot? Jag är lite av både och faktiskt. Botox för större läppar, varför? Vad gäller just Botox så känner jag att det endast handlar om ett yttre skönhetsideal, en strävan efter perfektionism. En perfektionism som aldrig finns, aldrig kommer att uppnås.

Vad gäller kirurgi ur enbart skönhetssyfte så kan jag bli lite frustrerad, frustrerad över det konstanta beviset på att folk idag inte kan känna sig till freds med sig själv - i sig själv! Det kan ibland göra lite ont i bröstet av blotta tanken på att mina syskonbarn kommer att växa upp i ett samhälle där Botox eller andra skönhetsingrepp är mer eller mindre "ett krav" för att man ska kunna/ska få lov att tycka om sig själv mer.

Att däremot göra en plastikoperation basserat på att andra faktum än enbart det ytliga kan vara mer okej. Att kanske "få tillbaka" något som förändrats efter en graviditet, olycka, vikt förändring etc. Där handlar det inte om att förändra något från sitt ursprungsläge, förändra något FRÅN SIG SJÄLV. Då handlar det om att ÅTERSTÄLLA något som en gång VAR en själv. Det är för mig en helt annan sak. Så vida man inte är 50 år och försöker se ut som man gör när man är 30. Åldern har sin gång, låt den ha det! Men att förändra något till sin ursprungliga form efter till exempel en graviditet tycker jag är okej, de handlar ju inte om att föryngra sig.

Jag tycker inte att personer som använder sig av plastikkirurgi är "idioter" på nått sätt, tvärt om så känner jag mer än en person som gjort diverse skönhetsförändringar, jag utgår ifrån mig själv och det jag känner för MIG.

En annan sak jag tänkt på är att många yngre som genomgår olika typer av skönhetsoperationer ofta verkar söka efter billiga ingrepp, billigast möjligt. Men jag kan tycka att; ska man väl göra ett sånt ingrepp så kanske man ska kolla runt med efter vad som är av kvallité att föredra! Tänka igenom saken, vad som är de vanligaste biverkningarna, hur de kan komma att påverka andra saker i livet.. etc.

Jag tycker helt klart att man bör tänka igenom det noga och inte göra ett hastigt beslut och vara blind för vad som kan påverkas negativt av det.

Hur ser du på det kring plastikkirurgi?
Sabina
Skriven den 2015-01-03 kl: 22:47:30 »
Jag tycker att för många tar till olika sätt för att förändra sitt utseende och det i väldigt unga år. Varje ingrepp är ju en risk.
För vem gör de det? För att passa in eller för att må bättre? Jag tycker att alla duger som de är. Att operera sig för att duga anser inte jag är rätt. Vi lever inte konstgjort samhälle tyvärr.