www.idatallhed.blogg.se - Angel Wing Heart

Lite känslor som måste ut...

Inlägget publicerades den 2013-07-18 kl: 11:03:08
Kategori Dagboken, 4 kommentarer
Om det finns ett fåtal människor som misstror min situation, som pratar illa bakom min rygg och rent utsagt medvetet gör mig illa och underminerar mig som människa, så vet jag samtidigt att det finns flera hundra här på bloggen som faktiskt helt ärligt undrar hur jag mår.
 
Efter en tids velande fram och tillbaka så har jag kommit fram till att de personer som trycker ner mig inte ska orsaka att de som bryr sig blir undanstoppade. Det här är en blogg, det kan ge både energi och dynga. Men det gäller faktiskt i alla samtalsämnen.
 
Jag har inte varit särskilt öppen i min blogg (ännu) om hur allt runt omkring mig just nu är. Men det är bara för att jag själv inte viljat det. De gånger jag väl skrivit om det så har det varit i ilska, irritation och lessna känslor över andra människors bemötande. Nånstans så känns allt som en skam för mig fortfarande.
 
Jag kan bli så lessen över tanken på att ALLA människor med sjukdommar ständigt och jämt kommer få utstå ifrågasättanden, blickar, prat bakom ryggen eller rent ut sagt bli mobbade, nobbade eller få utstå elaka kommentarer kring deras ovalda situation.
 
Ooavsett vad så vill jag bara säga till alla er som upplever det; Det är den som sårat dig som har gjort den största förlusten! Även om folk tror att man berättat allt om sin situation så är det massor av fakta som dom missat, inte sett eller tolkat på eget sätt.
 
Du, jag och alla andra kan själv välja vad vi vill ha i vårat liv. Dom som gör mig illa är bara till större börda än nytta. Och jag vet att allt jag säger och skriver här kommer vara nästa grej att prata om. Men jag kan inte hindra mig själv bara på grund av det.
 
Det gör mig lessen, sårad och nästan lite förbannad att inse att de (framför allt en..) människor man gett stor plats i hjärtat är dom som samtidigt huggt mig i ryggen när jag inte är närvarande. Ännu mer lessen blev jag av att INGEN "vågat" prata med mig om saken ens när jag erbjudit mig att lyssna på deras åsikter. Men samtidigt som det gör mig lessen så gör det mig stark.. det bevisar bara åt mig själv att jag inte förlorade så mycket som jag först trodde. Det finns nån som förlorat mer!
 
Så till alla er hundratals läsare som finns här; Medans någon av er går och drar slutsatser om hur mitt liv är eller har varit, så kämpar jag och min familj med den vardag som vi VET att vi lever i. En situation som medför känslor på gott och ont. Sorg, uppgivenhet, funderingar och samtidigt starkare sammanhållning. Det här är en kamp för alla närvarande. Men vill någon trots det prata illa, och om det får dig att må bra... då kan du fortsätta med det! Ditt val, din förlust..
 
Undrar ni något så kan ni faktiskt fråga, allt ni ser är i det stora hela en förfinad sanning för att INGEN får ut nått av detaljerna, och det är fortfarande mig det handlar om. JAG kanske inte vill berätta hur allt ligger till, hur svårt det är. Så även om vissa tror att jag berättat allt så kan det fortfarande vara en förfinad sanning! En mening som ni vrider, självtolkar och sedan trycker ner mig och min familj med genom att bakom min rygg dela med er av ERAN sanning/uppfattning.. och därmed försvåra min resa mot acceptans, noll skam och känslan av att ha ett "normalt" liv. (Gillar inte att benämna något som normalt/onormalt)
 
Jag är fortfarande inte redo att gå in på det här helt och hållet men om ni undrar nått så får ni fråga :)

Grattis på eran födelsedag <3

Inlägget publicerades den 2013-07-16 kl: 10:50:15
Kategori Dagboken, Vilja, Ebba och Thilia ♥, 0 kommentarer
Idag är det den 16de juli, regn ute men sol inne ♥ idag fyller min högt älskade lillebror 22 (!!!!!!) år, gud vad tiden går fort. Grattis på födelsedagen Petter.
 
Förra året fick min lillebror en speciell födelsedagspresent, nämligen ett syskonbarn! Idag fyller våran älskade, underbara, fantastiska systerdotter 1 år. Ebba, moster älskar dig oändligt... pussunge, gullhumla, hjärtesnutten ♥
 
Grattis på födelsedagen!
 
 

Halsflusselände :(

Inlägget publicerades den 2013-07-15 kl: 06:05:00
Kategori Dagboken, 1 kommentarer
Seriöst!? Vad är de för fel på mig/mitt immunförsvar.. fick hemsk halsfluss och var massa vit i halsen på vänster sida, låg i hemsk feber och fick pensilin. Jag blev frisk (frånsett hostan). Nu har jag sen Lördag eftermiddag haft lite ont i halsen, som blivit värre och värre.. idag kollar jag i spegeln och inser att jag börjat bli lite vit i halsen igen... fast på höger sida! :(
 
Det är ju bara en vecka sen jag avslutade förra pensilinkuren! BLÄÄÄÄÄ..

Äppelträdet

Inlägget publicerades den 2013-07-13 kl: 15:59:22
Kategori Dagboken, 2 kommentarer
Äppelträdet ger oss äpplen i år också :) till hösten går dom att äta. Dom var riktigt goda förra året.. längtar tills dom blir ätbara igen :) muuuums... ♥
 
 

Tsatsiki

Inlägget publicerades den 2013-07-12 kl: 20:09:47
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
I brist på annat så sitter jag och glor på Tsatsiki, morsan och polisen. Var många år sen jag såg den. Sen blir de nog tvåan; Tsatsiki - vänner för alltid. Tror faktiskt inte jag sett den :) men den ser jag nog imorgon, är så sjukt trött nu :/ sov gott <3
 
 

Väl spenderad tid!

Inlägget publicerades den 2013-07-12 kl: 06:05:12
Kategori Dagboken, Vilja, Ebba och Thilia ♥, 1 kommentarer
Igår kom syrran och hämtade mig så jag fick komma till dom och spendera dagen :) jag är så glad att min syster är så förstående och att hon ställer upp :) jag fick äta med dom igår (hemmagjord pizza) och jag fick ha roligt med Vilja och Ebba. All tid man spenderar med dom känns som väl spenderad tid. Igår satt vi på golvet och småbusade lite.
 
Efter maten så körde syrran hem mig. Klockan 19.00 däckade jag i sängen, helt slut! Vaknade 22.00 och behövde äta en smörgås, somnade om direkt efteråt och sov fram tills 05.00.. välbehövd sömn!
 
Ni är det finaste som finns! Mosters pinglor ♥
JAG ÄLSKAR ER!
 
 

Underbart i Laxtjärn!

Inlägget publicerades den 2013-07-11 kl: 11:21:08
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Hittade en bild från fiskepremiären i laxtjärn som var för några veckor sen. Jag verkligen älskar att vara dit. En liten stunds fiske gav en lång stunds glädje :) det är så trevligt att vara dit. Även om jag inte alltid kan fiska så älskar jag att följa med, sitta vid elden, umgås och i största allmänhet bara vara där.
 
Känsla av total lugn och ro, ljudet av vattnet, fåglarna, fiskarna som hoppar och elden som sprakar. Umgås och mysa med familjen, se Tindra springa som en galning med sina kottar i munnen och helt enkelt bara må gott! :)
 
Dags att ta med familjen på en tur till dit snart känner jag ♡
 
 

Regnet öser ner!

Inlägget publicerades den 2013-07-10 kl: 07:32:12
Kategori Dagboken, 2 kommentarer
Idag behöver jag inte ha dåligt samvete för att jag har en sämre dag med tanke på att regnet fullkomligt öser ner. Däremot skulle hemmet behöva städas lite mer noggrant, men det kan vänta! Egentligen är det inte särskilt stökigt.. men jag vet ju att det behöver dammas, torkas och fixas även om det inte är sånt som alla andra ser och tänker på om dom kommer på besök ;)
 
Nu ser jag på disney channel på TV och myser med Tindra och min filt!
Hur spenderar ni en regnig dag? i "normala fall" brukar jag göra nödvändigt ont. Så som städning, tvätt eller andra måsten..
 
 

Utan mobil ett tag!

Inlägget publicerades den 2013-07-09 kl: 18:21:18
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Då min mobil bestämde sig för att bli knäppare och knäppare helatiden sen jag fick tillbaka den från rep förra gången så har jag beslutat att lämna in den igen. Så nu är jag utan mobil en tid framöver. Men jag överlever ;)
 
Min moster skulle kolla om hon har sin gamla kvar så jag åtminstone kan ringa/svara och smsa :)
 
Hur "handikappad" blir, eller känner du dig, utan mobil?
Vad har du för mobil?
Är du nöjd med den?
 
Jag har en samsung galaxy note (ettan) och har alltid varit supernöjd med den, trots att den nu är inne på rep för andra gången. Den var in första omgången för att skärmen överhettades och till och med varnade för att telefonen var för varm när den laddades. Ävennom jag inte ens höll på med den. Det berodde på laddkontakten som dom bytte. Och så var det mjukvarufel.
 
Nu är den inlämnad för att den släcker skärmen och hänger sig, Den slår av mitt larm av sig själv ibland, Den levererar sms flera timmar för sent ibland, MMS kunde jag inte se, Mina appar kunde inte uppdateras ibland. Den gnällde på dåligt utrymme trots att det fanns 17 GB ledigt och sist men inte minst; den startade om sig själv och när den startades var telefonen grundinställd och alla mina appar, inställningar och menyer var borta.. kul!?
 
Men trots det så är jag så nöjd för att telefonen besvarar mina behov till fullo. Jag vill inte ha en annan :)
 
 
 

Tråkväder :(

Inlägget publicerades den 2013-07-09 kl: 16:50:37
Kategori Dagboken, Tindra och Bamse, 0 kommentarer
Är hon inte fin min lilla pluttis? :) hon ogillar regnet lika mycket som jag. Kissa eller bajsa gör man bara om det är högst nödvändigt! Jag är glad att jag slipper göra mina behov ute ;) nu ska jag och Tindra mysa i soffan ♥
 
 

Min älskade lilla säl ;)

Inlägget publicerades den 2013-07-09 kl: 14:29:05
Kategori Dagboken, Tindra och Bamse, 0 kommentarer
 
 

luffarchack när det är som bäst!

Inlägget publicerades den 2013-07-07 kl: 07:00:00
Kategori Dagboken, 1 kommentarer
Igår behövde vi lite lugn och ro. Vi ville samtidigt hitta på nått med barnen och deras två kusiner som är på besök. Så vad kunde då lämpa sig bättre än en skogsutflykt? :)
 
Vi satt tillsammans vid en eld, skrattade, pysslade och utbytte både ordvitsar och idéer..
 
Medan Lennart, Jonte, Ante och Emma fiskade så satt jag och Silje kvar vid brasan och spelade både luffarchack och fyra i rad. Vi skapade spelet av en vedstubbe, brände en pinne för att kol-rita en spelplan och sedan tog vi naturens spelpjäser.
 
På ena sidan av stubben spelade vi luffarchack, på den andra gjorde vi större plan och spelade fyra i rad istället.
 
 
Sedan hittade jag en liten ståltråd som jag rullade ihop till ett par spelpjäser så vi har nästa gång. Tänk så kul de kan vara att använda sitt kreaktiva ute i naturen. Se allt man har möjlighet att göra. Kanske ska man bli skogsmulle!?
 
Andreas satsade stenhårt på skogsmulle-looken och gjorde sig fin med svart krigsmålning också.. 
 

En stycke mindre facebook ;)

Inlägget publicerades den 2013-07-06 kl: 17:03:20
Kategori Dagboken, 1 kommentarer
Idag tog jag bort min facebook, igen! Kommer jag tillbaka dit så gör jag nog en helt ny användare för att få helt rensat. Men vill ni ha kontakt med mig så går det bra här, annars finns jag på mejl, instagram (och för min familj/vänner även på mobilen!).

Orkar faktiskt inte vara aktiv på alla ställen! Kanske blir bloggen mindre lidande nu när jag slipper tänka på facebook också ;)

till vänster här på bloggen (i menyn) så hittar ni mina senaste bilder från instagram också, följ mig där om ni vill.

Instagram: idatallhed
Mejl: idatallhed@hotmail.com

Senaste designjobbet!

Inlägget publicerades den 2013-07-05 kl: 00:01:35
Kategori Dagboken, Designer av mig, 5 kommentarer
Har suttit och fixat med en design tidigare i veckan, resultatet blev faktiskt riktigt bra! Tjejen som blev ägare till designen är super-duper-mega-nöjd, och en nöjd kund är en nöjd Ida! :)

Vad tycker ni om resultatet? :)