www.idatallhed.blogg.se - Angel Wing Heart

TV-serier!

Inlägget publicerades den 2014-01-28 kl: 10:28:38
Kategori Dagboken, 1 kommentarer
 

iPhone 6

Inlägget publicerades den 2014-01-25 kl: 16:31:00
Kategori Dagboken, Humor, 2 kommentarer
En tanke jag haft länge ;)
undra om iPhone hoppar över siffran 6..
vad tror ni? ;)

Har du testat dom här?

Inlägget publicerades den 2014-01-24 kl: 21:23:00
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
 
Köpte dom här till lennart för att han är så hemskt ont från nacken ner över axeln, genom hela armen och har problem med kronisk värk i handleden. Tänkte att de kanske är värt att testa :) Ska nog prova en själv också för min värk.
 
Har ni testat dessa? Vad tycker/tyckte ni? Eller har ni kanske nå andra/fler förslag på nått ni provat som hjälpt?
 
--------------------------------------------------
"Effektiv och målinriktad smärtlindring för
nacke, skuldra och handled.
 
ThermaCare Nacke & Axlar är värmedynor
som är självuppvärmande och håller värmen
i 8 timmar. Värmedynan är tunn och behaglig
att använda. Innehåller ingen medicin och
är för engångsbruk.
 
Kan användas både för behandling av
kronsik och tillfällig värk."

tack!

Inlägget publicerades den 2014-01-20 kl: 16:50:00
Kategori Dagboken, 9 kommentarer
Jag och Mizca gjorde ju, som jag nämnt innan, ett byte :) jag gjorde en bloggdesign till hennes kille och hon gjorde dom här till min make, men jag valde så klart orden själv :) tusen tack för det Marica - Och tack för att du även skrev ut och ramade in den jag gjorde själv till min syster 
 

En extra stolt matte <3

Inlägget publicerades den 2014-01-13 kl: 11:04:25
Kategori Dagboken, Tindra och Bamse, 14 kommentarer
Idag är jag sådär extra stolt över min hund! Igår på kvällen gick lennart och la sig före mig. När jag var på väg till sovrummet så hade jag tydligen svimmat. Tindra hade då ställt sig brevid mig och skällt tills Lennart vaknade och förstod att nått var på tok!
 
Min duktiga tjej <3
 

"Hej, mitt namn är Ida och jag är Trocadist!"

Inlägget publicerades den 2014-01-12 kl: 14:32:00
Kategori Dagboken, 2 kommentarer
"Hej Ida!" Ja, jag bekänner att jag har problem! Jag dricker på tok för mycket dricka för mitt eget bästa. Teocadero är min mästare, och jag en slav under dess bubblande sockerbomber :/
 
Visst låter det ruskit? ;)
Jag försöker verkligen att minska på drickan, men jag misslyckas ju varje gång jag nästan lyckats.. så nu tänkte jag att ni ska peppa mig och göra mig till en slav under eran "fy skäms -piska" ;)
Och vad har jag i muggen? Behöver ni ens fundera? Trocadero så klart. Men nu är de slut dricka i kylen och jag behöver verkligen ett rapp av eran piska nu.
 
Hur slutar man.. eller rättare sagt: hur håller man kvar viljan? Godis, fika, chips och allt där omkring är inget problem för mig.. det är enbart Trocaderon som är min last! *suck*
 
Någon mer än jag som nästan skulle behöva A-T (anonyma-trocadister). Dricker ni mycket dricka? Vad för dricka är din last?

Senaste designjobbet!

Inlägget publicerades den 2014-01-11 kl: 18:19:00
Kategori Dagboken, Designer av mig, 1 kommentarer
Är lite dålig på att uppdatera er med de senaste designjobben jag gör/gjort. Men här kommer i alla fall en design jag blev klar med idag. Och och bästa Mizca gjorde en deal och överraskade hennes pojkvän med en ny design :) Han hade en gratismall innan.. Nu har han en snygg och egen design som pressenterar hans blogg bra! Han blev nöjd, och jätteglad.. Precis som det ska vara :)

Varför är choklad och mens partners?

Inlägget publicerades den 2014-01-10 kl: 13:34:00
Kategori Dagboken, Sex, Samlevnad och Relationer, 5 kommentarer
För många kvinnor är chokladen ett måste vid menstruationen, är du en av dom? Idag satt jag och Mattias (Lennarts älsta son) och pratade om olika produktplaceringar på butiker. Vi kom in på ämnet "choklad vid bindorna" för att Mattias berättade att en butiksinnehavare till Ica -kedjan hade placerat choklad vid bindorna som en kul grej och skrivit en skylt där det stod - För det är du värd!Efter det så hakade så gott som alla Ica -butiker på de där och började med det i alla butiker. Då kom vi både in på frågan: VARFÖR JUST CHOKLAD!? Varför är de just choklad som majoriteten av kvinnor vill ha och blir sugen på vid mens?

GIVETVIS så måste ju jag, the queen of goole, ta reda på detta! Och svaret jag hittade var att kvinnor i regel behöver mer fett och socker än män. Detta har delvis med det kvinnliga hormonet östrogen att göra. Östrogen frigörs vid menstruation och ökar. Vid mensens första dag är östrogenen som lägst och sen ökar den helatiden. Detta orsakar att du kan känna mer behov av vissa saker, som till exempel, och tydligen främst, choklad!

Enligt näringsfysiologen Debra Waterhouse så sätter sockret och fettet i chokladen igång produktionen av ämnena serotonin och endorfin i hjärnan, vilket gör att vi känner oss lugna och glada, något vi behöver särskilt under PMS eller vid mens. Hon säger också att - Är du sugen på en chokladkaka - då ska du också äta den. Suget är ett meddelande från kroppen som informerar dig att du behöver äta något speciellt för att må bättre.

 Vad blir du sugen på, eller blir du ens sugen på nått särskilt vid menstruationen?
 Vad tror du om Debra Waterhouses teori?Här följer en lista på, enligt Debra Waterhouse, 7 orsaker att smaka på pralinen eller chokladen
(hälst så mörk som möjligt) med GOTT samvete:

1. Du motar deppen. Choklad innehåller antidepressiva ämnen som fungerar extra bra när man har mens eller PMS. Aminosyran tryptofan i chokladen kan omvandlas till serotonin, som får oss att må bra. I chokladen finns också anandamid, som gör att man känner sig lycklig och lite förälskad.

2. Starkare hjärta. I synnerhet choklad med hög kakaohalt är bra för hjärtat. Den höga fenolhalten i chokladen förebygger hjärt- och kärlsjukdomar. Kakaosmöret bidrar dessutom till att sänka kolesterolhalten.

3. Du blir tänd. Choklad med extra hög kakaohalt, över 85 procent, kan ge ökad sexlust. Samtidigt stiger blodtrycket och blodcirkulationen stimuleras.

4. Du får näring. De bruna godbitarna innehåller vitaminer, zink och kalium. Choklad innehåller också kalcium, protein och riboflavin – mer än vad som finns i banan eller apelsin. Mörk choklad är även rik på magnesium och järn.

5. Förebygger sjukdomar. Choklad kan också motverka cancer- och hjärtsjukdomar. Det beror på att chokladen innehåller höga halter av katekin, en antioxidant. Flavoniderna i chokladen hämmar bildningen av blodproppar.

6. Du blir avslappnad. Fenyletylaminet ger en euforisk och avslappnande känsla genom att det vidgar blodkärlen i hjärnan. Det kan dock ge huvudvärk om du är känslig.

7. Kan förlänga ditt liv. Män som jobbat på kakaoplantager i Västindien blev oerhört gamla. De hade nästan uteslutande levt på choklad.

Man är inte van..

Inlägget publicerades den 2014-01-10 kl: 10:09:53
Kategori Dagboken, 1 kommentarer
.. vid kylan! Både hund och ägare är lite bortakämda med värmen nu och inte ens behöva vinterjackan.. Så när man fick gå ut på morgonpromenaden iklädd både vinterjacka, tjocktröja, halsduk, mössa och vantar men ändå frysa så blev man nästan chockad. De värsta är att det blåser så förbaskat och det gör ont i varende led, nerv och ta mig tusan hudcell i kroppen. Jag har legat med värken från det brinnande landet under oss hela natten. Inte så konstigt känner jag när jag gick ut på morgonen ;)
 
 
Men vill ni åka skridskor så går det bra att göra här hos mig på gräsmattan.. kanske lite skrövligt underlag men de kan nog funka.. sugen? ;)
 

Vad tycker jag om en Gastric Bypass -operation?

Inlägget publicerades den 2014-01-09 kl: 23:39:02
Kategori Dagboken, Min viktkamp! (Gastric Bypass), 2 kommentarer
En tjej, vars blogg jag läser, ställde idag en fråga till sina läsare! Jag tänkte att jag ville besvara den i ett inlägg på min egen blogg istället! :) Känns som att det finns fler av mina lsare också som vill veta och undrar. Dela gärna med er av era åsikter i frågan också..
 

Ja, vart ska jag börja?

Eftersom jag själv gjort en Gastric Bypass -operation så vore det väl konstigt om jag var helt emot det? ;) Men sanningen är att jag tycker att det är ett livslångt beslut som man bör fundera över en, två och arton gånger extra innan man bestämmer sig.

En GBP är inte en genväg, ett "fusk" eller ett lätt sätt att förlora vikt och för alltid vara smal! Det kräver prestation, beslutsamhet, arbete och vilja. En GBP är en start, en hjälp och en möjlighet - MEN DET ÄR DU SOM SKA FÅ DET ATT FUNKA!

Dom som tror att det svåra är början, dom tror fel.. Det största jobbet efter en GBP är att behålla glöden att kmpa. Att fortsätta med bra matvanor och behålla vikten. Det är ett livslångt arbete - Precis som för alla andra. Man blir inte bara smal och that's it!?

Jag anser att ett GBP bör vara det sista alternativet, att man är sann med sig själv och verkligen försöker själv om och om igen först. Att göra en sån här operation är i mina ögon alldeles för lätt att få igenom (oftast) och de bör ställas högre krav.

Det är vanligt att folk har för lågt BMI, väljer att äta upp sig i vikt ENBART för att få göra en sån här operation. En extremt korkad och sjukt naiv handling. En sån handling anser jag att borde vara ganska lätt för en läkare att genomskåda om personen sökt, haft fel BMI och kommit tillbaka några månader senare med högre BMI och ansöker om operationen på nytt.

Hur som helst så är operationen ett fruktansvärt bra och tacksamt verktyg för många och jag känner att jag blivit hjälpt av den. Dock så går inte alla ner hela sin övervikt som många tror, utan för vissa blir det en quickstart för att sedan få fortsätta kämpa själv.

Jag är en av dom som inte har gått ner allt. Har en hel del kvar.. Men jag är trots det väldigt nöjd! Det senaste året har jag till och med lyckats gå upp 8kg - det är jag väl mindre nöjd över! MEN det har sina orsaker i sjukdommar och annat. Jag har kämpat och verkligen hållt igång. Jag var ute och rörde mig flera timmar dagligen. Men sen blev jag sjuk (inte pga operationen) och har inte kunnat röra mig i samma utsträckning.. LÅNGT IFRÅN. Självklart reagerade ju kroppen på att gå från 100% aktivitet till typ 10%.

Men jag gick ner 53kg - upp 8kg. Så jag har trots allt tappat 45kg från min ursprungliga vikt. Men framförallt så är mina värden bättre och kroppen tar upp vitaminer och nring bättre (m.m)... DET är värt att vara stolt över.

Dock så kan jag tycka att det är en hemsk hysteri kring kilorna man tappat, antalet BMI -enheter man minskat och antal CM här och där. Men jag anser att det egentligen inte har någon betydelse för att det viktiga handlar om hur man mår, hur man trivs och hur hälsan är!

Jag var nöjd, kände att jag tappat precis det jag ville tappa - Jag mådde bra i mig själv, trivdes! Men efter 8kg uppåt så är jag inte lika nöjd längre och försöker nu bli av med dom igen. Det är inte de lättaste när man har en kropp som inte riktigt klarar av att röra sig så mycket. Men det går ändå!

Jag är FÖR operationen under förutsättning att man verkligen tänkt igenom det först och fattar vad man ger sig in på. Det är inte alltid en dans på röda rosor, det innebär inte att man slipper kämpa för det. Det handlar om att ta ett livslångt beslut om förändrat levene. Komplikationer finns det så klart - vanliga och mindre vanliga.

Prata med din läkare, prata med flera läkare, prata med dom som är opererade, lär dig vad det innebär. Var ärlig med dig själv.. har du försökt nog själv? Klarar du av allt vad operationen kräver? Av vilken anledning överväger du att göra det? Det finns mycket att tänka på.

Jag blev faktiskt erbjuden operationen två år innan jag ansökte om den. Jag tackade nej och skulle klara det själv. Läkaren ansåg att med ett BMI på 54 skulle det vara oerhört tufft. Ja, men det är väl operationen med?

Jag kämpade i två år och hade då och då operationen i åtanke. Tillsist bestämde jag mig för att fundera på varför jag skulle må bra av att göra den. Av vilken orsak skulle jag göra det? Jag tog reda på mycket information, frågade många om deras egen erfarenhet av det och så vidare..

För mig handlade det mycket om möjligheten att kunna få barn. Eftersom jag måste göra IVF -behandling för att kunna bli gravid så krävde dom ett BMI på under 30. Lennart är trots allt 15 år äldre än mig och jag räknade ut hur pass snart jag skulle kunna klara av att gå ner själv och insåg att det skulle ta så pass lång tid att barn kanske skulle uteslutas. En IVF gör dom ju helst inte efter att kvinnan eller mannen passerat en viss ålder.

Jag ville må bättre, få mindre ont i kroppen. Leva ett sunt liv med en sund relation till mat. Jag beslutade mig för att söka om oerationen och fick igenom det.

I dagsläget är jag glad för det, men trots viktminskningen så har jag beslutat mig för att inte skaffa barn. SÅ DÅ KAN NI SLUTA FRÅGA OM DET NU ;) Detta med anledning av min egen kroppsliga problematik med rörelsesvårigheter och sånt. Jag vill kunna ge av mig själv till 100%, kunna vara där, kunna vara med, kunna vara aktiv och i farten. I dagsläget så skulle inte min kropp klara av det och därför känns de mest rättvist mot både barnet och mig/oss själva att uteslut det. Jag känner att jag inte skulle kunna vara den mamman som jag önskade att vara.

Ja, de känns som en sorg ibland.. Men det är ett beslut jag själv tagit. Jag är nöjd för det jag har ändå! <3

MEN TILL ALLA ER SOM VILL GÖRA OPERATIONEN: Fundera verkligen på varför det känns som ett bättre allternativ än att klara det själv! Men att göra en operation är inte en fuskig genväg som vissa vill uttrycka det. Att gå ner i vikt själv om man har extremt mycket övervikt är faktiskt inte alltid så lätt som man kan tro. Övervikten medför mycket rubbningar i kroppens system om faktiskt kan bidra till en försämrad hälsa och bidra till en långsammare och svårare viktminskning. Min läkare sa att när man har passerat ett BMI på 44 så är varje kilo dubbelt så svårt att bli av med för att kroppens egen försörjning och hjälp blir mindre funktionell. Hur lätt man går upp och ner i vikt är individuellt så att bara för att "Greta, Kurt och Sigrid" har klarat det själv så innebär det inte att alla andra gör det.

Övervikten kan ofta bidra till ett sämre mående och där med gör även det att man har sämre energi att orka, klara av och motivera sig själv. Så länge men är helt sann mot sig själv så är jag säker på att man tar ett klokt beslut. Operation eller inte? Annan hjälp eller inte? själv eller inte? Grupper som gemensamt kämpar mot sin övervikt? Medicinska hjälpmedel? .... Alternativen är många - Men du är bara DU! Det finns bara en av dig.. ta vara på det och gör det som skulle ge dig de bästa förutsättningarna.

Är riskerna högre med övervikten än operationen, eller tvärt om? Prata med din läkare och be om information om omerationen, be om att få träffa en expert på området som kan hjlpa dig att veta vad som skulle kunna gynna dig mest.

Jag skulle kunna skriva en hundra sidor lång bok om allt kring operationen, min erfarenhet, mina tips, mina tankar, mina råd och rön, mina komplikationer (om än lindriga). Men jag tror jag avslutar detta här, för den här gången! Ställ gärna frågor så kan jag försöka besvara dom allt eftersom dom kommer istället. Frågan om vad jag tycker om operationen är en väldigt bred fråga och gör det därför svårt att hålla svaret kort..

SÅ FRÅGA PÅ NU!

fin färgkombination!

Inlägget publicerades den 2014-01-07 kl: 16:36:00
Kategori Dagboken, 1 kommentarer
Såg dessa flaskor på apoteket idag och blev ju tvungen att ta en bild. För att det första jag tänkte på var vilken fin färgkombo till en design det skulle vara ;) eller vad tror ni?
 
Får väl se om man får in en beställning framöver som skulle passa i dessa färger :)
 

Vilka ord blir det för dig?

Inlägget publicerades den 2014-01-05 kl: 13:00:00
Kategori Dagboken, 4 kommentarer
Vilka ord blev det för dig?
 
 

från 2013, till 2014!

Inlägget publicerades den 2014-01-01 kl: 00:28:00
Kategori Dagboken, 3 kommentarer
 
Har tillsammans med min familj spenderat dagen med att äta en god (tidig) middag, efterrätt i firm av fruktsallad. Lite senare blev det morötter, gurka och dipp följt av bingolotto med en vinst på 100kr. Efter det blev det lite ost och kex.. men där orkade man inte många tuggor!
 
Klockan 12 skålade vi med pommac och ungarna släppte upp 4 lyktor <3
 
En skräckslagen Tindra ligger under husses täcke och skakar, trots medicinering :/ dock ändå förhållandevis lugn tillskilnad från hur de är utan medicinen.
 
Dumma jävla raketer och smällare! Sänd era lyktor till skyn istället..
 
Tjutraketerna är de värsta Tindra vet. Man kan inte ens immitera en sån raket utan att hon börjar skaka :/
 
Men gott nytt år på er alla! Ser fram emot ett nytt, bra år med dom jag älskar! VÄLKOMMEN ÅR 2014 :)