www.idatallhed.blogg.se - Angel Wing Heart

Fina fina bordet! <3

Inlägget publicerades den 2011-10-30 kl: 08:27:36
Kategori Dagboken, 6 kommentarer

Vaknade vid 4 i natt och kunde verkligen inte somna om. Så jag har legat vaken sen dess men bestämde mig vid 07.00 att kliva upp och äta min frukost!

Idag ska vi iväg på äventyr och vi ska hälsa på Lennarts syster. Se ska vi även till Öjebyn och kika på vår nya lägenhet som vi får flytta in i den 1 december :)

Utöver det ska vi nog även hämta hem ett vardagsrumsbord som vi ska köpa! Hon som säljer det har reserverat det till oss så vi ska dit sen i eftermiddag! :) PERFEKT! <3

Flyttat

Inlägget publicerades den 2011-10-29 kl: 18:34:43
Kategori Dagboken, 2 kommentarer

Jag och Lennart bestämde oss för att dra vårat flyttsläp till Piteå tidigare än planerat. Vi är alltså redan här ;) Flytten gick segt och det var lite jobbigt eftersom jag har haft ont. Men förövrigt så klarade vi av det bra tack vare all bärhjälp av våra vänner eftersom jag inte får bära.

Lennart har packat och städat ur våran lägenhet själv. Stor kred till han för det!

Anledningen till en mycket tidigare flytt är att vi ville slippa dra släp vintertid för att det är ett rent helvete och även det att jag ville närmare min familj nu efter min operation. Behöver familjen, vännerna och stödet.

Vi bor för tillfället hemma hos min syster. Lite tråkigt att inte kunna springa runt och lyfta och busa med Vilja (min systerdotter) som man vill med tanke på smärtan och det.. Men de går över tids nog!

Förövrigt så mår jag faktiskt bra! <3

Nu ska jag käka, ville bara visa att jag lever! Och säga att den 1 december flyttar vi in i våran nya lägenhet :) Ni ska få se planlösningen sen! :) Våra saker står i syrrans garage tills vidare! Ha en fin lördagkväll.

Bloggtips till er :)

Inlägget publicerades den 2011-10-27 kl: 11:20:05
Kategori Allmäna tips, 3 kommentarer
Hittade in till en rolig, annorlunda, unik blogg som drivs av Annika som drömmer om ett liv med 11 barn. Tyckte hennes sida var rolig att läsa! Så därför tipsar jag er också om hennes sida! :)

Åter i hemmets lugn!

Inlägget publicerades den 2011-10-26 kl: 18:11:51
Kategori Dagboken, 10 kommentarer
Nu är man åter hemma :) Och inte är det bara jag som fått komma hem igen.. Det har våran lilla Bamseplutt också fått göra. Nu ligger han här brevid mig min lilla kille <3

Jaja, så varför lasarettet och vad har sagts undrar ni säkert nu. Det är så att jag åkte in delvis för mitt stora blåmärke men även för extrem jävla smärta. Läkaren hånade mig lite först å sa att jag måste väl förstå att det är en svår operation och att man kan få väldigt ont.. Jodå, men när han sen kände på min mage och jag började skrikgråta helt hysteriskt så förstod nog även han att det var lite mer smärta än vad som är normalt.

Röntken på lungor, mage och allt visade sen en blödning dels under huden och dels i buken. Dom kunde även se att min tarm låg i kläm eller snett eller nått sånt där.. Jag fick då skjutsas vidare akut till Linköping där en inläggning blev aktuell.

Dom kollade på röntken bilderna och sånt. Nu är det bestämt att min kropp kommer kunna ta hand om blödningen själv men får jag alldeles för ont så ska jag återkomma. Lika så om jag inte lyckas bajsa på några dagar, dock så är de problemet löst sen lite tidigare idag ;)

Jag har mått mycket illa och har som inte fått i mig min mat ordentligt dom senaste dagarna. Fick drop på sjukhuset och fick testa äta flera gånger men de slutade helatiden med illamående, yrsel och allt sånt. Så idag beordrades jag att prova äta vanlig mat på morgonen, det vill säga en smörgås med leverpastej på. Förvånansvärt nog så kunde jag äta sånt uta att må illa och bli yrslig.

Senare på dagen fick jag åka hem med bättre smärtstillande på recept och order om att börja äta vanlig mat och inte flytande eftersom jag uppenbarligen inte mår bra av enbart flytande mat. Så nu är det TUGGA, TUGGA och åter TUGGA som gäller!

Smärtan är ganska hemsk från och till, men jag överlever! Bästa medicinen är VILA!

Lasarettet med drop :(

Inlägget publicerades den 2011-10-25 kl: 20:13:22
Kategori Dagboken, 5 kommentarer

Blir inte mycket uppdatering i bloggen nu.. Åkte in på akuten igår, röntkades, skickades till Linköping .. Så nu är de andra natten på Linköpings lasarett med drop :(

Tråkigt har man men samtidigt så skönt att faktiskt veta att man får rätt hjälp.

Orkar för tillfället inte gå in mer på själva saken. Nu är jag trött och ska sova.. Sov gott

*dripdrop*

Ett litet gnällinlägg!

Inlägget publicerades den 2011-10-24 kl: 16:55:40
Kategori Min viktkamp! (Gastric Bypass), 8 kommentarer
Är faktiskt jobbigt att få i sig maten när man mår illa eller inte känner någon matlust. Det är jobbigt att ständigt äta flytande och man är less på att ha ont. Trots mitt ENORMA blåmärke så gör de mest ont invändigt än på!Mitt blåmärke sträcker sig lixom bakom höften vilket inte känns så normalt? Dock så ringde jag till sjukvårdsrådgivningen nyss som sa att det troligtvis är en inre blödning i huden, alltså därmed inte farligt. Men trots det så skulle jag komma in idag kl 18.15 så dom får undersöka saken för säkerhetsskull. USCH!

Jag har mått rätt så illa, vilket faktiskt också är helt vanligt så här i börja och under läkningsperiod. Det är inte roligast i världen att gå på flytande mat när man känner sig illamående. 2dl mat, 7 gånger om dagen och varje måltid ska ta 40 minuter så systemet hinner med så här i början.

07.30 - frukost
10.00 - mellanmål
12.00 - lunch
14.00 - mellanmål
16.00 - mellanmål
18.00 - middag
20.00 - mellan/kvälls -mål

Känns som att man inte hinner mer än avsluta en måltid så ska nästa påbörjas! Men som tur är så brukar man börja känna sig mer hungrig och tillfreds med att äta efter 3 veckor för just nu är de mer plågsamt med allt ätande! :P

Jaja, nu har ni fått lite info om det! :)

Piteå!

Inlägget publicerades den 2011-10-24 kl: 14:03:43
Kategori Dagboken, 4 kommentarer
Dags att avslöja vår hemlighet då! Jag och Lennart har beslutat oss för en stor förändring i vårat liv.. Vi ska nämligen flytta tillbaka från härliga, underbara Motala till Piteå!

Jag lär aldrig trivas rent miljömässigt och naturmässigt lika bra i Piteå som jag gör här i Motala, men de mäter sig inte med allt annat som vi faktiskt har där. Lennarts barn, mina närmaste vänner, Lennarts vänner och vår familj. Vi vill närmare barnen och alla andra.

Flyttsläpet från Motala till Piteå drar vi måndagen den 19 december! :)

Kan säga att lyckan över att få träffa barnen ofta och lyckan över att få komma till Sofi är enorm. Och det ska bli underbart att få vara nära min systerdotter och vara en del av hennes uppväxt!

Sofi blev så glad när jag berättade det så hon helt hysteriskt började gråta i telefonen, de känns ju faktiskt rätt så underbart att hon blev så glad :)

Så nu vet ni det.. Piteå, here we come!

Tack för den felinformationen!! :/

Inlägget publicerades den 2011-10-22 kl: 17:42:58
Kategori Min viktkamp! (Gastric Bypass), 1 kommentarer
Tack snälla sjukhus för den "fina" felinformationen man fick. Jodå.. självklart kan jag äta min ADHD medicin trots de mediciner man fått nu för smärta och allt vad de då är. Idag började jag ta min concerta igen och har fått ångra hela dagen att jag gjort de. Har hulkat, mått illa och haft en jobbig smärta..

Undrade väldigt mycket varför och kom på att jag nog ska säkerhetskolla de med medicinerna (IGEN.. för fjärde gången då!). Sjukhuset viste uppenbarligen inte vad dom snackade om eftersom att min concerta i kombination med den lugnande medicinen för mina tarmar inte alls är en bra kombination då de kan orsaka kraftig illamående och svårigheter att andas!

Jaja, då vet jag det! Hädan efter får jag nog fråga 4 gånger istället för bara tre gånger som jag hade frågat innan eftersom att dom tre första svaren uppenbarligen kan vara fel!

Trots illamåede idag och smärtorna så har jag ändå kämpat på med att kunna äta och dricka, jag har varit på en kort promenad förut och en lite längre nu. Dock i lugnt tempo! :)

Har hunnit vara på studion och hunnit vara till Linda på besök.

Nu är de dags för att käka middagen, om någon timme är de sista måltiden för idag som då är ett mellanmål/kvällsmål och sen ska jag med gott samvete krama min varma vetekudde till söms och hoppas på en natt med bättre sömn, mindre smärta och en dag imorgon utan denna hemska illamående! :)

Förövrigt så går det bra.. bättre och bättre! Jobbigt är de så klart men inte lika jobbigt nu som dom första två dagarna för att man kommer ju mer och mer i rutin! :)

Ont :(

Inlägget publicerades den 2011-10-22 kl: 08:27:22
Kategori Min viktkamp! (Gastric Bypass), 2 kommentarer
Åh vad jag är less på att vara trött och ha ont. Man blir ju aldrig utvilad då oavsett hur mycket ma sover. Jag är ju en sån som i normala fall sover på mage, men de går ju absolut inte nu. Har legat hela natten och vridit och vänt på mig tillsammans med min värmekudde som Lennart köpte till mig igår. En sån man värmer i micron.. Man kan även kyla den i frysen..

Känner faktiskt att mitt hummör denna morgon inte är det bästa men de blir säkert bättre sen. Nu har jag i alla fall fått i mig min frukost för en stund sedan så nu är de väl dags att duscha! :)

Ha en kalasbra dag! :)

Gnäll-sköterskor!

Inlägget publicerades den 2011-10-21 kl: 08:13:36
Kategori Min viktkamp! (Gastric Bypass), 5 kommentarer
Här sitter jag med min frukost i näven och kikar runt lite på nätet. Känns som att jag sovit konstant sen jag kom hem från lassarettet och de käns som att jag med lätthet skulle kunna sova ett dygn till, men så blir det inte!

Idag ska jag faktiskt försöka göra lite nytta utan att för den skullen överanstränga mig själv. Jag ska ut å promenera på gården bara en stund, se till att få i mig alla mina måltider och all vätska jag behöver och försöka leva denna dag men högsta allvar :)

Skönt är det att vara hemma men tråkigt att inte ha Natalie att gå/ligga och prata med när man vill. Idag startade min morgon 07.00 Vilket den i snitt kommer fortsätta göra frammåt.

Gällande min sjukhus vistelse så var inte sköterskorna särskilt trevliga oh inte heller särskilt hjälpsamma alla gånger. Som exempelvis när mitt dropp på ena handen hade åkt snett... Jag förklarade att den inte satt som den skulle men den ena sköterskan envisades med att den vist gjorde det. En hel nat fick jag ha de där troppet helt fel medans sköterskan fortdatte att envisas.

När sen morgon personalen kom så undrade dom varför i helafriden inte förra sköterskan hade bytt hand på min dropp när de satt fel på den nuvarande handen. Ett tag senare så kände jag att även droppningen på höger hand inte alls satt bra. Sköterskor kom in och ansåg väl att ingenting var galet men envis som jag är så forsatte jag hävda min rätt om att dom får göra ett nytt hål för droppen för den på handen satt fel.

Sköterskan säger till mig att så länge man kan se att de droppar så sitter den rätt för annars skulle de inte droppa. Jag förklarade att jag fick ont och att jag verkligen kände att den är fel, men hon tog lixom inte ens bort "bandaget" runt nålen för att titta hur de satt.

Ytterligare ett tag senare så kom en kirurg upp på rummet och kollade till droppet och sånt och de tog någon enstaka sekund då fick droppet bytas eftersom mitt dropp satt FEL! det satt inte i något kärl. Det var ju det jag sa helatiden! Min hand var svullen som fan dessutom.

Sköterskorna på det där stället hade lixom redan hunnit skälla ut en för att man inte viste vad man prata om när de i slutänden visade sig att det var jag själv som hade rätt. Allt man gjorde ifrågasattes. Så även när man hade ont så sa dom emot, när man inte hade ont så skulle man ta mediciner i alla fall och när jag fick alergiproblem så gav hon mig en medicin som jag inte brukar äta fast hon hävdade att det var den medicin jag vist brukat äta.

En sköterska var jätte irriterad och snäste om att hon får då fan aldrig äta middag för alla jävla patienter ringer på klockan helatiden så man får kliva upp femton gånger. Hon ville väl förfan äta middag hon med.. En sån sköterska kan man undra vad dom gör inom yrket?

Jag och min rumskompis pratade lite grand om titthålen man har och framförallt hur blåt och vulle min mage är. Sköterskan som infann sig i rummet samtidigt (kärringen mot strömmen i alla lägen) talade då om för mig att jag var varken blå eller svullen. Haha.. hon måste skämta! Är hon så envis så hon förnekar det faktum att min mage är blå och svullen, eller är kärringen bara blind?

Och nej, hon var inte ironisk.. hon var sur, grinig och allvarlig!Nej hörrni.. skönt att slippa personalen faktiskt! Min läkare var i alla fall toppen! :)


Home sweet home!

Inlägget publicerades den 2011-10-20 kl: 14:25:54
Kategori Min viktkamp! (Gastric Bypass), 4 kommentarer
Iblans kan man undra vad som krävs för att folk ska fatta! Skrev ju mitt inlägg om hur less jag är på alla dessa designfrågor, speciellt nu när man är ny opererad och inte piggast i världen. Till och med i det inlägget får man frågorna! Varför läser inte folk de dom kommenterar eller varför försöker dom ite hitta svaret på sin fråga innan dom frågar?

Skitsamma, orkar inte tänka på det nu!

Nu har jag fått komma mig hem och jag mår väl som man borde
så här dagarna efter operationen. Min läkare tyckte att jag såg "oförskämt pigg ut" ;) Så de kändes ju bra.. Nu är jag trött och sliten efter en bilresa på tre timmar och har beslutat att lägga mig till sängs och vila.

Sömnen har ju inte varit den bästa på sjukhuset direkt!

Lovar att berätta mer om allt sen, men nu måste jag få vila upp mig lite.

Visa mig lite respekt för fan!

Inlägget publicerades den 2011-10-19 kl: 10:22:14
Kategori Dagboken, 8 kommentarer
hejsan.. det har varit rätt tyst från min sida nu, men jag ligger ju inne på sjukhuset eftersom jag åkte hit i måndags för att ta prover inflör operationen som gjordes igår. Här ligger jag tillsammans med er urgullig och trevlig tjej som genomgått samma operation som mig bara ca en timme senare. Vi är i ungefär samma ålder och har ju en hel del gemensamt just nu.

jag mår i alla fall ofärskämt bra vilket läkaren också tyckte. Oerhör trevlig läkare däremot en av sköterskorna behandlar både mig och min rumskompis väldigt illa med jämna mellanrum, men mer om det sen! Jag lever och mår!

För att sedan komma till en annan sak så tycker jag att det är ganska respektlöst av er som ber om bloggdesign just nu. Småfix eller inte så vet ni om ni läst på min sida att jag sagt ifrån mig designjobb nu och ni vet även att jag ligger på operation.. en operation som dessutom är väldigt stor och faktiskt kan vara allvarlig!! Så just nu känner jag mig ärligt talat irriterad! Känns som att ni verkligen inte visar mig respekt.

Jag ligger för fan på lassarettet och har skrivit en sjukt långt inlägg för ca två veckor sen om att jag inte har tid eller ork för det här med designer! hur många gånger ska jag säga det innan ni fattar att visa lite hänsyn??

JA jag är arg! Sluta fråga mig om desin nu för fan.. låt mig vara och läs förfan mina inlägg före ni ställer era frågor. Fråga inte heller vad jag gör eller hur jag mår om de redan står i mitt inlägg.. skriv för fan nått som faktikt har med saken att göra! Jag ska inte hjälpa er med design nu. Google är din bästa vän, det var min när jag lärde mig! Prova själva, googla efter det ni söker eller sök på designadinblogg.se Jag har inte tid, lust eller ork.. jag är på SJUKHUS FOR FUCK SAKE!

Visa respekt, läs mina inlägg och lär dig att ta hänsyn! Eller du kanske vill att dina arbetsgivare ska ringa dig till jobb när du ligger sjuk på lassarettet? eller så kanske du vill att läraren ska komma med din läxa när du genomgått en stor operation?? KNAPPAST TROLIGT!!

SKÄRPNING!!

Spöket skrämde mig ;)

Inlägget publicerades den 2011-10-16 kl: 21:08:09
Kategori Dagboken, 5 kommentarer

Ligger till sängs och tittar på madicken :) Abbe skulle ju skrämma madicken och spökar för henne.. Jag minns så väl när jag såg de när jag var liten och var så rädd så jag fick blunda.

Att vara utan mat börjar bli riktigt tungt nu, imorgon bär de av till Stockholm där operationen ska göras, men operationen är tisdag.. Imorgon är de blodprover och sånt.

Åter till madicken och myspys med tindra som jag sen inte får träffa på några dagar. Idag har busfröet fått duscha och fått sina klor i ordning :)

Vill ha :)

Inlägget publicerades den 2011-10-15 kl: 22:09:08
Kategori Dagboken, 3 kommentarer
Senare i vinter så lär jag behöva ny vinterjacka eftersom min redan är alldeles för stor.. Och jag har fan bestämt att jag ska ha en av dom här. Gillar Den rosa mest men samtidigt är den mörkare mer passande oavsett vad man i övrigt har för hårfärg, väska eller what so ever :) Inte för att jag egentligen är så brydd.. heheJag vill verkligen ha en jacka med den där fickan som ni kan se på den ena armen. Jag har så på min nuvarande jacka och de är jävlat BÄST för att ha exempelvis bajspåsar å sånt i :) Min nuvarande har även två bröstfickor som är perfekt för att ha mobilen nära eller mp3 spelaren :)

Vilken är bäst och varför?

Inlägget publicerades den 2011-10-15 kl: 21:09:41
Kategori Dagboken, 6 kommentarer

Vad tycker ni nu om min nya design, är den bättre eller sämre än den gamla? Motivera gärna ditt svar om varför du tycker som du tycker :) För mig är det viktigt att den design jag har även gör att ni känner er välkommen och att ni med lätthet ska kunna hitta det ni söker i bloggen. Så vad tycker ni? och vad är bra/dåligt med den design jag har nu? Vilken var bäst? varför? :)

Gamla designen såg ut så här för dom som inte minns:


För att vara lite extra besvärlig så tänkte jag fråga er en del andra saker också. Nämligen; Vad tycker ni jag ska göra med min gamla design? Ska jag spara den för eventuellt framtida bruk, ska jag sälja den för en billig peng, ska jag sätta ut den som en gratismall eller ska jag lotta ut den på bloggen till någon som vill ha den? Har ni nått annat förslag?

Givetvis så kommer innehållet anpassas till den som vill ha den i så fall. Och gör jag den till gratismall så kommer jag att anpassa headern så den fukar för alla :) Och även meny innehållet.

OM DU INTE SER DEN NYA DESIGNEN SÅ TRYCK PÅ TANJENTEN f5 PÅ DITT TANJENTBORD! ibland sparar webläsaren automatiskt ner den gamla designen i sitt eget minne men de brukar uppdateras om man trycker på tanjenten f5 :)

Nu är det nära...

Inlägget publicerades den 2011-10-15 kl: 20:23:50
Kategori Min viktkamp! (Gastric Bypass), 0 kommentarer
...nästan lite för nära! Fast jag tror att även om det vore 3 månader och inte tre dagar så skulle de kännas alldeles för nära när det om tre månader bara var dessa tre dagar kvar! Det lät invecklat.. haha

Ja, man börjar känna nervositeten stiga, om du en nervositetsstigning var möjlig, men de ska nog säkerligen gå bra i slutänden. Man måste tro det och man måste ha vilja. Det har jag! :)

Idag har jag dock inte fått i mig all måltidsersättning som jag ska för när jag skulle äta lunch så var jag fortfarande mätt sedan frukostersättningen :/ Men det gjorde ingenting sa dom på sjukhuset när jag pratade med dom. Blev nämligen tvungen att ringa dit idag för att få veta hur många dagar före operationen jag måste vara utan min ADHD medicin.

Jaja, bara ett litet livstäcken från mig. Jag lever i allra högsta grad till skilnad från min man som totalt har slocknat i sängen redan. En tröttis! <3Kollade på dessa två bilder av mig själv.. Ganska konstigt.. Den andra bilden är as-suddig och i helt andra färger än den första. Ändå är den tagen vid samma tillfälle, med samma kamera och samma inställningar. Hmm.. måste varit väldigt skakig på handen :P

Min lugg ser också väldigt hackig ut, riktigt så hackig är den inte.. Att den är sned vet jag, men de ska den vara :) Men den ser så hackigt klippt ut! hmm.. mysko bild de där :P

Robin tog ju scenen med storm!

Inlägget publicerades den 2011-10-15 kl: 17:03:06
Kategori Idol 2011, 0 kommentarer
Jag har inte alls skrivit om Idol i år på samma sätt som jag brukar skriva övriga år. Men får väl börja skriva lite mer nu framöver till finalen då ;)

Förra veckan så måste jag verkligen säga att Linni var totalt värdelös. Hon sjunger falskt, svajigt och surt enligt mig. Hon har en dov ton och jag gillar verkligen inte henne.. och absolut inte med låten what are words! TOTALDISS från mig.

Men nu sitter jag och tittar på idolavsnittet från igår som jag missade. Linni var som vanligt värdelös, missar text och har ingen stil på scenen. Men däremot Robin, jag gillar han men idag var han lite osäker tonmässigt på vissa ställen men de doldes bra med hans superbra scenspråk!

Jurryn totaldissade Robin och de som gör mig irriterad är att dom ALLTID pratar om hur viktigt det är att ta hela scenen, fånga publiken och leverera. Och Robin levererade väl allt man kunde på scenen.. vilket enormt scenspråk! *tumme upp* Dom borde gett han beröm också för det och inte bar klandra han!

Molly har jag gillat sen sekund ett! Vilken stor röst <3Snabbinfo om vad jag tycker rent allmänt:

Amanda P:
Gillar inte henne alls och har faktiskt aldrig gjort det.

Emil:
Gillar inte han. Jag tycker inte att hans scenspråk berör för
fem öre och tycker absolut inte att han berör röstmässigt heller.

Linni:
Gillar absolut inte Linni. Tycker ärligt talat att hon sjunger
värdelöst och har absolut ingen bra känsla för scen eller att fånga publik.

Olle:
Gillar ibland men de är nog mest för hans "barnsliga scharm". Han
känns så liten ibland. Lixom.. pojkig.

André:
Gillar han ibland. Han har häftig röst men passar absolut inte in i
nog stor mängd av låtar. Han stönsjunger lite för ofta ibland. Men samtidigt
så har han nått som jag gillar.. Så det är lite både och :)

Amanda F:
Gillar henne ibland. Ibland låter hennes röst häftig men ibland låter
den hemsk. Ibland berör hon med sitt sätt att vara på scenen och ibland inte..

Robin:
Har tyckt om helatiden, han har bra röst och bra scenspråk. Oerhört
glad och positiv och har en bra scharm.

Molly:
Har gillat henne också helatiden. En ENORM röst, desto sämre scenspråk.
Men jag gillar verkligen Mollys personlighet. Alltid så sprudlande glad och sprider
verkligen sin glädje runt sig.

Moa:
Jag gillar henne men ibland känns hon lite för liten för att vara artist. Hon har
så lång väg kvar känns det som. Och så känns de som att hennes röstkapacitet inte
alltid räcker till det som en artist röst bör göra. Men vill inte släppa henne än! :)

Ta det inte så personligt!

Inlägget publicerades den 2011-10-14 kl: 21:15:49
Kategori Dagboken, 4 kommentarer
Förstår inte varför folk i allmänhet ska ta saker så himla personligt. Man får tydligen inte ha olika åsikter utan att folk tar åt sig och får "blåmärken på tårna". Man skriver en sak och dom svarar helt förvridet som om man sagt nått man inte sa. Man får gång på gång återskriva det man skrev så dom kan se att man inte syftade på DOM.

Vi diskuterar lite kring det med oansvariga föräldrar och "hundkörkort". Då skrev jag att jag tycker de borde läggas mer krut åt att se till att de barn som föds ska få ett lämpligt och bra hem/liv. Mer energi åt sådant än alla dessa diskussioner om hundkörkort eller inte. Exempelvis så kanske man på nått sätt borde FÖRSÖKA förhindra narkomaner, alkoholiserade människor eller grovt kriminella med missbruk eller oansvariga unga eller vuxna att skaffa barn eller hjälpa dom till att lyckas med sin roll.

Men direkt så blir man påhoppad som om jag sagt att ingen ung människa kan ansvara för ett barn, vilket man faktiskt aldrig sagt. Jag vet bra många unga människor som fått barn och tagit sitt ansvar och lyckas helt fantastiskt.. det jag skrev var faktiskt OANSVARIGA UNGA SOM INTE TAR SITT ANSVAR.

Jag har ju även sett dom som är 13 år, blir gravid och både super och röker under graviditet, som lämnar bort barnet varje helg för att ha kul med sina vänner och som inte alls vill ta ansvar. Unga och vuxna som hällre köper godis till sig själv än att ge barnet det som behövs.

Men hur som, så var det någon som uppenbarligen tog åt sig och försvarade sin situation och talade om att hon var ung (16år), fick barn och har gjort allt fört det barnet, så unga mammor kan också!

JA, DET KAN DOM! har jag påstått något annat då? nej, det har jag inte! Jag tycker bara i allmänhet att frågan kring hundar och detta med att införskaffa hundkörkort tar för mycket energi och det läggs för hög fokus i det till skilnad från exempelvis annat som är viktigt och sam faktiskt innefattar barn i vårat avlånga land som inte har det bra.

Barn som tvingas leva med oansvariga unga OCH vuxna föräldrar, barn som dagligen får se sina föräldrar drogade, alkoholiserade. Barn som blir misshandlade eller barn som på många olika sätt får lida av en oansvarig förälder som inte tar det ansvar som dom skapade sig. Jag tycker att barnen eller barn som föds till väldigt dåliga förhållanden har större prioritet än hurvida en viss hundras är farlig eller inte, eller hur vida man bör ta hundkörkort eller inte...

Jag säger inte att alla unga är oansvariga! Förstår bara inte varför man ska ta åt sig eller varför man tar de som personliga påhopp... jaja! *suck*

En mindre rolig dag :(

Inlägget publicerades den 2011-10-14 kl: 20:19:47
Kategori Min viktkamp! (Gastric Bypass), 1 kommentarer
Dagen började bra, på bra hummör och allt i rätt ordnig. Har promenerat och gjort en del på dagen. Men måltidsersättningarna har inte gått bra idag eftersom jag haft knip i mellangärdet. Vilket man även kan kalla magkatarr. Jag har fått så förut för länge sen och vet att de hjälper om man äter nått.

Jag provade få i mig mina ersättningar men de gick inte för att jag hade ont och ville kräkas eftersom att konsistensen på ersättningen inte är den behagligaste om man mår illa..

Jag försökte igen, igen oh igen med denna ersättning men de gick fan inte! Jaja, det är väl bara att gilla läget tänkte jag men senare på eftermiddagen så blev jag så trött, yrslig och utan energi så jag ringde helt enkelt till sjukhuset där jag ska opereras och då sa dom att det var helt okej att jag åt en portion med vanlig mat eftersom att det ofta är de som krävs om man får sån magkatarr.

Jag ville verkligen inte fuska med vanlig mat men eftersom jag behövde näring så var jag så illa tvungen. Hade det inte varit för jag hade ont och mådde illa så hade säkert vanlig mat smakat gott, men denna gång var de inte alls särskilt gott, men som tur är så försvann min värk tillsist och energin kom tillbaka och jag mår inte särskilt illa heller. Så imorgon kan jag åter igen äta min ersättning!

Pratade med ersta lite tidigare också om hur det går. Och när jag sa hur bra det gått och hur bra jag klarat det så blev hon jag pratade med OERHÖRT IMPOERAD! Hon sa att det är väääääääldigt få som verkligen håller sig till ersättningen utan att fuska med mat så hon var mäkta imponerad. Det gjorde mig bara ännumer stolt ska jag säga! :) *underbart*

Hon blev väldigt överraskad över mitt viktresultat också och de kändes skitkul!

Jag ville inte fuska med mat idag, även om de kanske inte kan kallas fusk om till och med läkaren rådde mig till att äta en liten portion med mat. Men jag kan ärligt säga att vore det inte för illamåendet och det så hade jag aldrig ätit det jag åt.. Men de kan jag inte fortsätta må dåligt för nu. Jag ringde, jag försökte verkligen massor innan och jag lyssnade på hennes råd!

Imorgon är en ny dag men nya piggare tag :)

Jag har ändå klarat detta med bravur och min heder i behåll!
Duktiga, duktiga jag :) <3

Imponerande resultat!

Inlägget publicerades den 2011-10-14 kl: 10:48:38
Kategori Min viktkamp! (Gastric Bypass), 7 kommentarer
Idag har det gått 11 dagar sedan jag började med min period av flytande. Det vill säga ersättningsdrycker i form av nutrilette, modifast och sånna saker. Jag har kämpat på bra och är oerhört stolt över mig själv faktiskt. Man ska ju helst gå ner lite i vikt och sånt inför operationen för att minks akomplikationerna. Ju fler kilon bort, desto mindre komplikationer blir det.

Resultatet när jag vägde mig var imponerande och lite smått chockerande tyckte jag. Mer än jag faktiskt hade kunnat tro. Jag la märke till igår att mina byxor hade blivit lite väl stora och mina jeans som jag inte kunnat stänga igen plötsligt passade jättebra.

Än så länge har jag beslutat att inte ofentliggöra min vikt däremot ska ni få en lista på hur mycket neråt det går. Så från och med måndag den tredje oktober har jag tappat:

- 9kg i vikt
- 7cm runt midjan
- 14cm (!!!!!) runt låren
- 0cm runt vaderna
- 8cm runt byst (känns väl minst bra för dom vill jag gärna behålla)
- 4cm runt rumpan

MED ALL RÄTT SÅ ÄR JAG STOLT ÖVER MIG SJÄLV!!

GBP - operation!

Inlägget publicerades den 2011-10-13 kl: 20:46:47
Kategori Min viktkamp! (Gastric Bypass), 11 kommentarer
Nu har min blogg varit väldigt tyst men jag har inte suttit mycket vid datorn och framförallt så jobbar jag mot en stor förändring i mitt liv!

som jag nämnt i bloggen förut
så måste jag gå ner i vikt och ligga på ett BMI under 30 för att kunna få barn. Detta på grund av att jag och min man måste genomgå en IVF -behandling för att kunna få barn ihop, och det beror ju på att jag åkte in akut för att operera bort en systa men vaknade upp utan äggledare.. Hela den traumatiska och jobbiga situationen kan du läsa om HÄR!

Hur som helst så fick jag efter den operationen ett erbjudande om att göra en Gastric By Pass som är en operation för överviktiga människor som är en hjälp att gå ner i vikt. Vist låter de enkelt? Men det är det inte..

en GBP är en farlig och stor operation som kräver oerhört mycket av den som ska göra operationen. Det finns många både jobbiga, stora och farliga biverkningar som man kan få om man inte sköter sig rätt.

Jag tackade nej till den operationen för att jag hade mycket att tänka på och framförallt så behövde jag tid att få läka mina känslor kring situationen att jag som så gärna ville ha barn stod där som en ung och ofrivilligt barnlös kvinna. Jag ville försöka själv!

Jag har kämpat och jag har gått ner 20kg själv, men de pendalr och det är svårt och anlag för övervikt har vi absolut i släkten. Jag vet att jag kan själv, men det skulle inte gå på ett år eller två utan då snackar vi FLERA ÅR! så tillsist bestämde jag mig för att faktiskt göra denna operation i alla fall.

som ni sett på bloggen så har jag skrivit en del om att stora förändringar väntar och att jag inom snar framtid ska opereras, så nu vet ni också precis vad det gäller!

Detta kommer att bli ett långt inlägg, men det är upp till er om ni vill läsa!

Om allt går som planerat så kommer min operation att ske på Tisdag. Två veckor före operationen så ska man gå på ENBART diet-shakar och vatten. Det kan vara nutrilette, modifast eller vad man då väljer. Men jag får absolut inte äta nått annat. Inget som innehåller bitar heller, även om de finns soppor och annat som faktiskt tillhör lågkaloridieterna.

Nu har jag käkat/druckit dessa shakar i över en vecka och jag är spyless på konsistensen och smaken. Förvånansvärt nog så har jag faktiskt varit på mycket bättre hummör. Alla jag känner som gjort dena operation eller känner någon som gjort det har sagt att det är hemskt dom två veckorna före. Man blir trött, grinig, sur, överkänslig och allt däremellan.. Så jag hade väl föreställt mig det värsta.

För mig har det inte alls varit så. Jag har varit mer pigg, glad, frammåt och har lättare att somna på kvällarna och vakna på morgonen. Vist är man less och vist är man sugen på mat.. Men det står jag ut med!

Snart är det dags för operationen och efter det börjar de största förändringarna att ske. Jag har skapat en kategori på bloggen som heter "min viktkamp" och där kommer ni att kunna följa det som händer, hur jag kämpar, hur jag mår, hur det går och allt som jag känner i situationen.

Från början tänkte jag döpa kategorin till "mot andra bullar" eftersom att de handlar om en livsstilsförändring för att i slutänden kanske kunna nå mitt mål... att få en bulle i ugnen ;) Från bulle i munnen, till bulle i ugnen helt "enkelt"..

Efter operationen så ska man äta flytande i 4 veckor, många fuskar för att dom "klarar av" att äta vanlig mat, men frågan är ju om dom verkligen tagit in informationen om denna operation, för att man ska inte äta flytande för att man inte klarar av att äta annat eller för att man inte mår bra.. Utan man ska äta flytande för att kroppen ska vänja sig vid den extrema flrädring som skett under operationen och för att "sömmarna" i magen ska kunna läka som dom ska. Har man för brottom så kan man få komplikationer från en sekund till en annan.

Sömmarna som dom sytt ihop tarmen med kan spricka, man kan få tarmvred, tarmfickor och allt möjligt. Och det är faktiskt inte värt den risken bara för att man har brottom eller saknar den vanliga maten. Hällre göra det rätt från början än att eventuellt skapa framtida komplikationer!

Svårast tror jag kommer bli dom strikta måltiderna. Man ska/kan alltså bara äta 1-2dl mat per måltid och man ska göra det SJU GÅNGER OM DAGEN på fasta tidpunkter. Tidigt på morgonen startar dagens matchema. Varje måltid ska dom första veckorna ta ca 40-50 minuter och sedan ska dom för resten av mitt liv ta minst 25-40 minuter. Ingen enkel match i början, men om man är inställd på det och verkligen vill.. då klarar man det! Utöver dessa strikta tider så är det även viktigt med VAD man äter. Godis och sådant finns det inte plats för (naturligtvis kan man unna sig LITE nångång) eftersom att man äter såpass lite så är det extra viktigt med att äta rätt så man får i sig de man behöver. Allt sånt får man info, papper och dietisthjälp för. Ska även äta mediciner två gånger om dagen from now and ever för att få i mig sånt som kroppen kommer behöva och som kroppen får brist på efter operation!

Jag hade ALDRIG gett mig in i det här om jag inte trode att jag seriöst och på rätt sätt skulle klara det. Därför har jag under en period redan nu före börjat kliva upp ordentligt på morgonen, lägga mig i tid, dricka min ersätnning långsamt och föreberett mig för hur jag ska lägga upp min dag.

Utöver det så ska jag dricka 2 liter vatten varje dag (vilket egentligen alla ska, men det är extra viktigt efter man gjort en sån här operation). En sån här stor förändring är nog rätt så jobbig för dom flesta och för mig är det en oerhört stor grej eftersom att jag alltid har haft och har svårt för förändringar. Speciellt när det är så stora förändringar.

Många som gör operationen tar det inte på allvar, dom tror att det som sägs före operationen inte är så allvarligt som dom framhäver det och dom lyssnar inte alltid så bra till vad som gäller utan missköter sig rätt så ordentligt. Men jag har många runt omkring som gjort operationen och jag vet även dom som fått hemska komplikationer på grund av att de misskötts, vet dom som mått toppen och utan problem och jag vet dom som fått massa komplikationer trots att dom skött sig.. DÄRFÖR kommer jag att ta detta på fullaste allvar och på så sätt få dom bästa förutsättningarna för att klara det bra!

Så nu, den sista tiden, har jag helt ägnat till mig själv, alla förändringar och att lyckas!

Anledningen att man går på dessa shakar/måltidsersättningar är för att minska fetterna kring levern. En överviktig människa har kraftigt utökade fetter kring levern och därmed blir levern tung. Med hjälp av denna ersättning så går man ner i vikt, leverns fetter minskar och den blir lättare och därmed gör det att operationen lättare kan genomföras och komplikationerna minskar. Och om man fuskar så kommer dom att kunna se det och kan därmed neka dig på operationsbordet!

Jag har nu, från och med 3 Oktober gått ner 8kg för att jag skött mig bra med promenader ersättning och sådant :) Nu önskar jag mig själv lycka till och ber om ursäkt för ett "plågande" långt inlägg..

Så länge man inte ger upp, så har man inte misslyckats!
Jag kan, jag vill, jag klarar det :)Som ni ser på bilden ovanför så kopplas magsäcken bort och tarmen kortas ner en hel del.

In med de nya och ut med de gamla :)

Inlägget publicerades den 2011-10-11 kl: 01:30:24
Kategori Dagboken, 12 kommentarer
Som ni ser så har min blogg fått ett helt nytt utseénde och jag skulle uppskatta om ni säger till om ni råkar se att något är fel-kodat. Förövrigt så är jag faktiskt nöjd. Lantligt, romatiskt och ljust! <3 Det är så jag viljat ha ett bra tag nu.

Nu ska jag ta och slänga mig i säng. Sov gott :)

Tjuvtitta på de nya :)

Inlägget publicerades den 2011-10-10 kl: 02:03:50
Kategori Dagboken, 2 kommentarer

Förmodligen någon gång under eftermiddagen imorgon så kommer bloggen få sig ett nytt utseénde som jag jobbat på under kvällen :) Spännande va? Här får ni en liten glimt av hur de kommer bli. I alla fall så blir den ljusare denna gång. Mer neutrala färger.

Den som väntar på nått gott...Ni får se helheten imogon eftermiddag/kväll ;)

Min söta, fina och praktiska mobilväska :)

Inlägget publicerades den 2011-10-07 kl: 17:06:05
Kategori Dagboken, 5 kommentarer
Vann en tradera aktion på tradera igår. En mobilväska för 30kr! Har tänkt köpa en sån ett tag nu men har tyckt att alla varit för dyra för att kunna prioriteras att köpa just nu. Men när jag har mobilen i fickan eller i väskan så vill jag gärna att den ska skyddas från att bli repad av annat som ligger i fickan/väskan.

Var in på tradera och lyckades då hitta denna fina mobilväska:Vist gillar vi väl min nya mobilväska? ;) Jag är ju en sån där "tönt" som tycker att hello kitty är så söt, men framförallt så fastnade jag för de rosa och rutiga med denna mobilväska.

Redan idag kom väskan i brevlådan. Snacka om snabb leverans med tanke på att jag vann och betalade varan igår :) När jag väl fick hem väskan så var jag mer nöjd än jag trode. Den är super! Ytan på den är vattenavvisande vilekt gör att fukt hålls utanför om de är fuktigt ute eller så :)

Riktigt jävla nöjd är jag :)

Love <3

Inlägget publicerades den 2011-10-06 kl: 18:09:51
Kategori Min man ♥, 1 kommentarer

långpromenad i höstvinden!

Inlägget publicerades den 2011-10-06 kl: 17:30:29
Kategori Tindra och Bamse, 1 kommentarer
Idag har jag och lilla pigan varit ute på en två och en halv timmes lång promenad :) blåsigt men underbart ändå! De känns skönt att verklige ha gjort nått under dagen..

Svar till "K" ...

Inlägget publicerades den 2011-10-05 kl: 20:06:32
Kategori Svar på tal, 2 kommentarer
"nu vet inte jag hur många kanelbullar du äter, men en max två räcker gott och väl på kanelbullensdag.. att bara ge penagr vid ett enstaka tillfälle (utom vid extrem katastrof vilket det inte är i afrika nu) hjälper heller inte mkt, ett långsiktigt givande varje månad är bättre om man vill hjälpa till. men vill man bara boosta sig själv är en engångsumma perfekt."

Jag äter ingen kanelbulle, äter inget sånt alls! Det som var poengen var väl inte att vid ett enda tillfälle bidra, utan snarare att ta tillfället i akt att åter igen presentera ämnet. Passade ju utmärkt med kanelbullens dag och ett inlägg om bullhjälpen som säljer just kanebullar för svältande barn i Afrika :) Ett ypperligt tillfälle att få hennes sida mer uppmärksammad och kanske ett bra tillfälle att få någon att tänka på hur mycket mer någon annan behöver hjälp än vad dom själv kanske behöver sina bullar bara för att dagen råkar heta kanelbullens dag ;) Och har man haft sån tur så man bor på samma ställe där någon från bullhjälpen stått och sålt så har man ju både kunnat äta bullar och hjälpa andra .. haha

Vill få hennes blogg mer uppmärksammad också :)

Så de var lixom "dålda budskap" ;)

Lite designer

Inlägget publicerades den 2011-10-05 kl: 09:00:25
Kategori Designer av mig, 6 kommentarer

Några av dom designer som jag gjort på senaste tiden :) Klicka
på bilderna för ett större format...

  
 

Kanelbullens dag!

Inlägget publicerades den 2011-10-04 kl: 11:51:51
Kategori Dagboken, 2 kommentarer
Jag har ju berättat för er om Milla 9 år som kommit på att hon vill sälja bullar för 10kr styck för att hjälpa svältande barn i Afrika.. Det går bra för henne och hennes fina hjälp, Bullhjälpen har redan (på mindre än ett år) dragit in ÖVER hundra tusen kronor.

Men varför gör jag er medveten om detta igen då? Jo, för att idag, kanelbullens dag, till ära så tycker jag att ni alla ska hjälpa svältande barn i Afrika istället för att äta upp alla kanelbullar själv.

Skänk lite pengar till välgörenheten som Milla driver! Köp en mindre mängd bullar själv och lägg restrerande av pengarna för en god gärning! Skänk dom i så fall till radiohjälpen på Plusgiro 901950-6. Märk betalningen med bullhjälpen!

Plötsligt blev kanelbullens dag en godare dag!
Kika in till Milla också :)

Mysig TVkväll på Sleazy Riders igår :)

Inlägget publicerades den 2011-10-02 kl: 12:51:04
Kategori Dagboken, 1 kommentarer

Igår tog jag och Lennart oss en tur till MC -klubben, Sleazy Riders MC :) Där hade vi en trevlig TVkväll tillsammans med med Niklas som driver klubben och hans kollega Kvidde. Det var härligt. Roligt att se spännande TVprogram på den stora projektorduken. Det får en ju att sakna projektorn som jag och Lennart hade när vi träffades :)

Igår har vi tvättat kläder hela eftermiddagen så det var ju trevligt med nått annat att göra sen några timmar.

Idag återgår vi till tråkiga grejer, vi har storstädningsdag här hemma på Söndagar. Det ska plockas, dammsugas, skuras och dammtorkas. Vad ska ni göra denna söndag och vad har ni haft för er i helgen?

Grattis på födelsedagen fina, Sofi <3

Inlägget publicerades den 2011-10-01 kl: 15:38:03
Kategori Dagboken, 1 kommentarer

Idag har Tindra fått vara modell på studion

:) Fin som hon är <3 Bilder från det får ni se senare för att detta inlägg ska tillägnas världens finaste kompis, nämligen Sofi! <3


Idag fyller Sofi år och vad kan då passa bättre än en liten uppdatering om henne
? :) Jag och Sofi har egentligen inte känt varandra så länge. Bara ca 4 år. Men på dom fyra åren så har vi hunnit dela många stunder, hunnit bli något stort tillsammans och hunnit binda ett band av oförstörbart material. Vi har hunnit gråta ihop, skratta ihop och göra korkade och roliga grejer ihop.. Något vi däremot aldrig har gjort är att såra varandra!

En vänskap är sårbar om saker går fel
men tillsammans med henne så känns allting så bra, så rätt och så oförstörbart! <3

Sofi, jag älskar dig för den fina människan du är
och jag älskar dig för allt du gör men framförallt för allt du ÄR! Du kan ge mig så mycket styrka och vilja genom att bara finns där för mig. Dina ord när jag är lessen är som nya baterier sända från ovan. Batterier som aldrig kan ta slut.

Jag har känt en speciell samhörighet med dig
sedan den första gången vi sa hej till varandra och jag har alltid känt att vi delar så mycket. 4 år med din vänskap är för mig en evig gåva.

Föralltid, alltid, alltid...
vill jag vara din vän! Finnas för dig, stötta dig och dela alla stunder tillsammans med dig. Dela allt som gör mig både lessen, glad, frustrerad, arg, lycklig och överealterad. Jag vill dela även allt som är detsamma för dig.

Grattis på din födelsedag älski
<3 Synd att jag inte kan dela den med dig på närmare håll. Här hemma ska jag tänka på min fina vän och hoppas att du kan känna det. Känn kramen som jag sänder till dig nu :)

Kram och puss - bomullstuss
;)

Denna fina Ed Hardy -tröja köpte jag och Lennart till finaste Sofi, den fick hon med posten
redan i förrgår :) Gissa en gång om hon blev glad? <3 Den är ju sjukt snygg med sina
fina färger och blingblingsdetaljer...

Tindra är med på studion :)

Inlägget publicerades den 2011-10-01 kl: 10:40:58
Kategori Dagboken, 0 kommentarer

Idag är jag och tindra med Lennart på studion :) snacka om att tindra älskar att vara här.. Hon blir överlycklig direkt hon märker att vi närmar oss studion :) min lilla sessa <3