www.idatallhed.blogg.se - Angel Wing Heart

Älskad och saknad <3

Inlägget publicerades den 2013-05-31 kl: 05:29:08
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Igår var det exakt 8 år sedan min käraste vän Dahn valde att lämna jorden som en ängel. Men hur långt bort han än är och vad som än sker när livet tar slut, så kommer han alltid finnas med oss, i minnet, i hjärtat och i luften! <3
 
Lämnade en blomma till graven igår :)
 
 
Tänk att 8 år kan kännas som en oändlighet och ändå känns livet så kort.. Saknar dig älskade vän! <3
 

Tack mamsigull <3

Inlägget publicerades den 2013-05-31 kl: 05:17:58
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Jag har haft ett par jobbiga dagar nu, med en del motgångar, en del tankar, en del känslor och en hel del "viktig insikt". Jag både antar och tar för givet att ni förstått det egtersom det varit så gott som tyst här.
 
Men för att komma till nånting kul: Min mamma har varit här för nån dag sen och hjälpt mig. Hon har städat här hemma, oljat in altanen, köpt och planterat blommor på min bakgård och erbjudit att hjälpa mig putsa fönsterna någon dag när inte solen ligger på <3
 
 
Det är så sjukt jävla uppskattat med den hjälpen när man har en situation där man kanske inte alltid klarar av det <3 Nu kan jag äntligen komma ut på altanen också och trivas..
 
Vist blev det fint?
 

En trött Tindra efter pinnbad!

Inlägget publicerades den 2013-05-26 kl: 14:45:00
Kategori Dagboken, Tindra och Bamse, 0 kommentarer
Efter att ha jagat pinnar som en galning i vattnet så blir man trött <3 så säger tindra..
 
"Ni gillar pinnbröd.. Jag gillar pinnbad! OKEJ?!"
 
 
Det var faktiskt skönt i vattnet idag. Gick faktiskt ut en bit jag med. Till låren ungefär, men det var inte alls kallt :) kanske blir att ta första doppet själv också snart. Blev förvånad över hur skönt vattnet var, jag var helt inställd på en iskall shock när jag skulle sätta ner fötterna.. Men icke! :)

Loppisfynd och bus med syskonen!

Inlägget publicerades den 2013-05-26 kl: 14:28:00
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Igår spenderade jag hela dagen, från tidig morgon, på loppis med syrran :) hjälpte henne att sälja lite grejer. Fyndade själv en jättefin och mysig ljuslykta i hennes loppislåda! Den tog jag så klart hem! ;)
 
 
Efter det åkte jag och lennart hem till pappa, grillade och hoppade studsmatta som en galning med mina småsyskon.
 
Min lillesyster, Lea, var nöjd med maten och vårat bus på studsmattan "måste hoppa studsmatta mera.." och självklart ska jag göra det igen någon annan dag <3
 

Mosters busunge!

Inlägget publicerades den 2013-05-19 kl: 21:30:12
Kategori Dagboken, Vilja, Ebba och Thilia ♥, 0 kommentarer
 
Med denna bild önskar jag er god natt :)
Vilja, moster älskar dig <3

Barnsligt kul!

Inlägget publicerades den 2013-05-18 kl: 06:26:00
Kategori Dagboken, 1 kommentarer
Igår blev jag med moped :) ÄNTLIGEN! Det är ett både billigt, smidigt och lite barnsligt kul alternativ att ta sig fram. Framförallt så kan de för mig bli betydligt lättare ur "hälsosynpunkter" ibland än med bil :) Fick köpa den till ett bra pris av en kompis till Lennart (Tack!) och det var i första hand bara tändstiftet som behövde bytas.

Vi ska byta batteriet på den också. Trodde att vi skulle behöva ta isär förgasaren och blåsa ur den, men det behövs kanske inte :) inte för att nu det heller är ett jättejobb egentligen.. verktyg och tryckluft typ :)

Men gud så skönt med moped igen! nu kan jag ta mig, och jag blir inte "låst" här hemma när Lennart behöver bilen till nått. Jag kan billigt och bra ta mig iväg ändå :)... Ja, åsså är det ju barnsligt, löjligt, förbaskat jävla roligt också ;)

God Natt

Inlägget publicerades den 2013-05-17 kl: 01:31:06
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Det märks att det går mot sommartid. Kroppen har ingen koll på dygnets tider längre. Det är ljust nästan dygnet runt och jag sover plötsligt längre på morgonen.. Och är vaken alldeles för sent!
 
Vad gör jag vaken nu? Jo jag har tokstädat sen 20.00, då slipper man det imorgon. Men hur mycket man än städar så finns det alltid nått att göra. Tvätt, fönster, lister, rensa skräp från lådor och skåp, förrådet... Ja massor! Men det skiter jag i för tillfället.
 
 
Nu avnjuter jag ett glas portello och lite jordgubbschoklad. Sen ska jag sova och förjoppningsvis vakna vid 7 tiden, inte ELVA som idag.. ELVA!?!?! :O
 
Jag som aldrig sover länge!
God natt <3

tror ni han gillar den?

Inlägget publicerades den 2013-05-16 kl: 14:03:00
Kategori Dagboken, 1 kommentarer
 
Överväger att ta hem den här till maken. Ett bra substitut om jag själv inte orkar nångång, tror ni han blir glad? ;) haha

Följa min instagram?

Inlägget publicerades den 2013-05-14 kl: 21:50:18
Kategori Dagboken, 2 kommentarer
Vist inte missar ni att ni kan se alla mina senaste instagramuppdateringar i min bloggmeny här på vänster sida? :) Ni kan klicka på bilderna i menyn för att se dom större eller så lägger ni till mig på instagram..

Regnet startar larmet!

Inlägget publicerades den 2013-05-14 kl: 20:50:02
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Det regnade så kraftigt för en stund sen så att vårat billarm gick igång! haha.. ja, vad ska man säga: Skitväder eller skitbil? ;)

Och på tal om bil, vi kollade upp var det läker i vår AC igår, eftersom den inte vill sig att funka. Och då fann vi i alla fall resterna från den fågel som jag råkade köra på förra sommaren sent på kvällen.. uschligt! :(
Premiär med däcket :)

Inlägget publicerades den 2013-05-14 kl: 20:44:22
Kategori Dagboken, Tindra och Bamse, 1 kommentarer
Idag har tindra fått prova sitt nya dragdäck :) Hon var mäkta stolt när jag gav henne massa beröm faktiskt.. Min duktiga lillskit!

Dock så ska vi nog "specialbygga" lite för att det ska bli bättre och mer bekvämt för henne att dra :) Men jag säger inte hur vi ska göra, jag visar er när det är klart istället..

Dragdäck!

Inlägget publicerades den 2013-05-14 kl: 08:15:04
Kategori Dagboken, Tindra och Bamse, 0 kommentarer
 
Eftersom tindras hemmagjorda dragpulka (gjord av babypulka, nylåntråd, VPrör) är i förrådet tills nästa vintersäsong så har vi skapat dragmöjligheten för sommaren.
 
Klart att lilltjejen ska få fortsätta med drag <3
 
Liten hund, små tassar, söta öron.. Och såklart stark kropp :) ett skottkärra däck kan göra en vovve lycklig! ;) åsså kan man anpassa vikten med sandpåsar, småstenar eller som i det här fallet: en 33cl petflaska med vatten :)

Spön i backen!

Inlägget publicerades den 2013-05-13 kl: 10:43:24
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Nu snackar vi spön i backen! Oj vad det regnar.. Hade glömt att det kan regna så mycket på en gång ;) haha
 
Även mina regntåliga solstolar har nog en gräns för vad som tåls eller ens accepteras.. Dags att ta in dom under tak tror jag ;)
 
 
Nu ska jag faktiskt njuta lite av smattret från regnet. För det kan faktiskt vara ganska mysigt ibland. Man styr inte över vädret så det enda man kan göra är väl att uppskatta det lilla goda i även de dåliga vädrdagarna <3

En glass i regnet!

Inlägget publicerades den 2013-05-13 kl: 10:02:00
Kategori Dagboken, 1 kommentarer
Jag glömde mobilen hemma igår, annars hade jag visat er bild på den fina blomrabatten som jag hjälpte makens syster att bygga upp. Vi murade upp en rabatt med fina stenblock :)
 
Igår var jag verkligen ute från morgon till kväll. Vi hade underbart väder (äntligen!) efter evigheter med regn. Men med en dags avbrott från regnet så kom såklart skitvädret tillbaka idag... Som att jag ens saknade regnet då?! ;P
 
Denna morgon startade jag med frukost i soffan, gluttande på nå barnprogram. Två timmar senare så tog jag mig ett onyttigt men ack så mmmumsigt mellanmål...
 
 
...nämligen en glass! <3 Helt klart en av favoriterna. Den är gluten och laktosfri, smak av vanilj med en blåbärssträng i mitten, för att inte tala om hur sjult god struten är! Men blåbär är ju nyttigt ;) sex glassar för 28 kronor är inte dyrt.. De är väl den enda nämnvärda nackdelen! Haha
 
Regn ute + glass inne = en inte fullt så missnöjd Ida, trots vädret ;)
 
Som barn "lekte man sina viljor". Som vuxen tröstar man dom med substitut?! Hehe
 
Barnet när det regnar:
"Vi bygger en koja och lossas att det är vårat hus. Vi kan lossas att den här apelsinen är från vårat apelsinträd och så kan vi tejpa fast en sol här i kojan och ha picknick.."
 
Den vuxna när det regnar:
"Jaha.. Regn igen! Fy så tragiskt, grått och tråkigt. Vad ska man då göra. Tråkig städning i tråkit väder.. Och kanske en glass att begrava mig i"

Älskar våran soffa!

Inlägget publicerades den 2013-05-12 kl: 00:24:28
Kategori Dagboken, 1 kommentarer
 
Nu har jag äntligen lyckats hitta en bild på vår gamla soffa också. Och jag måste verkligen säga att den nya är både snyggare och mer rymlig. Den är nänligen dubbelt så djup och nästan en meter längre.. Men bara nästan!
 
Och inte nog med att den är snygg och rymlig mot för den gamla.. Den grymt skön också :) för ynka sjuhundrafemtio kroner fick vi rätt mycket soffa <3
 
Jag verkligen ÄLSKAR våran soffa :)
 

Renbäddat och städat

Inlägget publicerades den 2013-05-10 kl: 00:47:00
Kategori Dagboken, 1 kommentarer
Ligger nöjd och glad i min renbäddade säng. Huset är städat och jag kan kliva upp till ett rent och snyggt hem. Koppla av hela morgonen imorgon utan att behöva tänka en sekund på städning! :)
 
Självklart så såg jag till att duscha före jag la mig ner.. Dedär med att vara nyduschad när man bäddat rent är viktigt. Det är då man njuter sådär fullt ut :) eller är det bara jag som tycker det?
 
Har förresten hängt upp lampan jag fick av min syster också! Har i flera års tid väntat på att hon ska lessna.. Och nu äntligen gjorde hon det .. Haha
 
"Den som väntar på nått gott... Får lampor av sin syster?" eller hur det nu var ;)
 

Någon som vill ge mig en av dessa?

Inlägget publicerades den 2013-05-09 kl: 12:44:04
Kategori Dagboken, 1 kommentarer

Vår på riktigt :)

Inlägget publicerades den 2013-05-09 kl: 09:55:34
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
När det knoppar sig i träden är det vår på riktigt.. Önskar dock att jag kunnat delge detta vår-bevis för fleeeera veckor sen!
 

Finaste tavlan <3

Inlägget publicerades den 2013-05-04 kl: 12:21:24
Kategori Dagboken, Tindra och Bamse, 1 kommentarer
Nu är det ju ett tag sen jag fyllde år (den 22 april), men äntligen har canvastavlan jag/vi beställde då kommit. En förstoring av våran älskade sötnos..
 
Bra pris också :) den kostade 228kr och är i storlek 41 x 51 cm. Dom hade veckoerbjudande just då!
 
Bilden på tavlan är tagen av min kompis sofi, www.t0lvtassar.blogspot.com
 
Fin va? <3

God nytt snömmar!?

Inlägget publicerades den 2013-05-04 kl: 08:13:00
Kategori Dagboken, 2 kommentarer
Januari börjar året, februari kommer näst. Mars, April har knopp i håret. Maj och Juni blommar mäst... *sjunger*
 
MAJ MÅNAD, knopparna blommar, träden får blad, gräset blir grönt, sommsrvärmen tar sig, solen lyser, alla vill vara utomhus, sommardäcken på bilen är på plats, cyklar och sommargrejer är framme, vintern helt undanstoppad...
 
... i vanliga fall!
 
 
Nu är det blåsigt, kyligt, några få knoppar kan skymtas i vissa träd, gräset är fortfarande dött och vinterdäcken på bilen skulle nästan behövas igen. Snön föll igår, i förrgår och nu har det snöat hela morgonen och den tidigare synliga (dock vissna) gräsmattan är täckt med snö. Vi som hade en massa sol tidigare under vårstarten.
 
Nu hoppas jag på en riiiiiiktigt bra sommar som kompesation för detta snöblask-vider-tråk-piss-väder. Och det tror jag faktiskt att vädergudarna kommer ge oss ;) snart har deras krig orsakat ombytta årstider; Snöfri jul och blomsterfri sommar ;) haha... Så... Öhh...
 
...God nytt snömmar på er!

Ögonfransar av finaste sort!

Inlägget publicerades den 2013-05-03 kl: 22:17:02
Kategori Dagboken, Vilja, Ebba och Thilia ♥, 0 kommentarer
Min systerdotter har nog jordens vackraste ögonfransar! Älskade, underbara unge <3
 

Väck inte den björn som sover!

Inlägget publicerades den 2013-05-02 kl: 08:46:23
Kategori Dagboken, Tindra och Bamse, 1 kommentarer
Jag vaknade halv ett i natt. Har inte kunnat sova! Ägnade natten åt att tvätta det sista av tvätten och sedan har jag verkligen ansträngt mig för att försöka sova!
 
Men jag får hoppas på att kunna vila lite efter lunch idag istället :)
 
Någon som inte haft problem med sömnen är min lilla tös som bara blängt med trötta ögon på mig så fort jag dragit i täcket eller rört mig på nått sätt som stört hennes skönhetssömn..
 
Har väl rört mig lite väl mycket när jag vridit och vänt mig i hopp om lite sömn.. Annars kan hon då sova om en bomb slår ner i rummet brevid ;)
 
Älskar dig, pluttis! <3
 
"Men kan du sluta röra på dig! Jag försöker faktiskt sova här ser du väl?!"
 

Ny tvättmaskin :)

Inlägget publicerades den 2013-05-01 kl: 10:01:00
Kategori Dagboken, 2 kommentarer
Våran tvättmaskin gick sönder i fredags. I måndags när vi fick tag på vaktmästaren så sa dom att vi skulle få en helt ny maskin :) redan dagen efter så fick vi den!
 
 
Den nya maskinen har massa specialprogram men innan jag fördtod mig på det så han jag nästan gundera över om det var en matberedare vi hade fått ;)
 
 
...och JA! de låter rätt så roligt med "supersnabb" och "urpumpning" också! ;)

Fisk

Inlägget publicerades den 2013-05-01 kl: 08:14:00
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Gårdagens middag blev tonfisksallad. Jag gillar inte tonfisk, men de kan väl funka.. Har hela mitt liv försökt lära mig att gilla fisk av alla olika former.. Men nej! Det funkar inte så bra :(
 
Lennart är väl glad för att han då istället får det mesta av tonfisken för sig själv ;) även om tonfisk är en av MYCKET FÅ fisk-grejer som jag faktiskt klarar av litegran i alla fall.
 
Undra vad det blir att hitta på till middag idag? Förslag på nått enkelt recept eller maträtt?
 

Härliga känsla!

Inlägget publicerades den 2013-05-01 kl: 06:59:35
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Det finns väl ingen skönare känsla än när man nyss rakat benen? :) jag verkligen älskar känslan av att känna mig sådär extra ren lixom.