www.idatallhed.blogg.se - Angel Wing Heart

Ha en åsikt, men ta del av min också!

Inlägget publicerades den 2012-09-16 kl: 12:03:59
Kategori Dagboken, 6 kommentarer
Ja, nog var det minsan länge sen jag skrev här sist, vet inte riktigt vad som hänt med min vilja och motivation till att driva min blogg. Läsarantalet har sjunkt med flera hundra om dagen, men trots min totala bloggtorka så är det 200 läsare om dagen som håller sig kvar ;)

Satt i diskussion på ett forum på facebook en dag då jag rådfrågade lite om vilket torrfoder jag ska välja till min hund. Fick mycket bra tips och hittade slutligen ett som jag ska prova. Det som däremot gjorde mig lite förbannad var att en tjej verkligen gick till personangrepp gentemot mig på grund av mitt val att ge min hund torrfoder. Hon ansåg mig vara en dålig hundägare som är både lat och bekväm bara för att jag inte vill välja att ge min hund färskfoder istället.

Hunden ska äta färsk föda då den sedan varjens ursprung är van att jaga sitt eget byte och äta färsk mat. Ja, vist är det väl så men samtidigt så är hunden till skilnad från varjen avlad in i socialiteten med människan och är mer anpassad för det livet. Hunden är uppvuxen med att kunna äta torrfoder och är inte direkt van att jaga sin egen föda längre.

Så länge hunden mår bra på det den får så har det väl ingen betydelse?

Att hennes åsikt är som den är, det stör mig inte alls. Men om man talar om vad man tycker så ska man också kunna respektera och lyssna när "motparten" har en annan åsikt och uppfattning. Hon tyckte att jag totalt verkade tappa vettet som sa emot henne och att jag inte kunde acceptera hennes åsikt men i själva verket så hade jag inget emot det hon tyckte utan bara det faktum att hon inte kunde varken respektera eller acceptera att jag redan gjort mitt val att ge min hund torrfoder. Värst av allt var att hon kallade mig dålig hundägare som är lat och bekväm och inte ger min hund det hon förtjänar och mår bra av.

Vad vet hon om hur jag tar hand om min hund eller vad min hund mår bra av? framförallt.. hur fan kan någon som motionerar sin hund med mopeden kalla någon annan lat och bekväm?

Hade Tindra av hälsosjäl behövt annat än torr föda så hade det varit en självklarhet för mig att ge henne det hon behövde, men situationen är inte sådan!

För mig är det okej att dela med sig av en åsikt. Tror du på Gud och kristendommen och talar om det för mig så är det okej. Tala om varför du älskar religionen, varför Gud är de mest älskvärda... MEN om du förväntar dig att någon ska lyssna på din åsikt och din grundande anledning så måste du också kunna ta att andras åsikt är en annan. Lyssna på det någon annan har att säga. En viktig poeng i det hela är också att aldrig ifrågasätta någons rätt att ha sin åsikt. Med det menar jag; Jag skulle aldrig säga till dig som är kristen att du nog är lite dum i huvudet som tycker så eller ifrågasätta det på ett negativt vis. Även om jag kanske inte skulle hålla med dig så skulle jag aldrig sluta respektera dig som människa och gå till personangrepp för det du tycker!

En åsikt är accepterad så länge du kan ha en grundande, själig och bra anledning för det. Säg att jag är ful, men tala om varför och lyssna om någon annan tycker annorlunda! Tala om att jag är snygg, men tala om varför och lyssna om någon tycker annorlunda, tala om att saker jag gör är fel eller rätt, men motivera anledningen till att du tycker så! Var bra på att uttrycka dina åsikter, men var ännu bättre på att lyssna på andras också! Yttrandefrihet har vi i Sverige, men vårat mänskliga sunda förnuft vet också att vi har skyldighet att visa andra människor ödmjukhet, respekt och hänsyn.

Ditt barn gör något fel. Då säger man inte bara "så där får man inte göra!" för då kommer barnet aldrig förstå eller kunna acceptera att det är så. Man säger ju "så där får du inte göra för att..."

Det var nog allt jag hade att skriva idag! Avlutningsvis så vill jag bara tala om att jag varken är en lat eller bekväm hundägare och kommer absolut aldrig att kunna förstå resonemanget i det när det kommer från en människa som själv kör moped och låter hunden springa brevid!

Puss på dig Tindra min älskling <3