www.idatallhed.blogg.se - Angel Wing Heart

Införskaffat nya inlines!

Inlägget publicerades den 2012-04-25 kl: 16:22:19
Kategori Dagboken, 1 kommentarer
Idag har jag fyndat mig ett par nya inlines. Har kollat på begagnade och nya men fick information/fakta om att har man dålig rygg, knän eller problem med värk i ljumskar eller fotleder så är inte begagnade inlines att rekommendera eftersom att alla har så olika körteknik och de kan orsaka felbelastning för kroppen.

Efter många om och men så lyckades jag hitta ett par inlines på kapanjpris för 690kr :) Dom är helt gudomligt sköna med både skön passform och bra hjul. Justerbara i olika storlkar. Köpte dom på intersport idag :)Provkörde dom såklart en sväng tidigare, blir att köra mer ikväll om jag orkar och huvudvärken försvinner, annars blir det imorgon. Jag är glaaaad!

Ny lägenhet!

Inlägget publicerades den 2012-04-24 kl: 18:31:19
Kategori Dagboken, 1 kommentarer
Sådärja! då var det bestämt att vi ska flytta till lite större. Börjar kännas aningens trångt med en tvåa när vi trots allt har hund och Lennarts tonåringar ;) Så från och med den 1 Augusti (eller tidigare om vi blir av med vår lägenhet tidigare) så bor vi i ett litet hus som vi ska hyra :)

Blir ju lite mer "utanför" så vi håller tummarna för att vi ska trivas!
Lägenheten vi bor i nu:

Grattis mig själv :)

Inlägget publicerades den 2012-04-22 kl: 08:36:56
Kategori Dagboken, 2 kommentarer
Idag är ingen vanlig dag, för det är min egen födelsedag, hurra, hurra, hurra! :) Jodå idag fyller jag 24 år även om jag måste erkänna att jag själv trodde till en början att jag skulle fylla 23. Ibland tar järnan helt enkelt en paus som resulterar i kortslutning.

Så för någon vecka sedan så sa jag till och med till min man att jag INTE ALLS FYLLER 24 som han trodde. Tills jag räknade efter och insåg att han ju har rätt ;) Ja, ibland är man bra virrig alltså.

Igår har jag tvättat all vår tvätt, plockat lite hemma och min man har bakat under tiden. Så nu ska jag hoppa i duschen för att om bara en timme eller två så kommer min första gäst. Mamma <3

Ha en bra dag!

Den man ligger med får bädda - right!? ;)

Inlägget publicerades den 2012-04-21 kl: 09:40:33
Kategori Humor, 0 kommentarer

Lite humor såhär på lördagmorgon är det ingen som tar skada av va? ;)Kampen för Zita! (tack Sofi)

Inlägget publicerades den 2012-04-21 kl: 00:03:50
Kategori Övrigt om hundar, 3 kommentarer
Jag vet att det är många som ställt sig frågan om varför min blogg är så tyst. Jag vet att många undrar var all min bloggtid plötsligt tagit vägen. Nu när situationen löst sig så tänkte jag ta och besvara era funderingar.

Det är nämligen så att jag över en facebook annons fick nys om en Dobermann tik på 5 år som far illa. Tillsammans med min bästa vän Sofi så for vi genast dit och plockade hem den stackaren som blivit så illa nypt så hon fått skador i bråsket på öronen, den stackaren som under flera månaders tid fått för lite mat och som blivit slängd i backen för minsta lilla.

Hon har på omloppet av 4-5 månader nu fått flytta 6 gånger varav till 4 personer som inte alls har kunnat se till hennes behov. Som 5 person kom jag och Sofi in för att rädda hunden till ett bättre och mer värdigt liv. Vi har kämpat på från morgon till kväll med att ge Zita allt det hon behöver och allt som hon under flera månader inte har fått, det vill säga träning, kärlek, omtanke och ännumer träning.

Vi har jobbat hårt på att hitta Zita ett varaktigt hem hos någon som VET VAD DOM GÖR och hos någon som faktiskt förstår vilka behov som Zita har. Många har träffat henne och många har känts fel. Men tillsist hittade vi det hem som vi efterfrågat för henne och idag har hon fått flytta dit.

Idag har Zita alltså fått flytta hem till sina nya ägare, till dom personerna som har både erfarenheten, kunskapen och vettet att förmå Zita med all den typ av aktivering, stimulans och kärlek som hon så väl behöver. Det gör mig så gott i hjärtat att veta att hon tack vare mig och Sofi (framförallt Sofi som haft Zita hos sig) faktiskt har kunnat få sig ett liv att kunna skryta över.

Jag gråter av tanken på allt som hon på så kort tid fått utstå, jag gråter av tanken på hur folk kan behandla ett djur, det gör ont i mitt hjärta att se den avskalade pälsen på lilla älsklingens öra men samtidigt gör det mig så jävla lycklig att vi faktiskt lyckades förändra situationen för henne. Att det innebar en extra flytt till och från oss har deffernetivt inte gjort henne mer illa, snarare tvärtom.

Nu kan vi dra en lättnades andetag med en sprittande värme i kroppen med tanken på vad vi har gjort för denna fantastiska hund som trots sin historia har visat god sammarbetsvilja, en enorm levnadsglädje och en enorm styrka!

Ett särskilt tack vill jag så klart ge till Sofi som tagit de största lasset, de mesta ansvaret och den tyngsta biten. En enorm eloge till dig älskade vän! en enorm tacksamhet till att du gjorde de möjligt för oss att ta hand om situationen genom att låta Zita bo med dig under tiden. Du är en enorm kämpe som har kämpat varje dag från den stund du öppnat ögonen till den stund på kvällen när du åter har slutit dom för nattens sömn.

Jag vill verkligen ge dig ett pris för vad vi kallar "ett stort hjärta" för att det som du har gjort för denna hund är det som grundat hennes chanser och möjligheter till ett bra liv. Det du har gjort för henne har gått ut över allt annat som du behövt göra om dagarna men du har trots det med ditt enorma hjärta lagt ner hela ditt liv för henne och hennes framtid!

Jag, men framförallt Zita, är dig evigt tacksam! Heja dig, heja oss och heja heja Zita <3 Det var värt att kämpa för prinsessan som nu ÄNTLIGEN kan komma till ro hos dom som förstår henne!
Foton är taget av Sofi, snyggingen på bilden är såklart Zita. Vi älskar dig Zitisen <3

Delar rum med TV:n ;)

Inlägget publicerades den 2012-04-17 kl: 10:31:32
Kategori Dagboken, 1 kommentarer
Jag och Lennart har numer inget eget sovrum, utan vi delar rum med soffan och TV:n ;) Eftersom att Lennarts barn vill börja vara mer hos oss än varannan helg och den ena kommer börja bo betydligt mer här så tycker vi att de är dags att lämna sovrummet åt dom tills vi kan få en större lägenhet.

Så nu har vi gett dom rummet och själv flyttat ut i vardagrsummet. Men de funkar rätt så bra faktiskt då vi har möjlighet att med skynke dela av rummet :) För mörkt blir det inte heller då vi använder de lilla fönstret som "sovrumsdelsfönster" och det finns ett stort fönster på andta sidan av vardagsrummet :)

Ha inte hunden lös om du inte kan hantera det!

Inlägget publicerades den 2012-04-17 kl: 10:18:07
Kategori Övrigt om hundar, 1 kommentarer
Kan ni tro era öron, jag ligger sjuk IGEN! Det är fan inte klokt alltså. Men för att prata om något annat så fick jag lov att skälla ut min granne i förrgår. Hon har alltid hunden lös, med ungefär NOLL KOLL på vad den gör. Den har nu på kort tid hunnit bajsa på våran altan, lera ner mina kläder, försökt ta sig in i mitt vardagsrum, flygit på min kompis hund Kuta som har varit hos mig, TVÅ GÅNGER SAMMA DAG!

Jag kommer och går med Tindra och Kuta, hennes hund (dessutom en hane) kommer och flyger rakt på Kuta. Gåt får kämpa för att hålla i sär alla andar eftersom att ägaren till denna hund inte syntes till direkt.

Jag säger ifrån att dom borde hålla hunden kopplad om dom inte har koll. Sen hinner jag, efter dom hämtat hunden, gå ca 50meter innan den IGEN kommer flygandes mot kuta. Där står jag i säkerligen fem minuter och försöker hålla den hunden borta och samtidigt styra dom två jag själv hade med mig.

När jag sen inser att ingen ägare verkar komma så fick jag gå och fösa deras hund frammåt, mot där dom bor och DÅ möter jag ägaren och säger att dom förfan får ha koll på hundjävulen. Jag var inte glad och ÄR INTE GLAD då människan ALLTID har sin hund lös fortfarande.

Det är okej att ha sin hund lös, men absolut inte på ett tätt bostadsområde där det finns hundrädda barn och människor, handikappsboende om man då inte kan ha koll på sin hund. Den hunden gör det den själv vill och ägarna bryr sig knappt,

Jag frågade henne när hon väl mötte mig "vart fan var du under dom fem minuter som jag stod och försökte lära din hund att gå hem.." hennes svar på det var att hon var ju tvungen hämta ett koppel inne först. Men NEJ!!!! HÄMTA HUNDEN FÖRE, den hade ju ändå ett halsband på sig...

Jaja, slutpratat om det! Koppla din hund om du inte har någon bli på den! Nu ska jag lägga mig och kurrera mig. Förresten så är de klart att man måste kunna öva hunden att vara lös, men de kan man göra på andra ställen och andra sätt än mitt i ett bostadsområde på det sättet.

Nu sitter jag en sista stund innan sängdag...

Inlägget publicerades den 2012-04-11 kl: 21:47:52
Kategori Dagboken, 5 kommentarer

20120411_213712 (MMS)

Nu sitter jag en sista stund innan sängdags och myser i min underbara mysdress som är rosa och fin. Fick den igår då min röda börjar bli för stor. Har alltid vilja ha en rosa hälst. Nu vill jag även ha en turkos, en grön, en orange och en i flera färger. Men jag nöjer mig gott med den rosa <3 äääälskar den. Sov gogg

Hat mycket att göra!

Inlägget publicerades den 2012-04-09 kl: 19:28:08
Kategori Dagboken, 7 kommentarer
Har haft mycket att göra på sista tiden och de är därför jag har varit så tyst. Nu sitter jag här och unnar mig en lugn kväll och ska faktiskt försöka ta mig i säng tidigt idag :)

Jag har min kompis hund här på besök några dagar och vi myser på här hemma och plåstrar om ett sår som kuta lyckats få på trampdynan :/

Funderar på att göra klart en design jag håller på med och kaske lotta ut den på bloggen? Eller vem vet.. kanske sätta den som portfolio för mina designer så ni kan se lite av vad jag gjort.

Låååång promenad :)

Inlägget publicerades den 2012-04-03 kl: 22:21:00
Kategori Tindra och Bamse, 6 kommentarer
har varit ute på en långpromenad med min löpande Tindra, Victoria och hennes lilla Zvinto. Kom hem efter x anatal timmar och bestämmer mig för att mäta rundan på en internetsida.. Häpnadsväckande nog blev det 12,5 kilometer!!!!! heja oss ;)

Men gissa om det var trevligt? Ja men massor!

Tack älskling!

Inlägget publicerades den 2012-04-02 kl: 01:16:39
Kategori Min man ♥, 3 kommentarer
Jag har en både snäll och duktig man här hemma :) Förra veckan kom han hem med en sekretär som var knallröd. Men utöver det hade han med sig slippapper, penslar och vit lackfärg. Sedan har han ägnat tid och mycket angagemang åt att måla den tre varv :)

Tyvärr så han jag aldrig ta en förebild eftersom han överraskade mig med att måla den första varvet redan samma kväll som han hade köpt den, medans jag låg och sov. Nu är den snart klar. Bara insidan kvar att måla helt och varva ett varv till eller två. Och sen ska vi köpa nya handtag till ytterlådorna, men de blir ett senare projekt.
Jag är både nöjd och glad och längtar tills den är helt klar! Har viljat ha en sån här ett tag nu och plötsligt kommer han hem med en sån <3 Tack älskling, jag älskar dig!