www.idatallhed.blogg.se - Angel Wing Heart

Flyttat klart!

Inlägget publicerades den 2012-05-29 kl: 01:57:21
Kategori Dagboken, 3 kommentarer
Nu har vi flyttat in i huset och kommit mer eller mindre helt i ordning. Fattas lite stolar att ha ute och en lackhylla som ska upp på väggen, men i övrigt helt klart :)

Idag har Stina (lennarts syster) hjälpt mig att fixa två krukor med blommor hit ut också :) Tråkigt nog så har vi inte fått igång vårat internet och det är därför min blogg gapar tomt just nu :/


Ni får se lite mer bilder en annan dag :) Vill dock skryta med att vi kom i ordning på mindre än två dagar. När jag vill ha saker gjort så ska de ske helst igår ;)

Sitter under mitt mysiga täcke iklädd en s...

Inlägget publicerades den 2012-05-22 kl: 21:49:10
Kategori Dagboken, 2 kommentarer

20120522_211221 (MMS)

Sitter under mitt mysiga täcke iklädd en stor och mysig t-shirt och glor lite TV. Helt underbart med lite egen mystid när man varit i full rulle hela dagen med packning, möten och cykelturer :)

Dumping efter en GBP!

Inlägget publicerades den 2012-05-22 kl: 13:14:51
Kategori Min viktkamp! (Gastric Bypass), 2 kommentarer
En vanlig fråga som ofta kommer upp kring min Gastric ByPass -operation när man träffar vissa människor är kring det som kallas dumping. Dumping är alltså något som en GBP -opererad kan få av olika orsaker. Vanligtvis för att man ätit för mycket. Man skulle i det avseendet kunna säga att dumping är ett annat ord för att vara proppmätt omän det känns på olika sätt.

Av dumping kan man få huvudvärk, yrsel, illamående, FRUKTANSVÄRDA SMÄRTOR i magen, kallsvettningar, skaka, hjärtklappning och en hel rad olika saker i kombination. Smärtan av en dumping kan vara så hemsk så man knappt kan eller vill röra sig.

Vissa som har gjort en GBP får dumping lättare och oftare än andra och vissa får det aldrig. Dock så är "aldrig-personerna" väldigt få. Men för att komma till frågan så får man ofta höra saker i stil med;
- Är det inte jobbigt att aldrig kunna äta sig proppmätt?
- Är det inte jobbigt att få så ont om man nångång vill unna sig den där extra portionen?
- Du som bara äter 1,5 till 2 deciliter mat per måltid hinner väl aldrig riktigt avnjuta god mat som innan?


Så jag tänkte besvara frågan/frågorna i det här inlägget. Jag har även fått höra av en annan opererad att h*n aldrig får ont/dumping och det är h*n så glad för. Och det kan jag delvis förstå för att vem fasen vill få dessa jäkla dumpingproblem? ja, ingen om man kan välja bort dom ;)

Men även om jag är en av dom som ganska lätt får denna jävla dumping så kan jag ju faktiskt välja bort det genom att se till att sköta måltiderna och mängden jag äter. Ja och såklart VAD jag äter. Med tanke på att jag har det valet så kan jag på ett sätt glädjas åt att jag får dumping när jag missköter mig. Konstigt!? ja, de låter ju lite udda!

Jag känner så på grund av att en GBP handlar om en skjuts och en hjälp i viktminskningen. Operationen hjälper en de första 8-12 månaderna och sen får man som vilken annan människa som helst kämpa för att gå ner det sista eller hålla i sin nya vikt. Därav så handlar ju den första tiden om en chans att lära sig sitt nya levene. Hur ska man äta, vad ska man äta, när ska man äta...

Operationens hjälp lägger sig efter ett tag, men faktumet att äta små portioner kvarstår. Faktumet att jag kan få dumping kvarstår och det som glädjer mig är att dumpingen hindrar mig från att hamna i den hemskt dåliga matvana jag hade innan. Jag vet hur ont det gör, jag vet hur fruktansvärt det är att ha dumpingen och därför är det inte värt att äta lite extra eller unna mig en "bara för att det är gott -portion". På så sätt så är dumpingen till stor hjälp för att inte låta dåliga vanor skena iväg.

Är du opererad? ja men se dumpingen som en hjälpande hand istället för ett problem då :)

Jag kan absolut äta godis ibland, fika, dricka saft och dricka och unna mig goda saker! Men åter igen så kan jag glädja mig åt att dumpingproblemen kan lära mig att äta mat och annat med måtta.

Innan operation så kunde man bli propmätt, man kunde bli illamående men absolut inte på samma sätt som jag blir av en dumping i dagsläget. Att må lite illa efter man ätit hemskt god mat kanske man kunde leva med, man kunde tycka att det var värt det.. Men smärtan av en dumping är fan inte värd! fyyyfaaaan! Fick så ont en gång så jag knappt kunde andas. Hade ätit palt och det är fruktansvärt svårsmält.

I dagsläget kan jag äta palt, men jag har lärt mig i vilken mängd och hur mycket jag bör tugga eller hur försiktigt jag bör äta det :) Nu får jag sällan hemsk dumping om än jag lätt kan få det och det är just tack vare att dom dumpingtillfällen jag har haft har lärt mig hur jag måste äta rätt.

Blev ett långt inlägg ;) men avslutningsvis lägger jag in en bild på min mage som faktiskt blivit lite mindre. Det går åt rätt håll och för första gången ever i min blogg så tänker jag avslöja siffrorna som min våg visar och har visat :)

Maxvikt: 125kg
Vikt på operationsdagen 18 oktober 2011: 112,5
(gick alltså ner från 125 till 112,5 dom två veckorna
som jag skulle gå på flytande före operationen)

Vikt idag: 80kg
Viktminskning: 45kg


Bolltäcke

Inlägget publicerades den 2012-05-22 kl: 12:42:21
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Idag har jag fått vara på psykiatrin för att prova ett såkallat bolltäcke. Det är ett täcka skapat av bollar som gör att kroppen slappnar av. Jag har sånna enorma problem med sömnen och har ofta ont när jag legat en stund. Jag provade täcket med låga förväntningar och blev positivt överraskad när jag insåg vilken enorm effekt det faktiskt gav.

Jag har nog aldrig legat så avslappnat och skönt i en säng någonsin och det mest fantastiska var ju att bollarna stimulerar på ett sätt så jag inte ens hade särskilt ont! :)

ska få prova det en timme åt gången några gånger på psykiatrin och känns det lika bra varje gång så skulle jag som hjälpmedel få ett sådant själv. Med tanke på priset så skulle jag ALDRIG ha råd att skaffa ett själv.

Riktigt, riktigt avlappnande och skönt!

Jag trodde jag skulle svettas ihjäl under ett så tungt täcke, men tvärtom så var de jätte luftigt och skönt och inte alls för varmt :)

Mina sömnproblem har alltid funnits där. Sömn är en mycket vanlig bristvara i livet hos dom allra flesta med ADHD. Det är därför ett bolltäcke kan räknas som hjälpmedel för personer med sånna funktionsnedsättningar.

Cykla till stan :)

Inlägget publicerades den 2012-05-22 kl: 07:50:00
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Här sitter jag och fördriver tiden lite innan jag ska cykla in till stan på nå möten. Vaknade 05.00 imorse och har unnat mig en helt lugn morgon framför TV:n :) Så nu ska jag alldeles strax ta och cykla in till lasarettet där mitt första möte för idag är. 6,6 km dit och sen 6,6km hem.. då får man sig i alla fall lite motion idag med.

Igår promenerade jag till stan med Monika :)

Sen blir det hem och packa, packa och åter packa för att på Torsdag ska vi ju börja flytta :)

Bigbrother veckofinal!

Inlägget publicerades den 2012-05-21 kl: 01:17:01
Kategori Big Brother 2012, 1 kommentarer
Dagens Big Brother/söndags -final var faktiskt ganska chockerande och överraskande. Dessvärre kändes det som att helt fel personer åkte ut så jag hällre hade haft ut någon annan!

Först ut ur huset blev Rodney Da Silva. På en gång blev det skriverier och prat om ifall utröstningen var myglad. Många tror att Rodney redan innan han gick in i huset hade fått veta att han inte skulle kunna vinna. Han såg inte ens förvånad ut när han åkte så förmodligen var det uppgjort med hans vetskap.. det är vad andra tror!

Vad tror jag!? Jag vet faktiskt inte riktigt. Jag tror nog mer på att Rodney inte var densamme Rodney - the mindfucker som hans fans förälskade sig i förra säsongen. När Rodney har förändrats så ses han inte alls som lika rolig och därmed minskade skaran av fans. Vem vet, kanske är de både som jag säger och som andra tror?

Rodney är trots allt ett "svin" med en dåld charm som på många sätt är rolig. En oerhört kul kille att umgås med kan jag tänka mig, men en hemsk människa att leva för nära inpå. Rodney är en fruktansvärt bra människokännare och läser av folk väldigt bra. Man kan också tydligt se att han, när han inte är aktiv i ett samtal, sitter och läser av människor. Han granskar personer utifrån, lyssnar på deras samtal för att därigenom tränga sig in i deras aura och läsa av hur dom är och fungerar.

Rodney är både skrämmande och totalt häpnadsväckande ibland!Efter Rodney hade lämnat så fick ytterligare TVÅ PERSONER lämna huset tillsammans. och det kära vänner blev till min förvåning CAMILLA och (till mindre förvåning) Marcelo. När dom kommit ut till publiken och gry fick huset genast meddelande om att dom tillsammans skulle välja vem av dom två som skulle få komma in i huset igen. Efter att ha singlat slant blev det Marcelo.

Jag blir bara arg.. Marcelo är ett vandrande praktarsel med en aning för få hjärnceller och ett på tog för litet hjärta. Han är elak och jag verkligen avskyr honom! Camilla borde fått vara kvar. Även om Camilla spenderat lite väl mycket tid till att bara ligga i sängen och fösa med Amandus så är hon ändå en oerhört gullig tjej som är både smart, klok, snäll coh ödmjuk. Jag gillar henne!

Varför gjorde dom så!! hade man gått på folkets röster så hade förmodligen Camilla fått gå in igen istället. Marcelo borde fan tvingas in i ett celibat och gå kurser i hur man behandlar andra med respekt!Kvar i huset är nu alltså; Lars, Marcelo, Annica, Amandus och Hanna J! Min favorit är helt klart Las. Av dom som är kvar så hoppas jag på att se Lars, Hanna J och Amandus i final. Hade ni frågat tidigare idag innan överiga personer hade åkt ut så hade jag utan tvekan valt att ha Lars, Camilla och Rodney i finalen!

Vad tycker du om dagens söndagsfinal? vad tror du gällande att Rodney åkt ut, rättvist eller planerat? Åkte rätt personer ut idag (varför/varför inte)? Vem HOPPAS du på att se i final av dom kvarvarande deltagarna? Vem TROR du är i final? Vem HOPPAS du att vinner och vem TROR du att vinner? Ja men dela med dig av dina åsikter! :)

Lennart är sjuk :(

Inlägget publicerades den 2012-05-21 kl: 00:56:45
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Älsklingen min ligger dundersjuk igen. Han kraxar och låter som om han har en blandad skara av kalkoner och kråkor inombords. Hoppas hans fort blir kry och att jag slipper bli sjuk igen!

På torsdag är det dags för flytt och vi hoppas så klart på att Lennart hunnit krya på sig tills dess. Personerna som ska in i vår gamla lägenhet har tagit på sig urstädningen mot att få nyckeln när vi flyttat ut istället för den 1 juni. Kommer så klart städa en del ändå. Toalett, spis och sånt :)

Tindras regnoverall är då skickad igår och vi hoppas på att den kanske anländer redan imorgon :) Nu ska jag ta och uppdatera er med ett Big Brother inlägg innan det är dags att sova! :)

Nimbys lekland!

Inlägget publicerades den 2012-05-18 kl: 17:52:56
Kategori Dagboken, 1 kommentarer
Idag har jag spenderat dagen tillsammans med Stina, Micke, deas barn och min systerdotter på Nimbyslekland :) Hämtade Vilja på dagis klockan två och åkte dit för massa bus och lek. Vi har haft roligt och det känns så bra att kunna spendera tid med vilja sådär. Lite roligt kvallitetstid med sin systerdotter är ju aldrig dumt!

Älskade Vilja <3

Hunden för den lataste människan!

Inlägget publicerades den 2012-05-17 kl: 22:35:23
Kategori Humor, 2 kommentarer
Hahaha.. Jag har precis sett en rolig blocket-annons! Är du lat och vill ha hund i alla fall? Är du rädd att vara för lat för hundens bästa? Men var inte det; här finns hunden som passar även den lataste!


Pris:5 000:- Typ: Hund Plats: Sundsvall

Årets första avkomma, omplacering planeras!
Det är ett svart får av rasen belgisk vallhund. Oerhört snäll och skötsam, är dock lite blyg och gömmer sig i hörnen om man springer runt för mycket.. Konditionen är sådär.. Han har lite svårt att hålla formen vid promenader.. Men hos rätt person kanske han kan bli en bra kofta eller ett par vantar.. pappan är mycket fin, modern okänd..:-) mycket lättskött, kräver ingen motion, behöver inte uträtta behov och är väldigt liten i maten..

Äckligt regnväder!

Inlägget publicerades den 2012-05-17 kl: 11:37:08
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Vilket jävla astråkigt väder det är idag! Igår var det varmt, soligt och helt underbart och idag piskar regnet ner mot backen och alla verkar gömma sig inomhus :/ Vi bor i en del flyttkartonger just nu och jag känner mig stressad då det är flytt om bara en vecka, samtidigt som jag längtar efter att få börja packa upp och komma oss i ordning i det nya!

Imorgon ska jag ta med min systerdotter, Vilja på Nimbyslekland. Lennarts syster och hennes son ska så klart följa. Det var hon som kom med förslaget :) Så Vilja slipper dagis imorgon och får spendera sin dag med sin moster <3

Nu ska jag trotsa de där äckliga regnet och he mig ut en stund! Tindra blir hemma eftersom hon verkligen vägrar gå ut i regnet utan regnkläder och hennes regnkappa kommer dessvärre inte förens i mitten på nästa vecka :/ Hoppas hon kan ha den också när den väl kommer :) Men enligt motten så ska den passa så vi håller tummarna för det...

Så tycker jag om återstående deltagare!

Inlägget publicerades den 2012-05-15 kl: 21:49:19
Kategori Big Brother 2012, 1 kommentarer
Har absolut inte sett lika mycket Big Brother i år som förra året. Det här året har lixom inte varit likabra. Veckouppdragen är till 99% samma som förra året och till och med iprincip i samma ordning. Så nu ser jag mest bara någon snutt då och då och så på söndagarna när en deltagare får lämna.

Nu är det sju personer kvar i huset så jag tänkte (till erandra BB-intesserade) dela med mig av min kortfattade åsikt om varje deltagare som är kvar.


Marcelo: Han är en jävligt dryg kille som verkligen trycker ner andra för att kunna må bättre själv. Kan han få andra att må sämre så framstår han ju som lite starkare, bättre och mer värd helatiden! Han har förlovat sig med Annica i huset och behandlar henne som om hon vore en påse skit rent ut sagt. Trots så få människor som finns i huset motför i vida världen så har han REDAN hunnit bedra henne med Jennifer som lämnade för två veckor sedan! USCH! Känslokalla arsel!


Amandus: Han har jag gillat ibland och ibland inte. Men i det stora hela så är han väldigt gullig och känns på något sätt som en skör männisa som har lätt till känslomässiga kriser. Lite "pojkaktig" men klok ändå!


Annica: Hon var verkligen en tjej jag gillade i början. Sprallig, glad och alltid så frammåt. Men ju mer tiden gått ju mindre har jag tyckt om henne. Gnäller mycket och låter marcelo behandla henne illa gång på gång på gång. Hon säger en sak och aggerar på ett annat sätt. Annica har brist på självkänsla, tråkigt men sant! Att Marcelo redan varit otrogen iggnorerade hon till slut då han (trots att hon själv sett vissa saker) fick henne att tro på att inget har hänt. Bara en puss! Hon förtjänar bättre och framförallt så känns hon deppigare och deppigare i huset och jag tycker det börjar vara dags för henne att komma ut till verkligheten igen.


Camilla: Helt klart husets snygging! En storbystad blondin som verkar ha minst sagt lika mycket i skallen som i brösten. När man först såg henne så trode man något helt annat än vad hon visat. Hon såg ut eom en divig bimbo men är verkligen jordnära, gullig, glad, snäll och fruktansvärt klok! Henne gillar jag och hoppas verkligen att hon är en i finalen! <3


Hanna J: Störde mig hemskt mycket på henne till en början men har jumer tiden gått tyckt mer och mer om henne. Ingen favorit, men helt klart gullig människa :) kloka värderingar i många situationer.


Lars: Absolut min favorit i huset. Första veckan kändes han tråkig och osynlig, men sen blev han min favorit. Glad, frammåt och alltid positiv. Allt är kul och han bjuder på sig själv. Han är den som står för underhållningen! HEJA LARS!


Rodney: En deltagare som även var med förra året. Underhållande, JA! smart, JA! Dock så kan han upplevas en aning envis och egoistisk. Barnslig på nått vis. Hans värderingar är hemska i vissa avseenden. Tillexempel hans syn på otrohet och hans jävla babbel om en gen som en viss procent av alla män har (inte kvinnor) som helt enkelt medför en genetisk oemotståndlig lust till otrohet. Män som har den genen kan inte vara trogen! Trots detta så är han ju en charmör som kanske skryter lite för mycket om sin utrustning ;P haha

Ibland kan jag tycka att Hanna J och Rodney är som gjorda för varandra! :P Dom passar som ihop, om det inte vore för Rodneys sviniga sätt att se på hur man är mot den man lever med. rent trohetsmässigt.

JAG TROR OCH HOPPAS ATT LARS VINNER! VEM TROR OCH HOPPAS DU ATT VINNER?

Dom tre som sitter i final blir nog Camilla, Lars och Rodney! Och på nått sätt så hoppas jag det också. Rodney är underhållande, Lars likaså. Camilla är reko och väldigt possitiv i sinenergi!

Lite bilder :)

Inlägget publicerades den 2012-05-13 kl: 12:43:38
Kategori Dagboken, 1 kommentarer

Denna dag har jag planerat att ägna åt tvätt och städning. Här hemma drunknar vi i både tvätt och damm ;) Igår låg jag med en hemsk migrän och sov därför hela jävla dagen, men tro mig kära vänner, det var väl behövt!

Har jag berättat att jag varit på grahnsdagen med mina syskon och min systerdotter för någon helg sen? det var riktigt trevligt, om än min allergi mot alla djuren inte alls höll med om den saken? ;)
Idag fick älsklingsgumman min ett nytt hal...

Inlägget publicerades den 2012-05-09 kl: 23:46:32
Kategori Dagboken, 2 kommentarer

20120509_160107 (MMS)

Idag fick älsklingsgumman min ett nytt halsband av mig och husse :) tindra som jsr modell lång hals passar så fint i breda halsband. Har i 3 års tid spanat på detta och nu blev det att köpa de. Hon har även fått en ny leksak som har ett speciellt ljud. Hennes favoritljud. Har sökt överallt i flera månader och lyckades nu hitta en igelkott med de ljudet på gunillas hindshop i hortlax. Nu är tindra lycklig. Sov gott <3

Snart flyttar vi :)

Inlägget publicerades den 2012-05-07 kl: 17:55:37
Kategori Dagboken, 6 kommentarer
Här händer det inte mycket på uppdateringsfronten, men ärligt talat så har jag inte alls känt för att ta mig särskilt mycket datortid... Även om jag många gånger tänkt "åh, de här måste jag skriva om i bloggen sen" ;)

Snart ska vi ju flytta till de där huset vi ska hyra. Här går det undan eftersom flytten sker redan den 1 juni (eventuellt några dagar före). Så nu har man det också att göra. Flytta, få i ordning, städa ur och allt runt omkring det :) Jobbigt att flytta, men kul med lite nytt och när man sen börjar komma i ordning.

Idag köpte jag en kruka med lite blommer i som jag ska ha som dekoration i ett av våra vardagsrumsfönster. För det fönstret är så litet så gardiner bara kommer kännas överflödigt. Så en snygg kruka med fina blommor i kommer göra susen i det fönstret.

Köpte de på Mios idag för presenkortet jag fick när jag fyllde år :)

Idioter finns de för allt!

Inlägget publicerades den 2012-05-02 kl: 10:04:25
Kategori Dagboken, 2 kommentarer
hur har eran valborg varit? Min har varit i det lugnaste taget eftersom Lennart legat sjuk. Vi var dock och grillade lite hos hans syster och sen for vi hem. Tog hand om Sofis hundar en stund också medans dom var iväg och grillade lite :)

Däremot så var det två fulla idioter ute när vi kom hem med bilen. Dom skrek, var otrevliga och den ena killen kastade in den andra i sidan på våran bil medans lennart körde. Lennart stannade, klev ur och frågade vad fan dom håller på med, killen blev ännumer förbannad och frågade Lennart vad fan HAN HÅLLER PÅ MED? ööh.. ja, de finns ju idioter för allt!

Dom hade dessutom krossat ett lysrör ute på våran ingång så vi fick sopa glassplitter överallt så inte Tindra skulle göra sig illa!

Tänk vad som kunnat hända om Lennart kört fortare lixom! nä fyfan!

Min syster ligger jättesjuk så igår var jag hem till henne och hjälpte henne med lite saker hemma. Disk, hämta ut mediciner och lite sånt. Hon har fått en extrem bihåleinflammation som har trängt sig ut i hjärnan! fyfan :(