www.idatallhed.blogg.se - Angel Wing Heart

Att älska någon så de gör ont..

Inlägget publicerades den 2015-06-25 kl: 04:41:45
Kategori Dagboken, Vilja, Ebba och Thilia ♥, 3 kommentarer
Ja, exakt så är det.. Jag älskar min systers barn, Vilja och Ebba, så det värker i bröstet på en. Bara tanken på dom kan skjuta en pil i hjärtat på en som är så smärtsam men behaglig på samma gång!
 
Jag var barnvakt till flickorna några timmar igår. Och fick så mycket glädje och positiv energi av det så i princip INGENTING skulle kunna ta den enorma glädjen ifrån mig just då <3
 
Höjdpunkter från dom 4,5 timmarna som dom var här:
 
* Ebba (snart 3 år) säger att hon måste på toaletten och Vilja (4 år) kommer på att de måste hon också. Vi har två toaletter vägg i vägg med varandra och dom springer in på varsin. Ebba har byxorna nere vid fotknölarna när Vilja ropar på mig och frågar om jag kan torka henne när hon ropar och är klar..
 
..Ebba som precis ska sätta sig på toastolen springer med byxorna nere och ropar samtidigt glatt och kärleksfullt "Jag kan torka Vilja.. Ebba hjälper!" 😍😂💋❤
 
* Känslan när Vilja sätter sig vid pianot och säger att hon tränat och tränat på en egen sång som är vackrare än alla andra sånger. Hon plinkar och sjunger samtidigt "jag är en flicka som är så glad för jag är med min moster som man vill vara varje dag. Moster är så bra och jag är med henne nu och vill vara med henne varje dag, helatiden.. lalalalala" 😍😘❤💋 det är kärlek, obeskrivlig kärlek, ändlös kärlek !!!
 
* När deras farmor och farfar kommer och hämtar dom och dom satt sig i bilen så blir Ebba jätteledsen och gråter hejdlöst för att hon vill inte åka från Moster-Ida. Hon vill ju vara med sin Moster och kommer ju sakna henne för mycket annars..
 
De är då man känner sig sådär extra älskad, att kärleken från dom till mig är lika gränslös som kärleken från mig till dom <3
 
Ett barns känslor är ju så förstärkta, så de gör ju ont i hjärtat på en när man vet hur hemskt ledsen hon var att inte få stanna hos mig just då. Även om jag som vuxen vet att de är för att hon älskar mig och att de bara är ren kärlek, så var det så klart jättehemskt, sorgligt och ledsamt för henne just då, kan verkligen relatera till den där hemska besvikelsen och dom där tårarna. Kärlek kan vara smärtsamt ibland, både för liten som stor. 
 
 
Har inte kunnat sova alls inatt, men nu är de jävlat säkert dags.. sov gott <3
 
 
 

Ida goes selfies..

Inlägget publicerades den 2015-06-16 kl: 15:51:09
Kategori Dagboken, Ida Tallhed, 1 kommentarer
Vaffan, man måste väl få ta lite ego-pics ibland
 

Även den "bästa" är en sämre förare med mobilen i hand..

Inlägget publicerades den 2015-06-16 kl: 02:57:00
Kategori Dagboken, 0 kommentarer

Var till apoteket och hade en bil framför mig på vägen därifrån. Från vårdcentralen i Öjebyn till Ica i Öjebyn hann personen framför mig vara nära att köra i dikeskanten 2 gånger, köra på en bil en gång, körde över på fel sida av vägen 3 gånger vid möte med annan bil, 2 mötande hann tuta argt och personen i bilen vinglade konstant över vägen och körde verkligen ryckigt och höll sig varken till trafikregler, sin väghalva eller innehavade trafikvett uppenbarligen..

..Ja, jag ringde polisen för att jag givetvis anade rattfylla så som den bilen for fram och tillbaka. Uppgav regnummer på bilen och förklara de hur personen körde. Och på den korta sträckan, Alla dessa misstag :O vad kan de röra sig om 700-1000 meter kanske?

Utanför Ica i Öjebyn kliver personen ur sin bil en stund senare, efter att dessutom ha parkerat skevt som fan.. MED MOBILEN TRYCKT MOT ÖRAT!!!

Inser ni nu hur pass mycket mobiltelefonen kan döda koncentrationen och körförmågan ?
Att det finns regler mot att prata i telefon när man kör tycker jag är helt rätt! Uppenbarligen så finns de många som inte kan hantera det så bra som dom tror..

Med mobil i handen så blir man en hand mindre till att manövrera bilen och utföra alla moment som kan behövas, dessutom har man en arm/hand mot örat; vilket dödar delar av sikten! Att det finns trafikregler kring detta är absolut helt rätt.. Om man promt ska prata i telefon så finns det trådlösa öronsnäckor/headset att använda. Då har man åtminstone två händer fria och full sikt även om det fortfarande (givetvis) tar sin del av uppmärksamheten och koncentrationen även om man kanske inte tror/tycker de själv.

Undrar lite smått om personen i fråga ens själv uppfattat hur fruktansvärt trafikfarlig hon var och om hon själv ens noterade arga medtrafikanter som hutte med näven och tutade. Om hon själv noterade bilen hon var några få cm ifrån att köra på från sin högra sida, vid högerregel? Min gissning är FÖRMODLIGEN INTE, hon såg nämligen helt oberörd ut när hon klev ur sin bil skrattandes med någon vän i luren som hon höll..

Nästa gång kanske de smäller, kanske ett barn kommer ut på vägen eller någon annan. Kanske hon orsakar en krock eller något annat, ännu mer allvarligt. Den vägen från Apoteket/Vårdcentralen är dessutom tätbebodd och de finns både skola, dagis, äldreboende och boende för handikappade/funktionsnedsatta personer; Riskerna ökar ju en hel del i och med det!

Jag gick in på affären och köpte det Jag skulle ha. När jag är klar så ser jag att även hon hade handlat klart och var på väg in i son bil igen. Det första hon gör innan hon låser upp bilen är att ringa till, vad jag tyckte de lät som, en vän för att åter igen surra i luren medans hon kör!

..då sa jag: "ursäkta mig, men du kanske borde överväga att prata klart i telefon innan du kör bil. De finns trots allt lagar och regler av en anledning och de vore ju onödigt att orsaka en olycka för att man vill prata i telefon.." mer hann jag inte säga förens hon kollade argt på.mig och frågade vad jag var för jävla idiot som ens påstår att hon skulle vara en sämre chaufför bara för att hon pratar i telefon. Hon hade ju faktiskt haft körkort i tio år.

Jag informerade henne om att jag legat bakom från vårdcentralen och hit, och noterade otaliga gånger där en olycka varit nära.. men hon lyssnade inte klart på ens hälften av det innan hon hoppade in i sin bil med höjda ögonbryn och ett mindre glatt ansiktsuttryck.

Jaja, det finns folk för allt. Och visst känner man sig dum när man bara "hoppar på folk" sådär. Men jag kunde fan inte hålla tyst, att bara hålla tyst är lika med att inte förändra om man kan. Och kan jag (även om de inte är så troligt att de hjälper) få någon att öppna ögonen så bör jag åtminstone försöka. Nästa gång kanske de är någon jag älskar som hamnar i en olycka på grund av att ingen sagt ifrån till den som omedvetet kanske är världshistoriens sämsta "prata-i-mobilen-och-köra-bil-människa"..

Jag kunde däremot inte ana att det var mobilen som var orsaken till körningen, jag var bombsäker på att människan var full! Eller rent av STUPFULL.. Så tänk på det när ni kör bil och vill prata i telefonen samtidigt, er koncentrationsförmåga är förmodligen inte ens i närheten av så bra som ni tror själv.

Barnlogiken "Men de händer minsan inte mig" funkar inte i dessa lägen!

Roliga presenter och prylar...

Inlägget publicerades den 2015-06-03 kl: 15:57:07
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Så här på morgonkvisten sitter jag och surfar runt på nätet och hittar till en rolig sida som har iprincip allt man kan tänkas kunna ge i present till folk eller sig själv så klart. Kläder och jackor, köksredsakp, eller varför inte plåster med eget tryck? :P jag tycker det är lite kul med profukter som man kan ha eget tryck på. Blir lite mer personligt.

Man kan även beställa väggdekorationer med egen text och motiv. Det är någor jag själv har viljat göra länge. Men det är kanske inte den högsta prioriteringen man har när inkomsten är nära på obefintlig.. och sen är väl ett annat problem att jag aldrig skulle kunna bestämma mig för bara ett. Det finns så många meningar och motiv som jag skulle uppskatta att ha på väggen, men man kanske inte kan beställa 20 olika motiv och texter, de skulle kanske bli aningens för mycket ;)

Om du skulle välja valfri väggdekoration/text att ha på väggen.. vad skulle det vara då? och var i hemmet skulle du ha placerat den? Varför har just ditt val av text en speciell betydelse för dig? 

gå in på AllTryck och klicka hem en personlig väggdekor eller något annat roligt.. det är jag bra sugen på att göra själv också :)