www.idatallhed.blogg.se - Angel Wing Heart

Vilket väljer du?

Inlägget publicerades den 2011-12-30 kl: 12:59:19
Kategori Dagboken, 2 kommentarer
Köttbullar - Prinskorv
Julkorv - Julskinka
Lax - Sill
Revbensspjäll - Janssons frestelse
Ris a la malta - Risgrynsgröt
Rullsylta - Leverpastej
Glögg - Julmust
Chokladkalender - Paketkalender
Pepparkakor - Lussebullar
Ischoklad - Marsipan
Ge - Få
Hemma - Borta
Stort släktfirande - Litet familjefirande
Utomlands - Sverige
Mysteriet på Greveholm - Dieselråttor och sjömansmöss
Plastgran - Äkta
(tål inte äkta)
Arne Weise - Ernst Kirchsteiger
Leverpastej - Ost
Onyktert - Nyktert

Ny dator till lilla mig :)

Inlägget publicerades den 2011-12-30 kl: 12:28:27
Kategori Dagboken, 2 kommentarer
Första inlägget med min nya dator som jag köpte mig igår! :) En dator med sjutusen gånger skönare tanjenter än min förra. En dator som är sjutusen gånger bättre och som har en hel laddarkabel. Helt enkelt en fin dator som jag känner mig mycket nöjd med :)

Min nya dator är en Asus A53E som jag köpte till ett bra pris. Mycket prisvärd. Tur man är gift med en IT-tekniker som jobbat med datorer i 8 år. Han har bra koll på vad som passar ens behov. Denna dator var helt klart värd sitt pris :) Billig och bra och uppfyller behoven.


Jobbig sorg och ännu en motgång!

Inlägget publicerades den 2011-12-28 kl: 22:41:58
Kategori Tindra och Bamse, 9 kommentarer
Är väl lika att börja tala om för er vad som sker i mitt liv nu när allt är rörigt och jag har mått dåligt, även om jag på de flesta andra vis har mått jävligt bra :) Men för att komma till det jobbiga..

Jag har sedan min GBP-operation varit konstant "förkyld" och jag har hunnit käka penselin för bihåleinflammation och annat. Jag blev frisk, men fortsatte snora, nysa, klia i ögonen och allt sånt och tillsist så täppte bihålorna igen för andra gången. Jag åkte då på lassarettet där dom konstatterade efter blodprover, svalgprover, prover i ögon och allt där till att jag faktiskt inte alls är förkyld.. Problemet är att jag har allergier som vägrar ge med sig, som orsakar att bihålorna täpper, att ögonen kliar, att kroppen kliar och jag konstant nyser och är lite småsvullen i halsen med röda irritationer..

Det som var så hemskt jobbigt med situationen var att det är mina egna hundar som orsakar allergin. Efter man genomgått en så stor operation i magen så förändras kroppens försvar oerhört mycket. Har man överkänsligheter eller allergier sedan innan så kan dom bli mycket, mycket värre på grund av en sån här operation. Jag har alltid haft pälsdjursallergi med undantag för många hundar.. Nu verkar det som att just den allergin kring djur har blivit värre. Att jag haft en förkylning också där i början vet vi ju, men att allergier orsakat att de känts sju gånger värre är inget jag ens vågat tänka på fast jag kanske innerst inne har förstått och anat det själv.

Jag skickade hundarna hemifrån, storstädade som en tok, bytte sängkläder och allt sånt. Mest för att se om en förändring/förbättring visade sig av denna åtgärd. Redan två dagar senare kände jag mig mycket piggare, jag kunde ligga i sängen utan att klia sönder mina axlar, min rygg och mina ögon och jag kunde sova utan att nysa konstant.. Det orsakade givetvis att min panik av sorg blev högre. Mina hundar, mina älsklingar.. ALDRIG vill jag leva ett liv utan dom!

Den dagen jag kom från lassarettet och hade fått allergin bekräftad så kom jag hem och uppriktigt skrek hysteriskt i kaskader av tårar. Det kändes mer eller mindre som att livet krossades i spillror.

När jag sen tog hem hundarna igen så fick dom inte vara i sovrummet. Jag upptäckte då att allergin mot Bamse var värre än mot Tindra även om de fortfarande är ett faktum att jag inte till fullo tål Tindra heller. Jag och Lennart diskuterade fram och tillbaka på hur fan vi skulle göra. Vi älskar ju våra hundar! Till slut kom vi fram till att har vi båda hundarna så är risken stor att det bara blir värre helatiden och slutar med att båda måste flytta akut för att jag inte klarar av det. Så beslutet blev att försöka hitta ett nytt hem till Bamse.

Sagt och gjort! Bamse bor nu på prov hos en fantastiskt gullig tjej i Luleå, tillsammans med en jätte rolig hundkompis som är hans storlek gånger artontusen typ ;) Nämligen en pyreneerhund. Dom älskade nog varandra på en gång.

Planen är nu att se i fall min allergi blir bättre och Tindra faktiskt kan få fortsätta sitt liv med oss, jag vet inte vad jag tar mig till annars! Som tur är så har jag familj och vänner som kommer hjälpa mig med Tindra då och då om jag känner att jag behlver det. Tanken just nu är om man eventuellt skulle låta tösen bo borta en kort period så jag får chans att återhämta kroppen från allergin ordentligt och kanske starta på lite "ny kula" så märker man ju bättre vad som funkar och inte.

Det här är en hemskt jobbig situation för mig. Mina hundar är en av de saker som jag verkligen lever för. Ett stort intresse, en stor kärlek, en stor glädje! Vad skulle jag göra med ett liv utan hund och mitt största intresse. Självklart så hade de kunna hända värre saker i livet, men just nu känns det som en börda mer än jag behöver. Det känns som om en planet rasar och mycket blir förstört!

Tindra kommer kunna vara nära på ett eller annat sätt. Inom familjen finns de många som skulle ta hand om henne om det absolut inte alls funkade här. Men jag ska kämpa som fan för att lyckas ha henne kvar hos oss. De ska gå, de kommer gå, det måste gå! <3

Så nu vet ni det också! Att saker är hemskt jobbiga just nu. Att redan ha en Bamseplutt mindre här hemma får mig att gråta, känna saknad, tomhet och smärta! Min Bamsekorv.. Vi som var ett så bra team <3

Nu klarar jag inte skriva mer för tillfället...
Kommer snart på besök Bamseplutten min. Jag älskar dig! <3

Svar på anonym kommentar!

Inlägget publicerades den 2011-12-28 kl: 22:10:31
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Anonymmmmmmmmmm nr:1 Nytt på bloggen :):
hej , jo är detta din header eller kan man få koderna till den?

Svar:
Just nu finns hela den turkosa designen som gratismall, fritt fram att låna! Du kan hitta den om du söker bland mina gratismallar i kategorierna på min blogg här till vänster :) Kategorin heter "Gratis Design" och det är nog inlägget längst ner i den kategorin..

Om  du nu menar den turkosa designen som var i inlägget du kommenterade. Menar du den headern jag själv har på min blogg nu så är den MIN och det är INTE okej att låna den.

Hur har julafton varit?

Inlägget publicerades den 2011-12-25 kl: 11:46:25
Kategori Dagboken, 4 kommentarer
Har ni haft en bra julafton? Jag firade jul tillsammans med min man, hans son och hans pappa hemma hos min syster där även min moster, hennes man, min syster hennes man, min mamma och min morfar var :) Idag ska vi fortsätta julfirandet hos min mans mamma.

Vad har ni fått i julklapp?

Jag har fått precentkort på kläder och pengar :) Precis som jag lnskat, så nu i mellandagsrean blir det stan och inhandla lite kläder faktiskt :) Jag som annars ogillar att gå på stan tycker faktiskt att mellandagarna är rätt så roliga trots allt.

Alla har ett ego!

Inlägget publicerades den 2011-12-20 kl: 19:21:06
Kategori Dagboken, 8 kommentarer

Nyårslöften kan väl på många sätt vara lite överskattat, överdrivet och till och med lite väl pressande för många va? Men om man nödvändigtvis ska lägga ett löfte så kan de ju vara värt att verkligen kämpa för att hålla det också. Nu undrar jag så klart: VAD BLIR ERAT LÖFTE?

Nu kanske ni undrar vad sjuttsiken inläggets rubrik
"alla har ett ego!" har med nyårslöften att göra? Och svaret på den frågan är att mitt löfte är att ta mitt på lite mer allvar.

Jag ska med andra ord ägna detta år mer åt mig själv än vad jag någonsin gjort de övriga åren av mitt liv. Lära mig att ta mig själv mer på allvar och lära mig att jag inte alltid behöver göra saker för alla andras skull. Jag ska börja ge mig själv den tid jag är värd och börja ta hand om mig själv med samma glädja, passion och omtanke som jag gör med andra.

Visst är det lättare för mig också att hjälpa andra, finnas för andra och vara ett så bra stöd som jag vill om jag faktiskt själv tar det jag säger till dom på allvar för mig själv med ;)

Egentligen så känner jag mest att jag är värd mer av min egen tid än vad jag ger mig själv. Eftersom det är MIN tid så är det bara JAG som kan fördela den. Så mitt år 2012 ska jag göra till året där jag själv har en högre prioritering än jag haft innan. Det blir året som förändrar viktiga saker i livet och det blir året när jag sätter gränser för hur mycket man klarar av att ställa upp för alla andra.

Hur gärna jag än vill så kan jag inte rädda hela världen eller finnas för alla på jorden.

Jag tror att år 2012 kommer att bjuda på många nya erfarenheter och jag är helt övertygad om att året över lag kommer att bli ett bra år för mig. Ett bra år med mycket förändringar på både gott och ont!

Låt ingen annan slösa din tid, det är du själv som ska spendera den! Slösar någon annan din tid så är det du som går miste om stora saker att uppleva. Kom ihåg att alla har ett ego, det kan vara bra att plocka fram det lite mer :)

Var köper man den?!

Inlägget publicerades den 2011-12-16 kl: 02:35:45
Kategori Dagboken, 7 kommentarer

Någon som råkar veta var man kan köpa denna "bröstcancerring"? Hittar inte det. Älskar den och vill ha den! Den är så fin. Jag gillar inte att bära smycken men vissa smycken fastnar jag för och då vill jag ha dom för att bära de. Denna är en sån som jag verkligen älskar .. Det är helt otroligt när jag väl hittar ett sånt smycke :) så var kan man köpa den???

Att det dessutom stödjer bröstcancerfonden är deffernetivt bara pluspoeng .. Det gillas!

Kuta-vakt

Inlägget publicerades den 2011-12-15 kl: 21:04:39
Kategori Dagboken, 1 kommentarer
Här händer inte mycket, men de är ju de där med att skriva för MIN skull eller för ANDRAS skull! Jag har inte så mycket tid, ork eller energi för bloggen just nu och av nån anledning, härlig anledning, så känns de rätt skönt att inte pressa sig själv till bloggandet.

Känns skönt att inte tänka på blogginlägg, designer och gudarna vet allt helatiden för i grund och botten så skriver jag ju egentligen inte för att ni ska kunna läsa och gotta er i mina inlägg helatiden utan jag skriver ju för att själv kunna gå tillbaka och läsa och se tillbaka på hur jag värderat saker tidigare eller hur jag tänkt eller vad jag gjort kanske just denna dag för ett år sen.

Hur som helst så har ju min stackars make dragit på sig förkylning nummer två i samma veva som jag själv blev mer frisk. Jodå, naturligvis blev jag snorig igen men är redan på bättringsvägen och är i fas för lite promenader igen! TACK OCH LOV!

Nu har det gått snart två månader sen min operation och jag har varit sjuk konstant, inte alls så roligt! men nu jävlar ska här bli friskt så man kan komma igång mer på riktigt.

Lennart är också på bättringsvägen och har käkat penselin några dagar nu.

Just för tillfället är vi hundvakt till Sofis hund, Kuta. Hon löper och det kan ju bli lite jobbigt med Sofis hane som är nog stor för att vara lite för närgågen.. Bamse når då knappt upp om han står på bakbenen ;)

Nu ska jag ta mig från datorn och hundmysa lite. Mindre mysigt för Bamse som står på tur för kloklippning!


Foto av: Sofi
På bilden: Kuta

Lennart har nästan hela 40 graders feber :(

Inlägget publicerades den 2011-12-12 kl: 09:05:47
Kategori Dagboken, 2 kommentarer
Stackars Lennart som ligger med hosta, feber och förkylning... IGEN! :( Inte så lite feber heller. Stackaren har närmare 40 grader :( Han brukar ju sällan bli sjuk med har varit de nu för andra gången på en månad.. usch då! :/ Det jobbiga är att jag snorar igen och är rädd att ytterligare en förkylning hamnar på mig. Vet ni hur fruktansvärt jävla tråkigt och jobbigt det vore när jag precis blivit mer frisk efter en konstant förkylning med värk och feber och penselin i en månads tid :( *krya på dig älskling*

Idag kommer målerifirman för att tapetsera vår lägenhet. Hallen och sovrummet, men jag antar att de spacklas och slipas idag för att tapetseras imorgon.

Nu ska jag ta min snoriga näsa och ta ut mina odjur! :)

Jag ska bygga egen hund/drag -pulka :)

Inlägget publicerades den 2011-12-11 kl: 22:33:46
Kategori Tips till hundägare, 2 kommentarer
Har suttit i evigheternas evigheter på internet tidigare och sökt på hundpulkor i små storlekar. Vill ju ha en liten hundpulka för mina pluttisar, speciellt Bamse då som gillar det där med drag. Det kostar MULTUM med små hundpulkor eftersom man får specialbeställa sånna. Dessutom är dom ändå gjord i tyngre material än exempelvis plast :/

Nu ska ni få ett tips utifrån vad jag själv har kommit fram till...

Jag har suttit och beräknat vad det skulle kosta mig att bygga en egen hundpulka
anpassad för min lilla plutt och de kan kosta ca 100kr och lite tid :) Så nu ska de införskaffas material för att byggas.

Det jag behöver är:
* En vanlig plast barn/baby -pulka
* 2 stycken en meters långa VP-rör
* 2 stycken rörböjar till VP-rör (inget måste, med de blir bättre och behagligare för honom)
* 3-5 meter nylon rep/tråd
* 2 Karbinhakar

(vill man ej ha rörböjen så kan man lika väl använda nå gamla skidstavar som rör om man har några. Annars finns de att köpa för ca 1-2kr styck på exempelvis röda korset. VP-rör kostar dock bara 10kr för 3 meter på byggmax)

resultatet av det kommer bli ungefär det här;
(inte skratta till min mindre konstnärliga gen...)


I och med att det är lättviktat material så väger ju inte släden i sig något. Pulkan är ju bara plast :) Där med kan jag ju själv välja vikter efter behov :) Drar Tindra pulkan så kan jag lasta ett vist antal kilo i vikt, drar Bamse den så lastar jag kanske nått annat.. PERFEKT!

Så nu i dagarna blir det att köpa in lite grejer och sedan bygga mig en pulka åt pluttisarna så dom får aktivera sig med sånt dom tycker är kul. Tindra är inte överförtjust, men det är Bamse så han lär bli lycklig :) jippieyeey! <3

Kanske vill du bygga en du med? ja, men gör det då.. tror ni utifrån min bild och utifrån listan på material kan lista ut hur det ska byggas.. undrar ni, så fråga! :)

En liten julhälsning!

Inlägget publicerades den 2011-12-10 kl: 19:25:22
Kategori Bilder, 3 kommentarer


Fotot på hundarna är taget av: Sofi
Redigerat, klippt och klistrat av: Mig själv

Duktiga, duktiga Bamse!

Inlägget publicerades den 2011-12-10 kl: 17:22:26
Kategori Tindra och Bamse, 2 kommentarer
Idag har jag och Bamse haft en dag för egen tid tillsammans. Vi har varit ute på lite aktivering och han har fått prova drag för första gången. Vi började med en vattenfyllt petflaska. Det imponerade på mig hur duktig han var på en gång och hur roligt han tyckte det var direkt.

Min erfarenhet har varit att dom flesta hundar upplever det jobbigt och konstigt första gången. Varför ska de släpas nått efter? ;) Men Bamse tittade på den, tittade på mig, viftade på svansen och började gå. Han visade stor fokus och var jätte duktig.

Bamse har ju, som jag nämnt tidigare, lite problem med hundmöten ibland. Mest på grund av iver och extrem vilja att få springa dit och ha roligt. Han fattar inte att alla hundar kanske inte vill ha roligt :P Så vi tränar ju en hel del på sånt också. Idag upptäckte jag att när han drog så la han mer fokus på det än på hundar och annat som vi mötte.

Jag tog även tillfället i akt att prova lite fot-träning med honom idag. Han har haft en bra dag för att vi gjorde imponerande framsteg där med! *stolt*

Nu ska jag diska innan det är dags att skotta våran uteplats och ingång. Sen blir det lite Tindra-tid med en busig promenad :)

John Blund missade mig :(

Inlägget publicerades den 2011-12-09 kl: 05:21:32
Kategori Dagboken, 4 kommentarer
Usch! Förra natten sov jag knappt nånting.. Höll på svettas ihjäl och hade enorm jävla klåda på ryggen och axlarna. I och med den dåliga natten så hade jag räknat med och faktiskt tagit förgivet att det här skulle bli en natt med bättre sömn.. Men nej! Så fel man kan ha.

Jag har inte sovit en enda blund. John Blund glömde nog bort mig inatt trots att jag så troget legat och försökt sova i flera timmar. Har blundat, slappnat av och ansträngt mig hårt för att lyckas sova.. Men hur jag än bar mig åt så kom aldrig lilla John på besök :/

Att jag nu haft två jobbiga nätter tyder på en följande period med dålig sömn. Det brukar bli en till tre veckor med dålig sömn. Har haft sånna perioder så länge jag kan minnas och i vissa fall är de ännu längre perioder än så!

Det är jobbigt för att man ofta är trött men aldrig kan sova då! Kanske dags att ringa och be om min insomningsmedicin som jag har möjlighet att få när jag vill. Jag använder sällan sömnmedicin, men har jag haft en dålig period för länge så brukar jag till slut behöva den för att kunna få lite sömn och komma i rutin. Så jag får väl ringa och be dom förnya den så det finns att hämta om min period blir för lång! :/

Hoppas ni fått sova mer än mig! Nu ska jag dricka en kopp te och om en timme ska jag äta frukost. Vet inte riktigt vad jag ska välja till frukost bara.. har så mycket att välja på hemma nu :) Men de lutar mot en halv hårdbrödsmörgås med leverpastej och ca 1dl fil med jordgubbssmak :) Ni som undrar över det låga intaget med mat kan jag informera till att det beror på min operation. Jag kan inte äta mer än så!

Fyndade en matta :)

Inlägget publicerades den 2011-12-09 kl: 00:17:42
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Idag har varit en bra dag i sällskap med Sofi, Christoffer, hundarna och självklart älsklingen :) Vi har handlat, gjort ärenden, vandrat på stan en sväng och sedan spenderat kvällen hos oss.

Hittade en matta jag skulle köpa idag som jag länge sökt efter. Den är lila och vit! En plastmatta. Ville hade för att ha i köket under bordet, eventuellt i vardagsrummet om de passar bättre. Dom e så lätta att håla rena om det blir smuts eller när man har djur :) 149kr kostade den och jag var överlycklig. Jag hade dock missat att det var 50% på den så när jag väl var i kassan så kostade den bara 75kr!

På måndag kommer tapet/måleri -firman hit och tapetserar vår hall och sovrummet. Det känns skönt!

Imorgon ska jag vara barnvakt till min systerdotter, Sofi ska ta nå bilder på henne och sen ska vi träna hund, se idolfinalen och ha en mysig kväll :)

Vad har ni för plaer med helgen?

Julpyntat på syrrans blogg :)

Inlägget publicerades den 2011-12-08 kl: 13:31:04
Kategori Designer av mig, 4 kommentarer
Har julpyntat lite på syrrans blogg i förrgår :) Hon gillade det som tur är.. Tog mig för att överraska henne genom att julpynta utan hennes vetskap. Men sparade orginalheadern också utifall att hon inte skulle gilla det.

Men vist är det ju roligt med lite julpynt på bloggen med. Speciellt om man gillar myset med julpynt. Jag har lite svårt för julafton i sig för jag tycker ofta att det blir för mycket folk, för mycket intryck och i allmänhet lite för mycket på samma gång. Kan ju ha med min ADHD och svårigheten med att ta in saker om de är fler än ett samtal på samma gång, eller om de är för många människor samtidigt på samma ställe...

men julpynt är bland de mysigaste som finns. Den mysiga belysningen, stämningen bland människor och söta små tomtar, änglar och snögubbar som jag älskar. Förut hade jag 4 kartonger med bara snögubbar, änglar och framförallt tomtar ;) Men i flytten har jag fått rensa MASSOR för att få med mig allt så nu har jag bara en kartong med julgrejer så i år är det inte mycket tomtar, men de är lagom ändå!

Tillbaka till julfixet på syrrans blogg:
Jag gjorde bilden på syrran när hon lyfter Vilja i svartvitt istället för färg, för att ta bort fokus från den bilden och istället få fokus på julfixet som består av en fin bild på Vilja som jag klippt in en julmössa på. Åsså satte jag snöfall på bloggen för att höja stämningen lite.

Det lilla fixet gjorde stor skillnad :)Jag gillar syrrans design. Det är jag som har gjort den och jag är faktiskt väldigt nöjd över det eftersom jag själv anser att det är en av dom snyggare designerna jag gjort. Den är ju stilren, enkel, snyy och personlig. Hennes blogg speglar mycket kärlek till sin vackra dotter både i innehåll och utseénde. Det är ju viktigt tycker jag att få en design som passar till bloggens innehåll, det gör verkligen syrrans! :)

Dock så kanske det snart är dags att byta bilderna i headern till nått nyare. Lilltösen växer ju som ogräs ;) Vacker ogräs om nu de ordet ska användas.. haha. Men jag gillar headern eftersom att fotoremsan är vit istället för svart som dom flesta andra har och så gillar jag att det är en liten fotoremsa som går snett över också :) Ta er en titt på SYRRANS BLOGG!

Mitt första Zumba-pass!

Inlägget publicerades den 2011-12-06 kl: 20:30:57
Kategori Min viktkamp! (Gastric Bypass), 3 kommentarer
Haha, idag har jag provat zumba för första gången tillsammans med Sofi. Jag kan säga att det var riktigt jäkla kul och vi skrattade hejvilt åt våra tappra men misslyckade försök att se snygga ut ;) hahaha...

Nej, men en timmes Zumba var fan svettigt värre! Kul som fan och efter ett tag kanske stegen sitter lite bättre. Tur att inte allt för många har behövt se oss. Fasr och andra sidan hade säkert grannarna också fått sig en rolig upplevelse av att se oss med våra höftrörelser ;)

Nått annat roligt som hänt idag är att jag fått en överraskning av Lennart. Han har nämligen tecknat ett träningskort till mig på Actic. I medlemskapet ingår simming, personlig tränare, massage, solarium, gym och kostråd och lite där till. Känns underbart. Kommer dock att börja försiktigt så man inte lessnar av att bli för mycket aktiv på en gång :)

Nu ska jag fortsätta umgås med Sofi.


Zumba var mer effektivt än jag hade kunnat tro faktiskt :)

Zumba

Inlägget publicerades den 2011-12-05 kl: 21:54:04
Kategori Min viktkamp! (Gastric Bypass), 0 kommentarer
Nu har jag tänkt prova Zumba någon dag, kanske imorgon! Alla säger ju att det är så jävla kul och effektivt. Men jag tror att de blir lite Zumba-dans när ma är ensam för jag lär ju se fånigare ut än fånigast. Jag kan som inte dansa och framförallt så går de inge bra om man känner sig fånig när någon ser på :)

Men sen, när jag blir bäst... dåååå kan jag visa de för min make också ;) *asg*

Det ska bli kul att testa faktiskt!

Det bästa/värsta än så länge!

Inlägget publicerades den 2011-12-03 kl: 12:24:06
Kategori Min viktkamp! (Gastric Bypass), 6 kommentarer
Jag har en tid funderat på att skriva lite kring min operation som jag vet att måga undrat över. Matvanor, rutiner, hur det går och hur jag upplever situationen. Så här kommer nu ett spontat inlägg riktat främst mot det bästa/värsta med att ha gjort en sån här operation.

Jag börjar med de värsta så inlägget kan få ett lyckligt slut med de smaskiga som är bra :)

Det värsta är egentligen inte operationens fel utan snarare min förkylning. På grund av att jag nu i en månad varit sjuk med bihåleinflammation, hosta och massor där till så har jag vissa dagar haft så ont och varit så illamående att jag knappt kunnat äta. Därav har mia matrutiner känts lite fel och orutinerade.

När det blir så att tiderna blir fel eller antalet mål blir färre än det ska så väcks det en oro inom mig att gå upp i vikt igen. Jag har varit i kotakt med dietisten som säger att det är helt naturligt att de blir så nör man är sjuk och att det faktiskt är helt okej så länge jag försöker och så länge jag ser till att ordna upp allt så snart jag blir mer kry.

Jag har inte gått upp i vikt, utan snarare tvärt om, däremot så går det ite särskilt fort just nu men på ett sätt så uppskattar jag det eftersom att rasar ma så hänger inte huden med lika bra. Jag vill helst inte tappa mer än högst ett kilo i veckan, vilket jag tycker är ett rimligt mål. För mig gör det inte nått om de blir enbart ett halvt kilo i veckan heller.

Aldrig någonsin har jag känt mig så lidande av att vara sjuk heller. Det har känts som att vågen stått still och abstinensen av att få komma ut å röra sig har varit enorm. Jag vill ut och vill få hundra procent ordning på allt.

För att komma till det mer positiva så har maten funkat bra igår och jag är inte lika krasslig idag. Det tyder ju på en tillfriskning. Idag verkar jag inte ha feber, och jag känner mig lite piggare.. Det är bara detta evisa jävla rosslande i halsen. _När jag ska sova så låter jag som en katt som spinner. Jag spinner dock av helt andra anledningar än välbehag och myskänslor.

Det bästa med operationen har nog varit rent känslomässigt. Jag känner mig ofta glad och sprudlande positiv, jag VILL ut och gå. Klart man alltid viljat de med hundarna för att DOM ska få sitt, men nu vill jag det för mig själv också. Jag känner mig redan lättare och promenader känns så givande.

En annan väldigt positiv grej är ju faktiskt att jag har mer kontroll över godis, mat och sånna saker eftersom det inte alls intresserar mig som innan. Morötter är godare än godis! :) Och för att fortsätta med de positiva så tycker jag plötsligt om potatis som jag alltid innan avskytt.

Ni ska få veta mer om operationens alla bitar en annan gång men det räcker för denna gång! Dags för lunch nu och sedan lite slappartid i soffan. Mår jag bättre ikväll så blir det fan en låååångsam liten promenad i alla fall.. är så less att vara inne :(

Ostädad lägenhet och penselin!

Inlägget publicerades den 2011-12-02 kl: 22:31:11
Kategori Dagboken, 4 kommentarer
Nu har det varit tyst från mig. Vi har ju fått våran lägenhet nu och utöver det så är jag fortfarande väldigt sjuk. Det positiva är dock att jag faktiskt fått penselin så nu kan de ju bara bli bättre :) Vi har inte haft internet heller, utan de kom igång idag :)

Vi fick lägenheten i tisdags och det var fan inte roligt att komma in i en lägenhet och insé att personerna som bott här innan i överhuvudtaget inte hade städa. Bovärden för området hade besiktat lägenheten och godkänt städningen.. Det var ju för fan ostädat!

Hur som helst så kontaktade jag vaktmästaren igen men han var sträng på att inga diskussioner om städning var aktuellt eftersom de var hur bra som helst när han besiktade lägenheten!

Jag har kontaktat själva hyresbolaget (kontoret i stan) och fick ett nummer till våran bovärds chef, men har tyvärr inte lyckats få tag i chefen än. Vi fick städa i två dagar och jag tänker INTE låta det passera utan att jag fått säga till chefen om den saken.

Ugnen var skitig, det var makaroner och bröd i skåpen, damm överallt och syltfläckar på golv och lister och det var till och med glass på dörrkarmen till sovrummet. Sopskåpet luktade apa och var fullt i sopor och det var håravlagringar i badrumsskåpet och hår i avloppet. Ja, de var mycket där till också, men slutpratat om det!Nu har vi i alla fall fått i ordning lite och jag kan i lugn och ro ligga till sängs hela dagarna och bli frisk. Jag har nämligen fått bihåleinflammation, hosta, påbörjad ögon och öron inflammation som hade kunnat leda till lunginflammtion om jag inte kommit in när jag gjorde det. Idag har min feber varit mindre men igår hade jag 39,5 i feber och med tanke på att jag SÄLLAN har en tmp över 36,3 så är det väldigt mycket.

Några dagar kvar av penselinkuren så blir jag nog frik sen :)