www.idatallhed.blogg.se - Angel Wing Heart

Dagens projekt!

Inlägget publicerades den 2016-03-22 kl: 18:26:22
Kategori Dagboken, Målarböcker för vuxna, Pyssel & Inspirtion, 0 kommentarer
Idag har jag ägnat lite tid att måla en bild i min bok "Dagdrömmar" .. måste erkänna att jag faktiskt blev ganska nöjd.
 
Men nu ska vi iväg på en liten roadtrip, så nu hinner jag inte mer idag :)
 
 

Jordskalv!

Inlägget publicerades den 2016-03-20 kl: 10:48:00
Kategori Dagboken, 1 kommentarer
Igår kväll när jag precis hade somnat på soffan så vaknade jag av ett sjuhelvetes brak och dån. Hela huset skakade i fönster, väggar, golv och tak. De kändes tydligt att de kom underifrån och trädde in igenom hela husets kärna. Men de lät som om de var ett enormt snöras. Man hörde det i uppåt 10 sekunder, men jag som låg på soffan kände att soffan vibrerade och gungade i säkert uppåt en minut.
 
Plötsligt blir det väldigt tydligt hur liten människan egentligen är i jämförelse med allas vår Moder Jord.
 
Det visade sig att de som orsakat detta skalv var en jordbävning i Östersjön som tydligt drabbat Norrbotten och stora delar av Västerbotten. 
 
Det var mäktigt men samtidigt fruktansvärt obehagligt! 

Lastpallar i inredningen!

Inlägget publicerades den 2016-03-18 kl: 16:04:22
Kategori Dagboken, Pyssel & Inspirtion, 0 kommentarer
Jag önskar verkligen jag hade orken till att inreda mitt hem med fina lastpallar.. Det finns så otroligt mycket man kan göra med dom! En mysig hängande stol, sängbotten, hyllor, soffor och alla möjliga typer av saker till inredning. Satt och googlade runt lite och hittade oändligt med saker man kan göra.

Har du någon inredning med lastpallar?

En kompis till mig har gjort en hörnsoffa och ett bord av lastpallar på sin uteplats. Hon har målat dom vita och staplat två på varandra och ställt lastpallar bakom som ryggstöd. ovanpå det lägger man bara marasser eller kuddar för att de ska bli mjukt och gosigt.

Eller varför inte ta och måla i massa olika färger och göra en härligt inbjudande trädgård? Kanske på ett annars ganska tråkigt lägenhetsområde, i en park, eller kanske hemma på sin egen gård om man har stora ytor?


Jag skulle verkligen önska att jag hade energin att bygga en snygg möbel.. Gärna med belysning inuti. Ett litet sidobord. Och kanske även lite mysiga utemöbler att ha på våran annars ganska tomma, stora tomt.

Hittade en säng också, ganska häftigt och framförallt mysigt med belysningen under. Snacka om att kunna sätta en mysfaktor på sitt sovrum :)

 
gyllsjö är ett företag som tillverkat lastpallar i 70 år, så att välja deras pallar lär ju vara ett bra alternativ då dom har erfarenhet av att bygga dessa pallar med god kvalitet och höga krav! så kika in där om du är nyfiken på dehär med lastpallar :)

Dagdrömmar..

Inlägget publicerades den 2016-03-10 kl: 14:06:01
Kategori Dagboken, Målarböcker för vuxna, Pyssel & Inspirtion, 3 kommentarer
Jag köpte en ny målarbok för ett tag sen, och jag älskar den! Även om jag inte är så bra på att måla så är det kul att göra det :) första bilden målad ..
 

Kondomer

Inlägget publicerades den 2016-03-10 kl: 09:08:45
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
pratade med en kompis i telefon för ett tag sedan och vi pratade om relationer, framtiden, barn och hela den biten. Själv kan jag inte få barn naturligt och kommer av diverse andra orsaker inte att skaffa några egna barn. Hon känner väl att det börjar vara dags snart då hon snart passerat 30. Men 30 är ju egentligen ingen ålder.. det finns gott om tid att skaffa barn utan att vara för gammal.

Detta får mig att tänka på hur allting förändrats i samhället de senaste 15 åren. När jag var 15 år så hade många av mina klasskompisar föräldrar över 50 år, som skaffade sina första barn i en ålder av 35-45 år. Då var de vanligare att man skaffade barn efter 30, nu är de vanligare att man skaffar barn före man fyllt 20.

Men det kan också bero på att vårat samhälle överexponerar ytlighet, sex och allt där omkring. Kanske beror det också på att ungdommar idag dricker alkohol i tidigare ålder? Allting sker i tidigare skeden i livet nu, än vad de gjorde för ca 15 år sedan.

Ungdommar går snabbt in i ett aktivt sexliv och de allra flesta tycks förlora oskulden i en ålder av 12-13 år. Kanske är det inte så konstigt att man får barn ung då?

Men framförallt så verkar ansvarsbiten vad gäller preventivmedel vara långt under vad som anses som "bra och ansvarstagande". Killar förlitar sig på att tjejer äter p-piller och framförallt så verkar många ungdommar strunta i preventivmedel för att stundens hetta får dom att strunta i det. Andra vanliga argument är att kondom är oskönt!

Jag tror dock att detta delvis kan bero på att de är pinsamt att köpa kondomer helt öppet i en butik. Och de kanske inte är något man vill be sina föräldrar om? man vågar kanske inte be om det på en ungdomsmottagning heller. Och då måste jag ju passa på att tipsa om BilligaKondomer där du diskret kan beställa kondomer och få dom hem i brevlådan. Dessutom till ett bättre pris än i butik.

Vad tror du det beror på att sexdebuten och behovet av att skaffa barn kommer tidigare nu än för ca 15 år sedan?

 

Tapet-galen :)

Inlägget publicerades den 2016-03-07 kl: 11:43:48
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Var in på en pysselbutik i Luleå med min syster och hennes man för ett par dagar sedan. Där hade dom det som just nu tillhör min favoritsysselsättning.. nämligen massor med målarböcker för vuxna, pennor och diverse tillbehör för detta ändamål. Min syster hade sagt till sin man att "nu är syrran hyper/över -taggad".

Ja, min man brukar också säga så. Det finns just vissa butiker som gör mig sådär barnsligt hyperaktiv och speedad. Blir som en treåring på julafton, i väntan på sina julklappar.

Jag ogillar egentligen att gå på stan, men går jag in på en affär med pysselsaker (främst med målarböcker), en butik som säljer musikinstrument och tillbehör eller på en butik som säljer tapeter, ja då blir jag så!

"Tapeter.. varför!?"
tänker ni nu. Och ja, de undrar jag med. Jag bara råkar älska tapeter för att dom är vackra och man får så mycket inspiration av tapeter. Inte för att bara tapetsera om, utan inspiration till så mycket annat. Hur man kan måla i sina böcker, eller hur man kan tapetsera en möbel, eller kanske inspiration för ett tema till en ny bloggdesign. Jag bara ÄLSKAR tapeter helt enkelt!

Jag känner ofta ett sug att tapetsera om lite hemma när jag ser massa nya tapeter, men de är ju tur att man inte gör det varje gång man vill. Då skulle jag inte få göra annat.

Här hemma har vi tyvärr bara tråkiga vita tapeter, förutom en fin fondvägg i sovrummet som jag länge hade önskat att införskaffa :) Fördelen med de vita tapeterna i övrigt är att det känns lite ljusre och mindre plottrigt när man bor lite trångt. så även om jag har någon typ av stark dragning till tapeter så är jag nöjd med att det är vitt hemma.

Trots detta så googlar jag ju ibland på tapeter. Men de är som sagt mest för att drömma om hur de skulle se ut i ett drömhus, eller för att finna inspiration till annat. Nu till exempel så hittade jag till en sida som heter B-W (Björklund och Wingqvist) där jag bland annat hittade dessa skönheter:

 

Välkommen till världen..

Inlägget publicerades den 2016-03-05 kl: 18:38:00
Kategori Dagboken, Vilja, Ebba och Thilia ♥, 0 kommentarer
lilla: Ida Thilia Vilhelmina Roslin.
Natten mot onsdag den 2 Mars, klockan 01.56 blev jag moster åt Thilia. 2830 gram och 47 cm lång.
Hela denna händelse är det hädtigaste och de bästa jag varit med om i hela mitt liv. När min syster väntade Ebba så sa hon att om hon kaffar ett barn till så får jag vara med på förlossningen. Så i 4 år har jag sett fram emot just denna stund.

Eftersom att jag själv inte kan få barn så betydde detta extra mycket för mig. Tack vare min syster och hennes man så fick jag uppleva något som jag aldrig trodde jag skulle få vara med om. Redan Tisdag förmiddag så hade min syster verkar, och jag är så imponerad över hur bra hon var på handtera det. Hon kämpade på med sina verkar och gjorde detta utan att säga ett ljud. Hon andades igenom det. Hon är stark! min fina syster.

När Thilia tittae ut och jag såg detta älskade lilla barn komma till världen, då kände jag en kärlek som jag inte trode existerade. Jag kände mig så levane! När man ser hur ett liv föds till jorden så blir känslan av att man lever så intensiv. Jag såg på denna lilla tös och kunde inte hålla inne tårarna.. Så fint! så fantastiskt!

Givetvis så älskar jag mina andra syskonbarn lika mycket, Men just där och då så blev alla känslor så mycket mer markanta. Hela situationen och hela denna upplevelse i kombination med att få se sitt syskonbarn för första gången, de skapade en värme inom mig som var magisk.

Jag kan inte med ord beskriva denna händelse, men en sak som är säker: det är att jag är så djupt tacksam till att min syster och hennes man lät mig dela detta med dom. Att jag är så tacksam för att dom fyllde just den där delen i mig som så gärna vill upplva detta. Att jag är så tacksam för att min syster och henns man har gett mig dom 4 finaste och bästa sakerna i mitt liv.. 3 fantastiska syskonbarn och denna upplevelsen!


p.s.. jag fick klippa navelsträngen och klä på henne <3

 

Hygien och städ..

Inlägget publicerades den 2016-03-01 kl: 12:51:19
Kategori Dagboken, 1 kommentarer
Min fina vän Marica har fått jobb förra veckan. Hon har haft extrajobb förut men har nu äntligen fått jobb på riktigt .. en riktig anställning. Jag är så glas för hennes skull. En inkomst behöver alla! Det som gör mig mest glad är att se hennes glädje över att äntligen ha fått ett jobb :) 
 
Hon ur fått jobb inom städ. Hygientekniker tror jag det kallas med ett finare ord ;)
 
Jag har faktiskt också jobbat med det. Jag fick det som sommarjobb och fortsatte jobba extra även när jag gick skola ett tag. När jag fick det jobbet så fick jag gå en dags snabbkurs i hur man ska städa och i vilken ordning man gör saker. Det var mycket fokus på moppning. Både torr och blöt -moppning. Hur man skulle föra moppen och hur man bäst kom åt hörnen i rummet. Alla kan väl städa, tänkte jag! och vist är det väl så, men jag kan ärligt säga att efter mina 6 månaders jobb så har man lärt sig att tänka mer på varför man torkar vissa saker i en speciell ordning, det har fått mig att komma ihåg att städa även sånna ytor som man inte alltid tänker på att finns..

Så även om alla kan städa, så kan alla göra det bättre också :)

inrem kan ni hitta en del saker som kan hjälpa er med hygienen i hemmet. Moppar, svabbar, skor, handskar, torkdukar och mer där till :)