www.idatallhed.blogg.se - Angel Wing Heart

så stolt över min Tindra <3

Inlägget publicerades den 2015-11-27 kl: 21:05:34
Kategori Dagboken, Tindra och Bamse, 0 kommentarer
Jag har en tid nu mått ganska dåligt psykiskt av diverse anledningar. Jag brukar vara bra på att resa mig snabbt, att vara positiv och se ljuset i mörkret.. men just nu så har Jag råkat stanna i en mörk Hall :/

Det har hänt mycket runt omkring mig som jag inte riktigt kan påverka, och till slut så blev de för mycket..

Jag mår trots allt bättre idag än för en vecka sedan, men de med hjälp av tillfälligt intag av ångestdämpande som jag annars ALDRIG brukar överväga att ta ens. Men just nu var det akut behövligt och till bra hjälp.

Min kropp reagerar på att jag psykiskt känner mig ganska nedbruten nu, och idag sa de stop!

Jag stod i köket och hade plockat ur diskmaskinen och skulle sedan lägg mig i sängen och se en film på datorn. Plötsligt känner jag hur Tindra slickar mig i ansiktet och piper öite smått. Jag undrade då om jag somnat till i sängen och kände mig allmänt förvirrad, då upptäcker jag att jag ligger på golvet i köket! 

Jag hade svimmat :( 
Jag har verkligen världens bästa hund som gång på gång gör mig stolt över sina egenskaper och sätt att agera.

Om Lennart är hemma så brukar hon skälla och hämta honom om jag svimmat eller ramlat när jag är inne i de perioder när jag är fysiskt dålig och sånt..

Om jag är igång med städning eller annan aktivitet så märker tindra före mig när mina ben är på väg att ge vika, då brukar hon följa efter mig och dutta nosen bakom mitt ben upprepade gånger, sätta sig framför mig och stirra intensivt på mig för att göra mig uppmärksam på situationen. Om jag trots de fortsätter med de jag gör för att jag själv tycker att de inte är nå problem och att jag känner mig pigg, så har jag alltid en stund senare ramlat och tappat balansen.

Hon känner alltså av situationen på nått sätt före jag själv gör de. Med andra ord så är min tös oerhört klok och fantastisk! Jag är så stolt över henne <3

Mer av sovrummet...

Inlägget publicerades den 2015-11-25 kl: 01:21:37
Kategori Dagboken, Pyssel & Inspirtion, 0 kommentarer
Tog en ram, lite överbliven tapet och 3 pappersfjärilar och gjorde en tavla till sovrummet av :) Så enkelt, men så fint när de passar den tapetserade väggen. Har även hängt upp min servettlampa som är gjord av 111 stycken vikta servetter, limmade på en turkos rislampa :)


Ni får som sagt se mer bilder när jag fått mina steghyllor och därmed har kunnat sätta dom på plats. Jag är så jävla nöjd över att få ordning på sovrummet! Det har jag viljat få ordning på sen vi flyttade in här, och ÄNTLIGEN blir det gjort :)

Nytt och fint i sovrummet! :)

Inlägget publicerades den 2015-11-24 kl: 20:05:00
Kategori Dagboken, Pyssel & Inspirtion, 0 kommentarer

Har så länge önskat att ha denna tapet som fondvägg i vårat sovrum som annars är så tråkigt. Nu äntligen har vi gjort slag i saken och den blev bättre än jag hade trott till och med. Nu ska jag bara få i ordning resten, så som steghyllor bredvid sängen istället för sängbord, göra tavelvägg av den vägg som ekar tomt just nu (helvit) och sedan känner jag mig klar.

Den här tapeten är så varm, lugnande och mysig och när jag fått dit steghyllorna så kommer de bli bättre. Tapeten är så dekorativ så man behöver som inget annat på just den väggen :)
 
Ska visa er bilder på helheten sen.. när jag har allt på plats :)

Ängelby

Inlägget publicerades den 2015-11-23 kl: 09:36:00
Kategori Dagboken, Film, TV, Serier - Betyg, 0 kommentarer
Spännande serie .. sett 2 av 12 avsnitt nu på SVTplay, har dock bara kommit ut 8 avsnitt att se än så länge.
 
Det är kul att se Mia Skäringer i en annan typ av roll! Har du sett denna? Vad tyckte du?

http://www.svtplay.se/angelby

Rulla egna cigg..

Inlägget publicerades den 2015-11-19 kl: 08:03:54
Kategori Dagboken, 2 kommentarer
Då vår ekonomi är allt annat än bra och jag i kombination med det är rökare så blir de rätt så problematiskt ibland för att man inte alltid har pengar nog för cigaretter.. egentligen så tillåter inte vår ekonomi alls att jag röker. Så efter mycket funderingar från och till under de senaste året så har jag nu bestämt mig för att "våga" prova rulla egna. På detta vis så kan jag spara 800-900 kr i månaden och samtidigt så får jag bra träning, på grund av rullningen, för fingrarna och händerna som jag har lite dålig kordination i..
 
Visst har jag väl skaffat ett fint paket att förvara ciggen i? :)
 
 

Ingen vinst utan insats..

Inlägget publicerades den 2015-11-17 kl: 20:30:00
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
De flesta jag känner satsar, på ett eller annat sätt pengar på olika typer av möjligheter till att tjäna pengar.. eller rättare sagt på chansen att vinna pengar ;)
 
Jag säger ibland att jag önskar att man kunde vinna pengar. Man drömmer sig bort till de faktum att kunna ha råd att resa utomlands tillsammans med moster, mamma, syrran, morfar och alla dom när dom åker utomlands tillsammans. Det är en dröm vi har!
 
Mamma sa till mig att om man aldrig unnar sig att köpa en lott, eller spela på lotto.. så kommer man ju knappast ha chansen att vinna heller.
 
Mamma förslog att Vi skulle satsa en liten summa varje månad på lotto för att ha möjligheten i alla fall. Sagt och gjort.. vi spelar och hoppas på vinsten.. nån gång är se kanske vår tur.
 
Vi spelar just nu bara vanliga lottorader, men min man är sugen att prova öka vinstchansen genom testa eurojackpot systemspel någon gång :)
 
 
 
Brukar du spela för chansen att vinna?
Vad spelar du på i så fall, lotto?
 
Jag är ändå glad att mamma "tvingade" in oss i detta.. Jag och min man har allt annat än en rolig ekonomi och våran "slösmån" är obefintlig då allt måste gå till de som man måste ha. Så som hyra, mat, räkningar och livsnödvändigheter. Som tur är så har jag världens snällaste mamma som med jämna mellanrum skämmer bort mig med sånt som man kanske behöver, men aldrig väljer att prioritera.  Till exempel ett frisörbesök förra året (och massa andra saker efter de). Ett frisörbesök skulle jag aldrig välja att prioritera själv då de känns som rena rama rånet.. det är ju svindyrt! Haha
 
Köpte smink för första gången i hela mitt liv (på mellandagsrean) för tre år sedan, och det är också en sån sak som jag helst inte gör igen, även om jag hade pengarna.. Jag sminkar mig ju så sällan och känner att 600 spänn för lite smink är 600 kronor som jag kunnat göra nått roligare för än att köpa smink som man sätter i en sminkväska för att använda 2-10 gånger per år. Vore de inte för att jag hade ett presentkort avsett för just detta så hade jag troligen valt att göra nått annat istället. Eftersom jag så sällan använder sminket så känns de lite som att det kostar mer än de smakar egentligen. Har fortfarande kvar den boxen med ögonskuggor av flera olika färger och nyanser, har kvar av allting faktiskt. Till och med kajalpennan och ögonbrynspennan som fortfarande är mer än hälften kvar på.
 
Slutpratat om detta, känns som att jag skrivit en hel roman om mina prioriteringar.. haha, och de är kanske föga intressant för er att veta hur mycket jag har kvar av min kajalpenna ..
 
Sov gott <3

Sex, leksaker, ideal!

Inlägget publicerades den 2015-11-17 kl: 07:18:24
Kategori Dagboken, Sex, Samlevnad och Relationer, 1 kommentarer
Jag har reagerat över det här med sex, skönhetsideal och saker som rör det intima när de gäller bloggare! Själv har jag tidigare skrivit en hel del om sex och samlevnad då mina läsare gärna ställde mig frågor. Men det var framförallt mest i min blogg innan jag bytte till denna.

Men det jag kan uppröras lite över är att det verkar helt okej och naturligt när bloggare, eller tjejer då i största allmänhet, lägger ut bilder på sig själv mer eller mindre nakna. I trosor och BH, eller eventuellt handen för bröstet. Det är okej att ta selfies där bilden är mer i fokus på klyftan mellan brösten än på själva personen. Det är okej att objektifiera en kvinna i media och reklam..

..MEN ATT SKRIVA OM SEX ELLER SEXLEKSAKER de gör genast att man blir slampig, lösaktig eller så anses de provocerande. "Man måste ju ta hänsyn till sina yngre läsare.." Det är kortsagt mindre accepterat att öppet visa att man använder stimulerande saker för sexlivet, än vad de är att öppet visa de kroppsdelar man skulle kunna använda en leksak på. Det är värdelös matematik enligt mig ;)

Och jag känner att de är just de jag gör, tar hänsyn till mina yngre läsare också! istället för att bidra med sjuka ideal och bilder på en näst intill "perfekt" kropp, så bidrar jag med något som man kan tillfredställa sig själv med, något som inte bidrar till en skev bild av min kropp eller till skönhetskomplex. Något som inte bidrar till en strävan efter en ytlig perfektionism. Jag visar möjligheter att lära känna sin egen kropp istället för att helst gå i någon annans..

 
Så ta nu och shoppa loss på roliga leksaker att stimulera dig själv med, din perfekta kropp! Eller kanske tillsammans med en partner.. oavsett vad så gör du bättre i att njuta av den, och i den, kropp som du har skapts med istället för att sträva efter att nå ett ideal som är uppbyggt av samhället. Sträva efter att nå de ideal som du själv skapar oberoende av övriga i världen! Vat dig själv, känn dig själv, njut av dig själv!

Respekt! :)

Inlägget publicerades den 2015-11-16 kl: 02:16:00
Kategori Dagboken, 3 kommentarer
 
Blind Muslim Trust Experiment

Detta klipp är extra viktigt i dessa tider, vi får inte låta rädslan ta över och hatet växa! :)

Posted by STHLM Panda on den 14 november 2015

Julpynta

Inlägget publicerades den 2015-11-15 kl: 12:57:00
Kategori Dagboken, 1 kommentarer

...Visa gärna en bil på förra årets favoritdetalj i julpyntet också!
(skicka länk till bild) * inspirationssökande *

Snön har kommit!

Inlägget publicerades den 2015-11-14 kl: 09:27:00
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
 
Jag är inget fan av vinter eller snö, och absolut inte när den kommer så tidigt :/ som tur är så kom de inte mycket :)
 
Jag vill gärna ha snö över jul och nyår, men i övrigt klarar jag mig utan. Snö från 10 december till 10 januari är lagom ;)

Visste du att..

Inlägget publicerades den 2015-11-13 kl: 14:03:53
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
..Mitt drömyrke, sedan 11 års ålder, alltid har varit bilmekaniker.. Eller egentligen vad som helst inom fordonskategorin? Men ibland så finns de faktorer som sätter käppar i hjulen när det kommer till den faktiska möjlgheten att genomföra de yrke man önskar.

Men om man ska fortsätta drömma så skulle jag köpa mig ett stort hus, med ett enormt garage. Ett garage som innehåller allt jag behöver för att ha en verkstad själv.

Min mans styvpappa äger en verkstad i Luleå, och då min man också har intresse av detta så spenderar vi en del tid där ibland. Lennart brukar okså säga att drömmen om att ha ett eget garage alltid finns och har funnits där. Oavsett om det vore för enbart eget bruk eller för att driva verkstad. Ett eget ställe med tillgång till lyft, verktyg och allt man behöver.

Ibland så räcker det med att ha en dröm, oavsett om de finns möjlighet att genomföra det eller inte. Bara drömmen om att genomföra en sak kan vara nog tillfredställande.

Kanske ska jag se till att bli miljonär snart, så jag kan köpa de där sora huset med tillhörande garage ch verkstadsutrustning? Åtminstonde för intressets skull :) Den dagen som Lennarts styvpappa inte längre orkar driva sitt företag så har man ju inte ens samma möjlighet att njuta av en verkstad såhär på sidan av..

Hur som helst så SKA jag förr eller senare ha ett hus, med stort garage och nödvändiga verktyg. En del saker på önskelistan finns ju att köpa på till exempel maskinhandel.com och på tal om verktyg så har Lennart önskat sig en borr/skruvdragare ganska länge nu.. Och vem vet vad tomtem kommer med i år? ;)

..Om inte annat så har även en backkamera stått på önskelistan ett tag 
 
 
 

Max - kärleken mellan djur och människa!

Inlägget publicerades den 2015-11-01 kl: 19:16:00
Kategori Dagboken, Film, TV, Serier - Betyg, 0 kommentarer
Såg denna underbara film idag, den bevisar bara ännu en gång hur stark kärlek man både ger och får av en hund! Otroligt bra film som jag kan rekommendera att se! En film som väcker känslor <3

KLICKA HÄR för att se filmen online (med svensk text)
 
 

När mitt rätta jag träder fram ;)

Inlägget publicerades den 2015-11-01 kl: 19:12:00
Kategori Dagboken, Pyssel & Inspirtion, 0 kommentarer
Halloween igår, jag klädde ut mig och funderade ett tag på vad jag skulle klä mig till. Med dålig ekonomi och brist på kläder hemma som kunde användas så ville jag hitta på nått kreativt som inte behövde kosta så mycket.
 
Reultatet blev; ETT TROLL!
Enligt svägerskans man så trodde han direkt att jag var utklädd till hon i trolltider, han trodde att de var hon som var min inspiration. Men jag har aldrig sett trolltider innan, så jag lyckades helt enkelt bara klä mig till den karaktären helt utan någon tanke på att de skulle vara de :)
 
Kläderna består av:
Ett gardintyg som jag klippt hål för huvudet i (10kr) 
En svans som egentligen är tofsar till gardin (5kr)
Ett skräp jag hade hemma
Löv som jag hade hemma 
En brun tygbit som jag hade hemma 
Lite garn i håret (5kr)
Öronhängen (5kr)
Halsband (10kr)
 
Billigt, kreativt och de blev bra.. mitt rätta jag fick träda fram.. trollet som jag är ;)