www.idatallhed.blogg.se - Angel Wing Heart

Premiär med däcket :)

Inlägget publicerades den 2013-05-14 kl: 20:44:22
Kategori Dagboken, Tindra och Bamse, 1 kommentarer
Idag har tindra fått prova sitt nya dragdäck :) Hon var mäkta stolt när jag gav henne massa beröm faktiskt.. Min duktiga lillskit!

Dock så ska vi nog "specialbygga" lite för att det ska bli bättre och mer bekvämt för henne att dra :) Men jag säger inte hur vi ska göra, jag visar er när det är klart istället..

Jenny
Skriven den 2013-05-16 kl: 13:00:10 » http://jenny8609.wordpress.com
Vad duktig hon är :)
Hur fungerade hon med rullatorn din i början?
Jag har provat använda min inne, främst när jag lagar mat och dylikt är den bra att sitta på, men vovven är väldigt osäker och ryggar undan från rullatorn :/
Svar: Hon var osäker och rädd i början. Men jag tvingade henne att gå nära mig. Hade kort koppel. Innan gick hon bakom mig för att hålla koll. Men vägrade gå nära. Men jag tvingade henne. Och så lyfte jag upp henne att sitta på min stol en gång när jag borstade henne. Bara för att hon skulle bli vän med rullatorn. Så nu går det huuur bra som helst. Helt obrydd nu. Bryr sig inte alls och går nästan på däcken ibland. Haha .. Men tindra är så. Om nått är nytt å skrämmande så får jag tvinga henne på det. Hon såg ett däck i ett dike en gång. Blev rädd och förstod inte vad det var, så jag lyfte henne dit och satte henne på däcket. Då blev hon glad och var nöjd med situationen :)
Ett tips kan ju vara att ställa rullatorn still. Ta hunden och gå runt rullatorn. Fram och tillbaka brevid. Gå närmare och närmare, steg för steg.. Och sen ha någon med dig som går lite med din rullator. Du går brevid med hunden tills han/hon är mer obrydd och går närmare å närmare rullatorn. Och i nästa steg går du med både hunden och rullatorn själv :)
Ida Tallhed