www.idatallhed.blogg.se - Angel Wing Heart

Pillerboxar i roligt utförande!

Inlägget publicerades den 2015-10-27 kl: 22:55:00
Kategori Dagboken, 2 kommentarer
Jag som behöver en del mediciner utspritt över dagen har behov av praktiska pillerboxar av olika slag för att förvara olika mediciner i olika askar att ha med mig i väskan och sådant! Idag lyckades jag fynda 3 roligt utformade pillergömmor för en otroligt billig peng ;)

Hittade ett mobilfodral också :)


 

HUMOR <3

Inlägget publicerades den 2015-10-27 kl: 00:20:41
Kategori Dagboken, Humor, 0 kommentarer
Bjuder på lite humor så här på nattens mörka timmar ;)
Om du klickar på bilden så får du en större bil och texten blir lättare att läsa..

Tack älskade syster!

Inlägget publicerades den 2015-10-26 kl: 21:14:37
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Fick ett så fint halsband av min storesyster i förrgår :) msn blir så glad när man sådär spontant får något så fint och betydelsefullt. Msn känner sig speciell och uppskattad <3
 
Jag har världens bästa syster :)
 

Vilket märke föredrar du?

Inlägget publicerades den 2015-10-26 kl: 20:55:49
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
♥ JULMUST ♥
Äntligen finns de julmust i affärerna sedan ett tag tillbaka..


Här har jag numrerat vilken julmust jag föredrar!
Vilket märke tycker du är godast?

En mer realistisk halkbana!

Inlägget publicerades den 2015-10-26 kl: 17:13:08
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
 
Klockan är 09.00 på morgonen och de är fortfarande ordentligt med frost ute. Årets första halkor passerar med stormsteg och snart är det vinter. Olyckorna i trafiken är många just den här årstiden, tiden före vintern. Min mans son håller på med körkort som jag nämt till er innan, han har gjort halkbanan för ett tag sen och de påminner mig om när jag gjorde halkbanan.. Det var så sinnessjukt roligt.

Poängen med halkbanan är ju att lära sig hur bilen beter sig i halkan och hur man tar kontroll på situationen. Man ska helt enkelt få en realistisk chans att testa detta och att handtera fordonet.

De flesta halkbanor är ju byggda på en desto mindre realistisk väg, snarare på lite större ytor som inte alls är förenade med den sanna bilden av en halkig vägbana.. Men så hittade jag på internet en halkbana i Sverige som ligger i Upplands Väsby och till skilnad från andra halkbanor så är den byggd på en realistisk vägbana så att känslan av halkan och konsekvenserna av felbedömda hastigheter och sådant blir mer realistiska. Gör man felbedömningar så åker man av körbanan, precis som verkligheten faktiskt ser ut. medans man på övriga halkbanor i Sverige inte alls "åker av" vägbanan eftersom de är byggt på större ytor där avkörningsmöjligheten inte är densamma.

Jag tror att en mer realistisk halkbana som Driving Ranch i Upllnads Väsby ökar insikten och gör upplevelsen av en halkbana mer nära verkligheten och där med inte ses mer som "åh vilken rolig lek" som de annars kan göra. Jag tror de ökar erfarenheten och kunskapen bättre och jag tror att man iaktar en annan försiktighet och att det blir mer nervpirrande än annars.

Borde absolut finnas fler halkbanor som denna, och tids nog borde alla halkbanor byggas mer realistiskt tycker jag.


 
 

Mitt loppisfynd!

Inlägget publicerades den 2015-10-24 kl: 23:45:03
Kategori Dagboken, Tindra och Bamse, Övrigt om hundar, 1 kommentarer
Tindra har sedan i juli haft lite problem med värk i ryggen. Och idag hittade jag denna trappa på loppisen. Jag har haft en i trä förut, men den använde hon inte, den var lite halkig för henne och trappstegen var inte riktigt i lagom höjd..
 
 
Denna var perfekt. Och de var ett bra pris! Har många gånger kollat på den på internet och övervägt att köpa den. Den kostar 450kr + 70kr i frakt. Och idag gav jag 40kr :)
 
Hon använde den direkt självmant och den var i betydligt bättre höjd mellan stegen, och den är.inte halkig. Så uppenbarligen så var de ett bra köp.
 
Bästa fyndet jag kunde göra idag <3

Drömmen om egen musikstudio, bra ljud, instrument...

Inlägget publicerades den 2015-10-23 kl: 17:09:13
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Jag och min man satt och pratade om högtalare här en dag. Han vill ju så väldigt gärna ha stora, maffiga högtalare när han lyssnar på musik, men han hävdar starkt att bor man ihop med en kvinna så blir de i regel strängt förbjudet eftersom att kvinnor bryr sig mer om designen än ljudet. Stora högtalare är ju inte snyggt nog..

Ja, han har nog delvis rätt.. det är inte snyggt med högtalare,men jag är heller inte den som förbjuder stora högtalare: Så länge de finns plats utan att bli för trångt!

Men här hemma har vi två stora högtalare, en center, en sub och två (enligt mig) alldeles för stora bakhögtalare. Dom är egentligen 5 fånger mindre än fronthögtalarna, men eftersom bakhögtalarna hänger på väggen och är i princip de första man ser när man kommer in i rummet så stör dom mig mer.. Men jag gav efter för makens önskan ;)

Idag satt jag och drömde mig in i musikvärlden och började föreställa mig hur underbart det vore att få ha ett alldeles eget musikrum/musikstudio och då råkade jag av en slump hitta till en butik på internet »promixsweden« där dom såklart sålde massvis av de grejerna som jag just suttit och drömt mig bort till att kunna investera i, och som om inte de vore nog så hittade jag såklart högtalare som jag önskade att kunde ersätta våra bakre högtalare.. det syns nämligen inte att de är högtalare ;)


Betydligt bättre snyggare än vanliga svarta, tråkiga högtalare va?
Jag är antagligen som den typiska kvinnan då, jag har gärna bra ljud, men ser de helst inte..

Men i min dröm om ett musikrum, där ska det inte handla om design i över huvud taget. Där ska det vara full fokus på funktionen, instrumenten och allt som är av kvallitet. Där ska finnas karaoke, maffiga högtalare, microfoner, gitarrer, trummor, fioler, piano, elgitarr, bas och allt som bara kan tänkas. Projector, mysig soffa och bioeffekter i högtalarna så soffan skakar när man ser på storslagna filmer.. Ja, ni förstår ju själva att drömmen om ett musik och ljud -rum plötsligt blir drömmen om ett litet hus med flera rum i olika syften? Men i mitt vanliga vardagsrum, där föredrar jag så små (men bra) högtalare som möjligt.

Vad säger du om högtalare i vardagsrummet? är designen och storleken viktig, eller är de okej för dig att din partner vill ha stora och många högtalare?

Hur som helst så hittade jag till promixsweden, och där hade ju min dröm om studio och instrument kunnat få sin start i samma takt som jag tveklöst skulle kunna ruinera mig. Blir alldeles varm i kroppen av bara tanken på, eller drömmen av att få klicka hem ett trumset, någon gitarr eller en karaokemaskin i alla fall.. Spelar du något instrument, eller vilket instrument tycker du är vackrast och härligast att lyssna till?