www.idatallhed.blogg.se - Angel Wing Heart

Beskriva ADHD för en 5 åring..

Inlägget publicerades den 2016-05-18 kl: 23:01:10
Kategori ADHD, Dagboken, Vilja, Ebba och Thilia ♥, 3 kommentarer
Idag när jag var hos min syster så satt jag och hennes barn och målade när Vilja frågade mig vad ADHD är. Detta som följd av att jag tog medicin och hon hade frågat varför jag tog den och sa att det var för att jag har ADHD. Jag viste inte riktigt hur jag skulle förklara vad det innebär, på ett begripligt sätt för en 5 åring, så jag bad henne att be sin mamma förklara det.. vilket min syster också gjorde. Men nu ikväll så kollade jag igenom lite gamla bilder på min instagram och såg då en bild som jag tagit av en slarvig teckning jag gjorde en gång i syfte att avbilda just hur hjärnan känner när man har diagnosen..

..den där känslan som man får när man inte vet vad man känner för att man typ känner allting samtidigt. Att jag inte tänkte på det när vi satt och målade, att jag hade kunnat rita förklaringen av vad ADHD är för nått. Kanske hade det varit ett både lätt och förståeligt sätt att visa det och berätta det för henne samtidigt :)

tycker själv att det är en ganska beskrivande och lätt-tolkad teckning av just en sån känsla. eller vad tycker du? nej, den är inte snygg, men tanken var inte heller att den skulle vara det. Tanken var att den skulle vara beskrivande för just känslan.. och det lyckades jag väl med, eller?

 
Birgitta Thörnkvist
Skriven den 2016-05-19 kl: 10:06:02 » http://dinomatte.blogg.se/
Täckningen är jättebra. Har två vuxna söner med ADHD ( en med diagnos) och känner precis igen dom i din bild.
liamochmelvin.blogg.se
Skriven den 2016-05-19 kl: 10:32:41 » http://liamochmelvin.blogg.se/
Men gud vad bra beskrivet ändå! Jag har själv funderat hur jag ska kunna förklara för mina barn, den dagen de frågar mig.
kerstin ehrenholm
Skriven den 2016-05-19 kl: 20:01:17 » http://lenaelisabeths.blogg.se/
jätte bra tolkning