www.idatallhed.blogg.se - Angel Wing Heart

Ryggmärgsprov / Lumbalpunktion

Inlägget publicerades den 2013-06-27 kl: 12:59:02
Kategori Dagboken, 2 kommentarer
Igår gjorde jag ryggmärgsprovet / lumbalpunktionen. Jag har varit så hemskt rädd för det. Nervositet, oro, räddsla och ångest. Jag fick veta för tre veckor sen att jag skulle få en tid för det..
 
Innan dom stack in nålen i ryggen så hade jag föredtällt mig de värsta. Jag fick panik och grät... av bara tanken på smärtan jag förväntade mig att skulle komma!
 
Men sanningen är att det fsktiskt inte var så fruktansvärt som jag hade trott att det skulle vara. Klart det gjorde lite ont när dom stack in nålen, den ska ju så låbgt in.. men värst var det när dom "grävde sig fram" för att hitta rätt.
 
Men smärtan var lindrig mot för vaf jag hade trott och när nålen väl var på plats så kändes det inte.
 
Så här är mitt råd: ska du göra detta nångång, så läs inte på nätet en massa skit och lyssna inte på alla som säger att det är de värsta någonsin... för att det är inte så hemskt :)
 
Jag skulle absolut klara av det igen om det behövdes.
 
Däremot har natten varit tuff. Värk i ryggen, benet och huvudet. Feber och yrsel.. men det är också helt normalt :)
 
Så nu vet ni det. Det var många som ville veta hur det gick. Om 5-6 veckor kommer svaren från ryggmärgsprovet också. Men nu ska jag se en film :)

Historisk mopedutflykt :)

Inlägget publicerades den 2013-06-25 kl: 18:53:46
Kategori Dagboken, 1 kommentarer
Jag vet att min blogg står mycket still just nu :/ Men ni får helt enkelt stå ut med det :) Vill ni dock ha nått att göra så tycker jag att ni ska kolla in min föredetta grannes och hans kompis blogg.. Där får vi följa deras "galna" moped-resa på 260-280 mil! :)

Ja ni hörde rätt, dom ska köra EU-moppe 260-280 mil :) Tycker det är både spännande och galet roligt. Skulle gärna göra nått liknande jag med..

http://mopparnasironman.blogspot.se/

"Planen är att åka ca 260 - 280 mil på ungefär 5 - 6 dagar.
 
Vi kommer att starta från Öjebyn för att via Arjeplog ta oss till Bodö för att sedan ta färjan ut till Sörvågen.
Därifrån ska vi ta oss till Nordkap och möjligen ta oss ett stopp i Tromsö.
 
Sedan bär det av genom Finland hemöver mot Öjebyn igen.
 
Detta är då den väg som vi ungefär planerar att köra:"

Fiskeäventyr igen...

Inlägget publicerades den 2013-06-25 kl: 06:56:15
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Igår var jag, lennart och Tindra ut i skogen på lite äventyr. Vi grillade, fiskade och allmänt njöt av naturen. Helt underbart att komma sig ut i det fria :)
 
Nu är vi barnledig för första gången på länge. Så en mystur till laxtjärn, bara vi två, var inte alls dumt. Men på Torsdag kommer dom hit igen, lagomt många barnlediga dagar för att sedan börjar man längta ;)
 
Gillar du att fiska!? :)
 
 

Midsommar...

Inlägget publicerades den 2013-06-23 kl: 10:22:40
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Idag har jag hemsk värk i ryggen, vilket resulterar i att man har extremt tråkigt när man mest bara kan ligga still..
 
 
 
Ja, bilden säger väl allt!? ;)
 
Vad har ni gjort i midsommar? Vi hsde en dag likt vilken annan dag som heslt typ. Vi grillade, spelade kort och följde pojkarna och spelade fotboll en stund.
 
Trevligt var det!

Fiskat..

Inlägget publicerades den 2013-06-19 kl: 21:52:00
Kategori Dagboken, 1 kommentarer
Igår var jag iväg och fiskade med familjen! Fyfan vad jag älskar att komma ut i naturen! <3 idag har jag förresten fått hämta ut en cykel som jag har fått.. ska visa er bild på den imorgon och berätta mer :)
 
Nu är jag galet trött och måste få sova! :)
 
 

Tripp trapp trull...

Inlägget publicerades den 2013-06-10 kl: 05:12:37
Kategori Dagboken, 2 kommentarer
Jag, min storesyster Linda och våran lillebror Petter :) är vi lika? Jag vet inte.. Själv tycker jag att Petter och Linda är mer lik varandra och mammas sida av släkten. Jag är nog mer lik pappa tror jag.
 
Ser ni nå likheter i oss syskon? :)
 

Malin på besök <3

Inlägget publicerades den 2013-06-09 kl: 08:21:13
Kategori Dagboken, 1 kommentarer
Igår var vi hos syrran, åt god mat, tårta, glass och hade trevligt. Hon har verkligen lyckats bra med sin socionomutbildning, två barn och en hel del annat tidskrävande. Tror att det finns fler än jag som ställer sig frågan "hur fan har hon hunnit och orkat?"
 
Hon har gjort det bra!
 
Inatt har världens bästa Malin och hennes man nisse sovit hos oss. Dom kom på spontanbesök från gällivare och överraskade hela våran familj <3
 
Underbart att ha dom hos mig. Hon har alltid varit min "lossasyrra" och en del av mitt liv och min uppväxt. Jag delar de flesta av mina syskonrelaterade barndomsminnen med henne, precis som med syrran. Dom hängde ju ihop.
 
Malin har visat att hon älskar mig, men hon har jävlats med mig som bara en syster gör. Hon har haft roligt med mig, stöttat mig och drivit med mig. Hon har viljat vara nära mig men tyckt att jag varit ett jobbigt bihang så som en syster kan vara.. Ja vi har delat mycket på både gått och ont, men precis som för alla "syskon" så har det varit till 99% i all välmening och med en stor nypa kärlek <3
 
Tack för att ni kom hit.. Om än bara för en natt den här gången.
 
Jag igår:

Lyckad Onsdag!

Inlägget publicerades den 2013-06-06 kl: 11:47:23
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Vad har ni för planer inför helgen? Jag ska fara till min syster på Lördag, hon ska bjuda familjen på examens middag och det ser jag fram emot! :) Hon har nu pluggat klart och är färdigexaminerad socinom. Fyfan vad hon är duktig och som hon kämpat och orkat.. Grattis syrran! <3

Igår hade jag en hemskt bra dag, med mycket bra händelser! dagen bestod av känslor så som: Stolthet, lycka, tacksamhet, glädje! Vist är det underbart när man känner att allt bara går MED en under en hel dag?! Jag hade verkligen en lyckad Onsdag.. men jag var trött på kvällen kan jag säga, och vet ni vad...... Jag sov tills KVART I ÅTTA PÅ MORGONEN! *äntligen* :) Har sovit till typ halv fyra, fyra varje morgon annars så det var på tiden att lyckas sova lite längre :)

Sveriges nationaldag till ära:

Så lärde jag Tindra att stå ut med rullatorn!

Inlägget publicerades den 2013-06-04 kl: 09:56:59
Kategori Dagboken, Tindra och Bamse, Tips till hundägare, 0 kommentarer
Eftersom de där med min rullator värkar vara ett "stort satalsämne" bland mina läsare nu så tänkte jag fortsätta lite, men i mer positiv bemärkelse.
 
Att vara ung med en rullis.. Och en hund.. Är jag tydligen inte ensam om. Jag har fått samma fråga från TRE av mina läsare i liknande situation: Hur har du lyckas få hunden att bli bekväm med det, min är livärdd för den!?
 
Ja, även tindra var lite obekväm med det först. Men tindra kan ofta reagera på främmande föremål med skeptiaka känslor. Men när man "tvingar henne på grejerna" så inser hon att det inte var nått speciellt.
 
Som ett bildäck i diket som KUNDE HA VARIT NÅTT ONT, tills jag satte henne på det och reaktionen var "jahaaa.. Ett bildäck!"
 
Samma sak gjorde jag med rullatorn. Tvingade henne upp på den. Hon luktade och blev mindre obekväm. Gick runt den stillastående rullatorn med henne i koppel ett par varv. Gick med henne och rullatorn några steg ..
 
Nu är hon kompis med den och jag får nästan putta henne lite åt sidan med däcken ibland ;)
 
Hon var lixom nöjd efter jag tvingade henne upp på den. Hade hon varit större så hade jag nog tvingat fram henne att lukta på den. Tindra har alltid varit en sån som blir nöjd fort när de gäller sånna där nya föremål som egentligen är ofarliga.. Bara nya!
 
Vad som funkar för er vet jag inte. Men så gjorde jag! :) att hon reagerade med lite obehag första gången hon såg den rulla runt här var ju bara för hon aldrig utsatts för närheten av en sån innan..
 

Godmorgon :)

Inlägget publicerades den 2013-06-04 kl: 05:37:01
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Vaknade tidigare än tidigast som vanligt. Men inatt sov jag ändå fem timmar och det är mer än jag gjort på länge! :) klockan 03.33 slog jag upp ögonen, magen bad om nått att äta och sen har jag bara suttit i soffan <3
 
Jag har vaknat före fyra varje natt i flera veckor nu. Det bästa med att vakna tidigt är att se allt vakna! Se vädret vända, människor som börjar röra sig och världen som tänds..
 
Är du morgonpigg? :)
 

Är inte alltid som det "ser ut"...

Inlägget publicerades den 2013-06-03 kl: 07:12:00
Kategori Dagboken, 6 kommentarer
Jag känner mig allmänt less på att vissa människor bara tar för givet att saker är på ett visst sätt utan att ens fråga mig, se mig eller känna mig! Om ni har funderingar på hur min situation är då fråga mig hällre än att "tro" eller säga till andra nått som du egentligen inte vet!

Jag är en allmänt öppen människa men har faktiskt valt dom senaste månaderna att inte skriva allt som sker, allt som händer! Det kan ju bero på att jag själ inte vetat, själv inte kunnat acdeptera situationen, att det varit svårty för mig och min familj!

JA, jag har fått svaren från min magnetröntken och nu finns det bekräftningar och inte bara misstankar på min situation. Svaret fick jag i måndags. Men fortfarande så har jag valt att inte skriva åt er om allt! Jag tycker det är så tråkigt att se allt de negativa som sker, tråkigt för er att läsa om, bland annat därför kanske jag skippar sånna tråkiga detaljer!

NI HAR INGEN ANING OM HUR MITT LIV HAR SETT UT DE SENASTE ÅRET! Därför skulle jag uppskatta om ni slutade säga saker, påstå saker eller tro saker. Det räcker med att mitt liv har fått en tvär och total omvändning på kort tid, jag behöver inte massa skitsnack runt omkring. Jag är inte mer än människa så finns de frågor så svarar jag gärna.

Jag tänkte ge er några exempel på hur mitt liv kanske verkar för er som inte känner mig, morför detaljerna som jag kanske skippar att tala om.. kanske kan ni förstå på ett annat sätt då:

 

"Är på promenad med lillstumpan i finvädret"
Sanningen var ju att jag faktiskt var ute på promenad.. med Tindra OCH min rullator! Bara det att promenaden var runt framnäs folkhögskola ett varv, med sitt-paus på rullatorn vid ett tillfälle! Det framgår inte att jag till och med har hjälp med hennes kloklippning till 98% av gångerna va!?

"Varit på Dahns grav och satt dit min blomma på hans årsdag.."
Det som inte framgick är att LEnnart fick skjutsa mig (som nästan alltid om jag ska nånstans). Han fick dessutom kliva ur bilen och bära blomman till graven för att jag inte orkade bära den själv.

"Motionera mera.. Fick en studsmatta av pappa och Jana idag, ett bra alternativ när man behöver ha nära hem när man vill aktivera sig"
Det som inte framgår här är att jag ALDRIG har kunnat använda den för att det krävs att jag har en fruktansvärt bra dag för att orka stå på den!

I lördags var jag på stan och fikade, det var trevligt! Men det jag inte talade om för er var att jag följde med syrran till Ica sen, blev trött och yr, satte mig i fiket utanför och väntade för att orken att röra mig ens med rullatorn inte fanns. Mamma kom dit, gav mig nått att dricka och fick köra mig hem sen för att jag inte orkade ett steg till. Men det jag talar om är så klart hur trevligt det var att fika. För det var det ju.. just DÅ!

När vi var hem till Lennarts syster och åt förra gången så kanske jag talade om hur trevligt det var, men valde att inte tala om för er att jag spenderade mesta dels av tiden på deras soffa medans dom satt ute!

Med det här vill jag säga att saker inte alltid är som dom verkar och att jag inte ska behöva skriva allt i detaljer till er för att slippa bli ifrågasatt. För alla er som nu undrat så visade röntken på det vi länge misstänkt.. nämligen en ingångsfas / ingångsstadium till MS. Även min mormor hade MS.

Så kan alla vänligen sluta snacka massa jävla skit nu och försöka se mellan raderna. Mina bilder och mina inlägg kanske är skriven ur det bästa perspektivet på en dag för att jag anser inte att ni har någon nytta av att veta hur allt annat har varit.,

Blev ifrågasatt (bakom ryggen på mig) kring mitt "mycket aktiva liv". Åker inlines mycket, cyklar jämt och promenerar. Mitt svar är: NEJ! Jag har inte balans för att cykla, jag ramlar åt vänster och gör mig illa! Jag har ansökt om trehjulig cykel som hjälpmedel medn eftersom jag är över 18 år så får jag stå för det själv :( Samma gäller om man vill ha stödhjul för vuxna till sin vanliga cykel. Men inte har jag råd med det.

Jag kan inte åka inlines.. har klarat det en gång nu på våren under en kort period då jag mådde bättre än jag gjort nån gång sen augusti förra året. Men åter igen: det som inte framgick till er var att jag efter det skakade i hela kroppen, att jag sluddrade när jag pratade, att jag inte kunde gå och att jag blev så yr att jag fick panik.. Kommer inte ens ihåg hur jag tog mig i säng den kvällen! Och promenerar gör jag i den mån jag kan, men inte ens mellan mina skov orkar jag mer än 20 minuter innan benen "ger upp". Men sen jag fick min rullator så går det något bättre eftersom den stöttar mig såpass att längre promenader blir mer möjliga, jag kan sätta mig och vila när jag behöver det!

Gällande mopeden så är vi fler i familjen som använder den, det finns fler än jag i detta hushåll! jag kan bara använda den mellan mina skov, i bättre dagar. Det vill säga TRE DAGAR SEDAN VI FICK DEN! men folk springer bakom min rygg och påstår att jag kan använda den jämt så hur kan jag inte cykla!? (återigen, ta reda på fakta!)

Det är svårare att cykla än att köra mopeden. dels för att cykeln kräver flera moment på ett annat sätt. Trampa, styrkan, balansen, kraften.. Därför funkar mopeden bättre. Funkar bättre än bil också! Dock hittills bara 3 dagar, men det kommer väl felr, och Lennart har lika bra nytta av att ta sig billigt fram!

Min vardag har färändrats drastiskt sedan förra sommaren, allting har förändrats snabbt och det har varit både jobbigt och trumatiskt för mig. Jobbigt att känna hur man mindre och mindre har orkat saker, klarat saker och kunnat göra saker. Men om ni tror att allting blir mindre jobbigt för mig genom att ni snackar bakom min rygg utan att egentligen veta nått så tror ni fel!

Nu ska jag väcka Lennart, för att han ska köra mig till läkaren idag! Imorgon blir det till neurologen på sunderbyn på medicinavdelningen så får vi se vad som händer och sker! I'm still going strong my friends! <3

Förretsen så är mina knän iprincip kroniskt blåa och röda för att jag ramlar så ofta, tappar balansen och blir svag i krppen. men nu ser dom faktiskt väldigt fina ut för att vara jag! Kan ju bero på att dom kanske hunnit repa sig lite under tiden jag haft som varit bra ett tag nu.. fram tills för ett par dagar sen när allt började "dimpa" igen.

Så här ser det ut nu och då är det FINT!
 
Usch så tråkigt och negativt de känns med sånna här inlägg :(


 

Stolt <3

Inlägget publicerades den 2013-06-02 kl: 10:29:08
Kategori Dagboken, Vilja, Ebba och Thilia ♥, 3 kommentarer
Jag kan inte med ord beskriva stoltheten jag kände över min systerdotter igår när jag var med syrran hem till dom.
 
Jag satt i soffan och skulle gå på toa. Vilja hade uppmärksammat att jag (som många gånger förr) hade svårt med balensen och gick konstigt. Hon sträckte ut sin hand i min och sa att hon skulle hjälpa mig.
 
Hon höll min hand hela vägen in på toaletten. Klappade på toastolen och sa "Hä motter, hä kissa!". Hon gick ut från toan och stängde dörren och när jag sedan var klar så kom hon och hjälpte mig igen.
 
Känslan av att se henne bli mer medveten är så otroligt skönt. Känns så skönt när hon förstår att jag inte alltid kan allt. Så skönt att hon vill visa sin kärlek genom att hjälpa mig och framförallt så skönt att inte behöva förklara sig eller känna att det är synd om henne som inte förstår varför hennes moster orkar så mycket ibland och ingenting andra gånger.
 
Hon fötstår mer än man tror!
Hon är då för söt! <3