www.idatallhed.blogg.se - Angel Wing Heart

Boendestöd istället för andra hjälpmedel! :/

Inlägget publicerades den 2011-09-20 kl: 12:14:50
Kategori ADHD, 9 kommentarer
Har varit på psykiatrin idag och träffat läkare, arbetsterapeft och gudarna vet allt. Med mig som moraliskt stöd hade jag mitt fantastiska personligt ombud, Lena! Vi har pratat om min medicinering, byte av samtalskontakt och lite om hjälpmedel.

Psykiatrin verkar tycka att det är för kostsamt att ge mig en handdator eller liknande som hjälpmedel i min vardag och har därför bett mig att söka om boendestöd via kommunen. Det är ju skitbra tycker många och då även psykiatrin.. Inte har dom en tanke på att jag kanske tycker det känns mindre bra?

Jag vill kunna klara min vardag SJÄLV och det vet jag att jag kan med rätt typ av hjälpmedel. Jag vill inte att någon annan människa ska behöva komma hem till mig se till att jag tar min medicin i tid och hjälpa mig att skapa mina rutiner. Jag kan det själv om jag får rätt hjälpmedel. Kanske en handifon där jag kan föra mina listor, där jag kan skriva upp allt, planera allt och som ringer när jag ska ta medicin, påminner mig var femte eller tionde minut tills jag bockat i att jag tagit den..

Men nej, dom vill att jag ska ha boendestöd för det blir lindrigare så för DOM. Billigare för dom och dom behöver inte engagera sig lika mycket då. Men detta handlar ju inte om att underlätta för DOM det handlar väl för fan om att underlätta för MIG!!!!! Men jag vill inte ha en till kontakt utöver allt annat och jag känner mig lite överumplad av att dom tycker jag ska ha boendestöd, som om jag inte skulle kunna klara av allt annars?????

Först prova boendestöd och om inte det hjälper så kan vi diskutera eventuellt en handdator eller handifon? Det stör mig också att dom itne vill hjälpa mig att få tid för att förstå mig på det med boendestöd mer, utan det får mitt PO eller LENNART fixa?

Dom vill alldeles för ofta pracka sitt ansvar kring mig på Lennart. Att Lennart ska fixa.. Lennart ska påminna om min medicin, Lennart ska, Lennart hit och Lennart dit? Men det är ju inte hans anvar. Vi har ett äktenskap men det innebär inte att han ska behöva ringa mig från sitt jobb för att påminna om min medicin! NEJDU! ALDRIG!

Jaja... nu ska jag smälta mina känslor kring den saken lite och försöka få lite ordning här hemma igen. Äta lunch, vila och försöka samla mig lite!

Fick förreste en ändring på min medicin också. Hoppas de blir bra i alla fall.

Ha en fin dag.

Carolina
Skriven den 2011-09-20 kl: 12:51:21 » http://www.carolajnastankar.se
Vilka idioter... Låter inte som att dom överhuvudtaget varken lyssnar på dig eller ser vad som underlättar för DIG. Utan allt handlar om vad som är lättast för DOM. Lennart ska väl ändå vara din man och inte din vårdare eller någon som håller koll på ditt schema ang. medicinering m.m. Det låter ju som att dom valt fel yrke.
Carolina
Skriven den 2011-09-20 kl: 13:10:52 » http://wwww.carolajnastankar.se
PISSRÅTTOR säger jag bara.... Morr!! :o Vilket normalt liv det skulle vara då, att ens man måste ringa hem 4 ggr/dag för att kolla att du kommit ihåg att ta medicin - när det faktiskt FINNS hjälp att få som är smidigt, men dom är så jävla lata, snåla och tänker bara på sig själva. Skrattretande! Ursäkta mitt språk, blev lite förbannad här. :p
Ida [ f l a v o u r e d . b l o g g . s e ]
Skriven den 2011-09-20 kl: 14:00:11 » http://flavoured.blogg.se/
sv: Sorry! :).
Ida [ f l a v o u r e d . b l o g g . s e ]
Skriven den 2011-09-20 kl: 14:02:50 » http://flavoured.blogg.se/
sv: :D allt bra med dig sötan? <3
Elin
Skriven den 2011-09-20 kl: 19:40:09 » http://denlillamyran.blogg.se/
Asså! OMG! Du har en jättefin blogg! <3
Ida [ f l a v o u r e d . b l o g g . s e ]
Skriven den 2011-09-20 kl: 20:00:00 » http://flavoured.blogg.se/
sv: Jaså, konstigt! Vad använder du för webbläsare. För mig fungerar sidan jättebra och jag använder firefox.Jag mår bra :)
Anonym
Skriven den 2012-02-24 kl: 15:21:41 »
Du verkar som en riktigt stark tjej...
Celine - Maskrosbarn med Aspergers
Skriven den 2012-07-12 kl: 21:28:25 » http://phantazia.blogg.se/
Ser att det är länge sedan du skrev detta, men jag undrar ju såklartt ändå om du har testat boendestöd nu och vad du i så fall tycker om det.Sen måäste jag ju säga WOW, vilken design. Har du gjort den själv? Jättefina rutor för kommentaterna. tummen upp
Anonym
Skriven den 2014-04-13 kl: 12:45:48 »
Mina barn har As och Adhd jag förstår vad du säger , önskar dig bästa Maryam Ghanbar