www.idatallhed.blogg.se - Angel Wing Heart

Vad är egentid för dig?

Inlägget publicerades den 2016-10-29 kl: 05:54:00
Kategori Dagboken, 5 kommentarer
Föräldrar anser ofta (inte alla, men många) att egentid är när barnen sover eller är på skolan och man får tid till att städa eller se TV en stund. Men på vilket sätt är det egentid att städa? Städa gör man ju inte för sig själv bara, då är de ju fortfarande inte EGEN tid, tid man bara ger sig själv?
 
För mig är egentid viktigt. Tid för att öka mitt eget välmående mellan varven. Tid som får mig att tanka energi. Fylla upp hela min själ och mitt JAG med en extra dos av livsglädje och glöd. Öka mitt eget medvetande om nuet, den tid vi har här på jorden. Leva i ett med naturen, luften jag andas och med mig själv och mitt inre. Andas in nya energier.
 
Att "egentid är överskattat" är nog ett av de talesätt som jag känner är så fel som det bara kan bli, för att om man aldrig fyller upp sig själv med ny kraft, utan påverkan av dagens elektronik eller andra människor, då tar man ju till slut bort majoriteten av den förmåga man har att ge åt andra av sig själv.
 
Om man aldrig fyller på med ny kraft till själen, så glömmer man lätt bort att leva för sig själv också. Med ny kraft så kommer nya möjligheter, nytt sug på att faktiskt leva livet och en ny positiv energi kan få möjlighet att flöda fritt både inom sig själv, utåt och till andra.
 
Jag skulle nog snarare påstå att "egentid är underskattat". Att bara låta dator, telefon, TV och allt sådant ligga orört för en stund och istället bara sätta sig ner och göra ingenting, är så nyttigt.
 
Jag älskar att kunna sätta mig på till exempel en sten ute i naturen, blunda, känna alla lukter som naturen bjuder våra sinnen på, höra hur vinden viner, grenar prasslar och helt enkelt känna hur man bara fylls upp av en ljuv känsla och en tacksamhet till att jag har den äran att leva de liv jag lever. Blicka upp mot himlen, ut över vattnet, se den vackra horisonten.. Sånt ger mig en inte frid och styrka som boostar hela mitt inre jag. Det boostar min förmåga att finnas till för mig själv och dom jag älskar.
 
Att sitta i tysthet och bara suga in ny luft och helt enkelt umgås med enbart mig själv, det är nyttigt! Det är när vi är redo att unna oss egentid på riktigt, som vi också blir redo att leva allt mer i de ögonblick som sker just här och nu. Lyssna inåt! Lyssna på naturen! "Hör din egen själ prata till dig" <3
 
Med att hjälpa sig själv så kan man också hjälpa så många andra i längden!
 
 
 
Denise Taylor
Skriven den 2016-10-29 kl: 07:20:14 » http://nouw.com/denusa
Ja egen tid är verkligen underskattat. Jag försöker få in det i vardagen kanske genom bara att pyssla om mig själv men då av någon anledning är det alltid någon som ringer och behöver hjälp.....
Förstår inte varför det händer varje gång? Kanske borde lära mig att säga nej....
Fröken Rödlök
Skriven den 2016-10-29 kl: 21:19:25 » http://www.mizca.se
Hej..
Jag har en liten positivt utmaning till dig i min blogg =)
Lady Syndrome
Skriven den 2016-10-30 kl: 12:48:45 » http://syndrome.blogg.se/
Oj vad jag kan relatera till det du skriver. Som ensamstående mamma till en 8 månaders flicka, är egentid något väldigt sällsynt. När det väl blir av så är städ, tvätt och disk inget man vill göra. Utan tar hellre upp en bok och myser ned ostört i soffan :D

Fröken Rödlök
Skriven den 2016-10-31 kl: 14:51:33 » http://www.mizca.se
Hej vännen <3
Ett stort tack för att du röstade på mig hos SofiaWerlin.se - jag ha nu länkat er som röstat. Men inlägget kommer efter 15-tiden =)
Annorlundadiganos
Skriven den 2016-11-02 kl: 01:07:45 »
Hej! Min blogg handlar för det mesta del av min vardag och livet om mina diganoser m.m. men också för mitt intresse för djur, tränning, familjen. Följ gärna mitt liv som ett annorlunda liv med fler diganos m.m.. Du får gärna kika in vetja! Min bloggadress: