www.idatallhed.blogg.se - Angel Wing Heart

Elvavrålet

Inlägget publicerades den 2015-12-25 kl: 10:37:00
Kategori Dagboken, 1 kommentarer
Viste du att de finns något som kallas för elvavrålet. Det gjorde inte jag förens alldeles nyss.. vad är då detta undrar ni?

Elvavrålet är en studenttradition som innebär att studenter vid universitet och högskolor en viss tid varje kväll i studentbostadsområden, klockan 22.00 eller 23.00, öppnar sina fönster, går ut på balkonger eller går upp på hustaken och vrålar ut sin ångest och/eller stress man av olika själ kan känna. Ungefär so Ronjas vårskrik eller helt enkelt ett, enligt mig, väldigt smart sätt att få utlopp för överflödiga känslor..

Jag undrar nu, vad tänker och tycker du om detta? Bidrar det med något bra och effektivt?

Det tror jag att de gör.. ibland känner man saker som man inte kan få ut i ord, eller saker man bara inte vill säga out load, och att varje kväll innan man ska sova få chansen att bara rensa själ och huvud genom ett vrål kan faktiskt minska på stress och bidra till att man kanske somnar med en bättre och mer avslappnad kropp och knopp :)

Eller vad tror du?


Här kan du för övrigt se en kortfilm om detta vrål ;)

En underbar julafton :)

Inlägget publicerades den 2015-12-25 kl: 04:42:00
Kategori Dagboken, Min man ♥, Målarböcker för vuxna, Vilja, Ebba och Thilia ♥, 1 kommentarer
Hade en fantastisk julafton hos min syster med hela familjen. Syskon, syskonbarn, mamma och hennes man, moster och hennes man, morfar, jag, Lennarts pappa och så klart Lennart och vår älskade vovsing..

Jag brukar ha en tendens att bli trött på julafton och tappa humöret lite för att jag alltid har haft lite svårt att hantera när de är mycket folk. Det blir många intryck och för mycket för mig att ta in.. Men denna jul har verkligen mitt humör varit på top från morgon till kväll.

Har fått fina julklappar, men har framförallt fått ge fina julklappar. Och vad är väl bättre än att se glädjen av att få ge en julklapp till någon som verkligen blir glad och uppskattar det? i år lyckades jag verkligen ge julklappar som var en fullträff till alla dom som fick en klapp av mig :)

Jag fick 3 målarböcker för vuxna av Lennart. Jag blev verkligen så sjukt glad för dom då jag i ett års tid har sökt efter sånna i butiker här i stan, så att jag fick 3 stycken som lennart hade beställt och valt med omsorg åt mig gjorde mig verkligen helt överlycklig. Han kunde inte ha kommit på nått mer passande faktiskt.

Utöver det fick jag 3000kr och världens finaste halsband. Halsbandet fick jag av min systerdotter Ebba (3år). Igår hade dom fått möjlighet att göra ett halsband, Ebba hade kämpat på med detta halsband i 3 omgångar innan de blev klart. Varenda pärla är ditsatt av henne själv, men de som värmer mitt hjärta lite extra mycket är att dom fick välja vem dom ville göra ett halsband till och Ebba då hade valt "sin moster-Ida". Om inte det är kärlek, så säg! Jag känner mig verkligen älskad <3

Till Lennart gav jag en väggklocka med en bild av Tindra. Han har pratat om att vi skulle haft en fin väggklocka i vardagsrummet och plötsligt så fick jag en idé om att försöka hitta en sida där jag kan göra en klocka med egen bild till han.. Och det blev verkligen en hit. Han såg klockan, log så kärleksfullt och tröck den mot hjärtat sitt <3

Morfar, min lossaspappa (Eino) och min moster tillsammans med sin man fick varsin tavla jag gjorde till dom. Mamma fick ett silverhalsband och svarta fjärilar man sätter på väggen så de ser ut som att dom sitter på där :) Det var också mycket uppskattat! klicka på bilderna av texterna för att se dom i lite större format! :) 
 

 

Bästa sättet att starta dagen..

Inlägget publicerades den 2015-12-22 kl: 13:12:54
Kategori Dagboken, Tindra och Bamse, 2 kommentarer
För den som inte har en Tindra, vilket ingen annan har, är de omöjligt att veta hur man vaknar upp på de bästa sättet för att starta en ny dag.
 
Jag vaknar och har en liten ihoprullad Tindra-boll under täcket vid fötterna. Ett täcke som för övrigt väger x-antal kilo mer än henne (har ett bolltäcke).
 
Tindra märker på en halv sekund att jag vaknat, buffar sig ut från täcket, ställer sig med ivrigt viftande svans och rumpan upp i luften och lägger sig med framtassarna ner i en busig pose. Hon snurrar och rullar runt busigt i sängen och knorrar till med ett ljud som om hon vore en blandning av katt, gris och hund för att sekunden efter skutta upp och pussa mig i ansiktet innan hon slutligen lägger sig vid mitt huvud med sin hals vilande över min hals.
 
Där ligger vi och myser och knorrar oss tillsammans ..
Idag låg vi i 50 minuter och bara myste.
 
De är så fantastiskt att vakna till glädjen av en hund som älskar en gränslöst lika mycket som man gränslöst älskar henne <3
 
Ett uppvaknande likt detta skapar verkligen de bästa förutsättningarna för en fantastisk dag.. ingen kan va kan med en negativ inställning om man vaknar tillsammans med en lika fin och lycklig hund som min älskade Tindra <3 Jag önskar så mycket att hon kunde leva lika länge som jag, så denna magiska kärlek alltid fick vara en del av mina rutiner.
 
Vad får dig att känna dig sådär löjligt lycklig när du vaknar? Vilket sätt att vakna är de bästa för dig?
 
 
 

Min nya fina plånbok har kommit :)

Inlägget publicerades den 2015-12-22 kl: 02:48:38
Kategori Dagboken, Tindra och Bamse, 0 kommentarer


(köpt på smartphoto för 139:- för den som undrar)

Jag vill ha husbil.. helst nu! :)

Inlägget publicerades den 2015-12-09 kl: 13:26:18
Kategori Dagboken, 1 kommentarer
Vet ni hur fantastiskt underbart det vore att äga en husbil eller en husvagn? Eftersom att både jag och Lennart uppskattar utomhuslivet och naturen så mycket så skulle vi verkligen trivas i sällskapet av en husbil.

Tänk er själva att bara sätta sig i sin husbil, åka dit man för stunden känner att de bär, och "slå läger", fiska, elda och må gott. Om de är någongång jag känner total sinnesro och inre frid så är det när jag är ute i naturen, kan höra naturen och känna dess doft. Man kan sitta och njuta av en fin himmel eller av en brännande brasa med en fin korvbit och en grillpinne!

Bara av att skriva dessa ord så blir jag alldeles varm inombords.

Jag och Lennart pratar ofta om hur underbart de vore med husbil! Och en sak som är säker är att; VI SKA HA EN HUSBIL.. tids nog! Det är en dröm, eller kanske mer av ett mål! :)

Trivs du ute i naturen? brukar du tälta, fara med husbil eller husvagn?

När jag var yngre brukade jag fara med en kompis och hennes familj för att campa, men i min familj gjorde vi sällan sånt. Jag och Lennart har också varit några gånger trots att vi aldrig ägt en husbil eller husvagn själva.

Jag skulle kunna tänka mig att ha en liten husbil bara. En som är lagom liten för att bara vi två ska rymmas i alla fall :)

 

Julklappstips!

Inlägget publicerades den 2015-12-09 kl: 09:56:26
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Julen närmar sig med stormsteg, tätt följt av nyårsafton! Jag och Lennart har redan köpt alla julklappar klart och där med slipper vi stressen av det sådär i sista sekund!

Är du en av dom som inte är klar, en av dom som brukar stressa i sista stunden för att försöka hitta nått? Då har jag ett smart tips till er som känner någon som håller på med körkort, eller som kanske efter det nya året är i ålder för att börja..

körkortskolan erbjuder dom väldigt bra och effektiva sätt att plugga till körkortet på. Dom har otroligt bra och välgjorda teoritester som är så nära de riktiga provet som möjligt. Och med hjälp av den sidan så behöver man inte ständigt bära med sig sina körkortsböcker och man kan enkelt plugga på ett effektivt sätt via mobilen när man har lite extra tid över, tillexempel om man väntar på bussen! Men inte nog med det..

.. Dom erbjuder även videolektioner som täcker upp för alla delar och kapitel i boken! Och det är ju optimalt för den som hällre lär sig genom att lyssna! Så mitt förslag är att köpa ett medlemsskap eller ett presentkort på denna sida till någon som böhöver en knuff mot körkortet :)

 

Husdrömmar =)

Inlägget publicerades den 2015-12-07 kl: 16:53:00
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
jag skrev för ett tag sen ett inlägg om min dröm gällande musikrum i ett hus, nu tänkte jag fylla ut med lite fler drömmar kring mitt framtida hus. Jag vill ha en enplansvilla med ett dubbelgarage. Ovanpå vårat garage ska de finnas en loftlägenhet som kan användas som gästhus.

Jag vill ha en stor tomt, en stor altan och en grtillplats för både goda middagar och bara allmänt mys under de sena och mörka kvällarna! Jag drömmer om en vacker trädgård med både frukt, grönsaker, kryddor och blommor. Jag drömmer om öppna ytor inomhus och vackra möbler.. Drömma får man göra va? ;)

Min dröm om hus kommer nog alltid finnas och har alltid funnits.
Hur ser din dröm om hus ut? Vad önskar du att de fanns?
Kika in på Weber för lite inspiration :)