www.idatallhed.blogg.se - Angel Wing Heart

Vad mer kan man begära? ;)

Inlägget publicerades den 2015-09-24 kl: 09:53:01
Kategori Dagboken, Tindra och Bamse, 1 kommentarer
Den här natten har jag bara lyckats sova i 2 timmar. Men vad gör de när man kan gå och lägga sig desto tidigare ikväll ;) min morgon startade i alla fall i gassande morgonsol med en lycklig vovve..
 
Vad mer kan man begära? <3
 
 

500 bitar!

Inlägget publicerades den 2015-09-22 kl: 17:46:50
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Jag har köpt ett 500 bitars pussel för 10kr på röda korset här om dagen. Ska bli intressant att se om jag får ihop de, och de lär bli minst sagt tålamodsprövande ;) jag brukar ha nog så svårt att få ihop Vilja och Ebbas 20 och 30 -bitars pussel.. Haha.. 
 
Men skam den som ger sig ;)
 

Era bästa tips för att förlänga batteritiden?

Inlägget publicerades den 2015-09-12 kl: 15:28:00
Kategori Dagboken, 1 kommentarer
Mitt batteri i telefonen höll i 3 dagar trots i princip konstant användning. Batteriet i min LG G2 är lite större än var de flesta andra telefoner har.
 
Sedan kom de en uppdatering till telefon. Jag tvekade på att uppdatera för att jag var rädd att de skulle påverka batteritiden eftersom just de var en av orsakerna till mitt val av telefon. Man vet ju aldrig riktigt vilka försämringar som följer med dessa så kallade "förbättrande uppdateringar" medför.
 
Efter två dagar så valde jag lika så förbannat att uppdatera den, trots min magkänsla och tveksamheter.. de skulle jag låtit bli, för nu suger batteriet slut på 1 - 1,5 dag istället för 3. Och när man väl genomfört uppdateringarna så kan man ju inte välja att återgå till föregående version. 
 
Så, vad är era bästa tips för att minska batteriförbrukningen? Vad brukat ni göra för att få batteritiden att sträcka sig lite längre? 
 
Dela gärna med er om ni har några smarta tips :)
 
 

Brickbord eller fotokollage? ;)

Inlägget publicerades den 2015-09-12 kl: 13:11:26
Kategori Dagboken, 0 kommentarer

Brickan från ett brickbord man lessnat på kan alltid förvandlas till ett kollage av bilder :)

500 avsnitt på 46 dagar!

Inlägget publicerades den 2015-09-12 kl: 11:10:00
Kategori Dagboken, 1 kommentarer
Skilda världar är nu slut. Ett helt acceptabelt slut. Mer än acceptabelt är de inte eftersom att jag gärna sett mer av serien. När man sett på serien intensivt från början till slut så blir de lite av ens vänner. De känns som att man känner karaktärerna ju ;)

Jag har till och med drömt om de på nätterna ibland.. de är illa va?! ;)

Tråkigt att de är slut, men jag är glad att de slutade bra. Nu kanske man kan återvända till verkligheten och vardagen igen. Har trots allt sett 500 avsnitt av serien sedan en 27 juli när jag startade de första avsnittet. Man kan ju lätt tro att jag inte gjort annat.. men sanningen är att jag legat sjuk med värk och eläne så jag har ändå inte kunnat göra så mycket mer än att sitta och ligga i soffan oh sängen. Så de har varit rätt skönt att ha nått at se på under den perioden :)


Detta var hur serien slutade <3

Blogga med Appen eller Webbläsaren !?

Inlägget publicerades den 2015-09-10 kl: 15:47:00
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
När ni bloggar med hjälp av telefonen, använder ni då appen eller Webbläsaren? Och varför väljer du de ena före de andra?
 
Vilken webbläsare använder du dig av i mobilen när du surfar? Själv använder jag webbläsaren till att blogga och jag föredrar Google Chrome i både mobilen och datorn :)
 
 

Skräck och oro gör att turisterna vill hem!

Inlägget publicerades den 2015-09-10 kl: 00:53:00
Kategori Dagboken, 0 kommentarer

Obehagligt!

Alla mina tankar går till min barndomsvän Jennifer, som är på denna plats just nu med sina två småbarn. Rädd och orolig, vilket är förståeligt.. tänker så klart på alla oroliga själar i katastrofen som pågår, men extra tankar till Jennifer och hennes barn. Att resebolaget tycker att dom kan känna sig lugna och orädd är ju knappast en tröst i situationen. Resa hem Lördag får dom göra enligt resebolaget, men vi hoppas att dom får en hemresa snabbare än så. Hoppas ni får resa hem snarast så ni kan känna trygghet och lugn igen. Tänker på er! <3 *skickar stärkande och lugnande kramar till er*

slutet av "Skilda världar" närmar sig..

Inlägget publicerades den 2015-09-09 kl: 08:07:48
Kategori 0 kommentarer

De känns lite vemodigt att starta den sista volymen av skilda världar. Men de är i alla fall ca 12,5 timme kvar att njuta av.  Kan inte låta bli att sakna de redan nu, Men kan knappt berga mig tills jag får veta vad som hända skall under de återstående timmarna av serien. Nyfiken på hur de slutar, och hoppa för allt i världen att de är ett bra slut så man inte spenderat alla dessa timmar på att se nått som har ett förargligt slut.

Tre kronor var en sån serie som hade så dåligt och tvärt slut så man blev förbannade av att ha spenderat timme ut och timme in på att se vad som ska ske. *pang* så exploderade allt och alla bara 😂😭😮😡

Nu ska jag starta disc 1 av sista volymen, så inga avslöjanden nu tack! Vill gärna få se slutet utan hintar om vad som sker.. 

Räddad av sin valp!

Inlägget publicerades den 2015-09-09 kl: 00:21:40
Kategori Dagboken, Tindra och Bamse, Övrigt om hundar, 0 kommentarer
Min ögonsten <3
Artikeln är från Maj 2009. Detta skrevs i Piteå-Tidningen men det skrevs även i Allers och Hemmets veckotidning. Hera blev nominerad till årets bragdhund 2009, men de kom aldrig längre än till nominering. Men jag var stolt över hennes insats törs jag lova!Räddad av sin valp PITEÅ 
Ida Tallhed lekte med sin hundvalp vid Piteälvens strand när olyckan var framme. Hon halkade, ramlade baklänges och slog huvudet i en sten. Omtöcknad, yr och illamående var hon på väg in i medvetslöshet när hon fick oväntad hjälp - av Hera, 6 månader gammal schäfer. 

Ida Tallhed är glad och stolt när hon berättar om Heras insats. Att hundar är kloka och kan rädda liv är kanske inte så ovanligt, men att en så ung hund gör det är mer ovanligt. Hera är i stort sett bara en valp, ändå räddade hon sin matte från att i värsta fall ha kunnat drunkna.

Kom rusande ...
- Hon måste ha förstått allvaret i det som hände direkt. Hon släppte sin leksak och kom rusande, sprang runt mig där jag låg i vattnet, skällde och ylade, bet mig i fingrarna och puffade på mig, berättar Ida.

Blödde kraftigt
Hade det inte varit för hunden, hade hon nog inte orkat hålla sig vid medvetande, konstaterar Ida Tallhed, som så småningom lyckades ta sig upp och komma på fötter. Hon blödde då kraftigt från näsa och huvud, var yr och illamående, allmänt omtöcknad och hade problem med att se klart.
Hon lyckades så småningom ta sig tillbaka till bostadsområdet i Öjebyn och fick hjälp till akutmottagningen, där man kunde konstatera att hon drabbats av en hjärnskakning, men att hon inte hade någon blödning i huvudet.

Olyckan inträffade i fredags. Nu, några dagar senare, mår Ida Tallhed bättre men har fortfarande ont i huvudet och problem med synen. Men hon är glad, väldigt glad.
- Tänk att jag har en sån fin hund, säger hon och klappar om sin räddare.

Dagens hjälte
- Min man sa efter olyckan att han hade ju frågat sig varför vi skulle skaffa en hund till, "men det vet jag ju nu". 
Hera är hjälten för dagen - inte bara i familjen, utan även i grannskapet. Men så är hon ju också en osedvanligt klok, liten tjej...

i ett svagt ögonblick, när man behöver skratta..

Inlägget publicerades den 2015-09-08 kl: 21:02:42
Kategori Dagboken, Min man ♥, Tindra och Bamse, 1 kommentarer
För snart två år sedan så blev min man plötsligt sjuk och fick spendera i stort sett en månad på sjukhus. Han åkte in akut och fick akutopereras. Med oro och jobbiga känslor så behövde jag något i tillvaron att få le lite åt. Jag råkade hitta en sminkpennna, och Tindra "bara råkade" få ögonbryn..

Men helt ärligt så fungerade de faktiskt. Vem kan låta bli att skratta när man ser den här? ;)
Varje gång hon kom gående mot en så fick man ju ett leende på läpparna, även om de var en minst sagt jobbig period i övrigt. Hon gör mig alltid glad, men "klädd" så här så fick hon mig att skratta i stormen också.

Ute på promenaden så kollade folk med konstiga blickar när man möttes.
Väl hemma så kom man på att hunden fortfarande hade sina ögonbryn.. Haha..

Älskade tanten ♥

Gör en egen dragpulka till hunden!

Inlägget publicerades den 2015-09-08 kl: 11:21:01
Kategori Allmäna tips, Dagboken, Tindra och Bamse, Tips till hundägare, 0 kommentarer
Jag har visat er den förr, men gör de igen :)
Jag som har en hund av "modell mindre" har inte kunnat köpa en dragpulka i rätt storlek. I så fall får man specialbeställa dyrt. Så jag gjorde min egen för nått år sen. Tänkte dela med mig av den till er.

Det du behöver är:
* En vanlig plast barn/baby -pulka
* 2 stycken en meters långa VP-rör
* 2 stycken rörböjar till VP-rör (inget måste, med de blir bättre och behagligare för hunden)
* 3-5 meter nylon rep/tråd
* 2 Karbinhakar

(vill man ej ha rörböjen så kan man lika väl använda nå gamla skidstavar som rör om man har några. Annars finns de att köpa för ca 1-2kr styck på exempelvis röda korset. VP-rör kostar dock bara 10kr för 3 meter på byggmax)

Sedan gör du hål för repet i pulkan, kolla på den målade bilden så ser du hur de ska se ut.

Extra tips:
För "året-runt-användning": Köp nå begagnade skateboard-hjul eller liknande, från till exempel Röda Korset, och fäst dom med skruv och mutter under pulkan när sommaren är på intågande och skruva lös när snön är här.

Drar hunden andra föremål än pulka också så kan man göra en flyttbar draganordning (se bilden till höger)..

 

Glada syskonbarn <3

Inlägget publicerades den 2015-09-07 kl: 21:29:00
Kategori Dagboken, Vilja, Ebba och Thilia ♥, 0 kommentarer
"Moster-Ida.. gangdam style" får man allt som oftast höra när man är där. Då vill dom höra musik och dansa. Men ibland så kanske man inte har Ström nog i telefon, eller helt enkelt vill ha den ifred, så idag gav jag dom en liten högtalare och min gamla mp3-spelare laddad med ca 10 av deras favoritlåtar.. problemet löst!
 
Gissa en gång om det var uppskattat !? ;)
Behöver jag säga mer.. haha
 
50kr för högtalaren och *vips* så har dom en egen liten musikspelare att bära med sig. Jag satte dessutom ett lädersnöre i den så dom kan hänga den runt halsen om dom vill :)
 
Kul att göra någon så glad, speciellt om de är mina favorittjejer <3


Låtarna på den är bland annat:
» Gangdam style «
» Slå dig loss, slå dig fri «
» Sexy and i know it «
» What does the fox say «
» Nimbys värld «
» Kramsången «
» Hamster dance «
» Bumbibjörnarna «
» Monster high «
» Babblarna «
» Gentleman «

Kloka ord av Nalle Phu..

Inlägget publicerades den 2015-09-06 kl: 15:01:59
Kategori Dagboken, 1 kommentarer
 
 

Mammas balkong..

Inlägget publicerades den 2015-09-05 kl: 23:18:52
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
mammas balkong är liten, men den är otroligt mysig.
träd kan användas till mycket ;)

Det är så mysigt när hon dekorerar de efter årstiden också. Hon hade jättefina höstlöv förra hösten, och hon har lysande istappar och nå fina kulor där kring jul.. Otroligt mysigt är de i alla fall :)

Bästa mobilhållaren ever!

Inlägget publicerades den 2015-09-05 kl: 22:13:00
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Detta är den bästa mobilhållaren i världen. Kan de bli mer flexibelt?
Jag har krokat fast min i bilens ventilationsgaller! PERFEKT!

älskar verkligen flexibiliteten. Funkar perfekt att ställa drickan där också, materialet är av en speciell böjbar silikon som även håller fast sakerna så de inte glider. Man kan vrida och bända i den hur mycket som helst, vilket gör den till en extremt flexibel och funktionell pryl till de mesta..

Jag köpte min, eller rättare sagt, Marica köpte min sån åt mig på dollar store.. Tack!

möjligheterna är oändliga!

 

"Idah och Dahn"

Inlägget publicerades den 2015-09-04 kl: 23:14:00
Kategori Dagboken, 0 kommentarer

Har varit på Dahns grav och lämnat en sten med solcellsbelysning och tänt ett ljus ikväll.

Åren går, men saknaden och alla våra minnen stannar kvar precis där dom är. Man kan säga att vår vänskap står på repeat, vi gör samma saker om och om igen, men bara tillfälligt..

Samtidigt som åren går sedan den dagen han valde att lämna oss, sedan den dagen våran vänskap sattes på repeat, så vet jag också att tiden egentligen går i riktning mot honom. Livet är inte oändligt, så varje dag som passerat kan kanske ses som ännu en dag längre ifrån den tiden vi hade ihop, men sanningen är ju att de bara är en dag närmare den dagen vi ska ses igen och fortsätta skapa nya minnen istället för att enbart repetera dom vi redan har.

Vi ses i Nangiala, så medans jag lever för oss båda så får du vackert lov att vänta på mig ❤
Ja. jag stavar hans namn med H, fast det egentligen är utan.. Men att stava eller avsluta ett namn med H var ju lite av ett mode för många år sedan. Även jag hade en period när jag tyckte att min image var lite coolare om jag stavade mitt namn med H.. 

Jag glömmer aldrig den dagen "Idah och Dahn" träffades

Jag var ute och körde moped och kände mig allmänt skitcool. Jag blev länge förföljd av två killar som även dom var ute och körde. Det var en ganska rolig jakt. Jag som var på väg till ett ställe för att möta en kompis egentligen, hade nästan hunnit glömma de på grund av stundens roliga lek. Men till sist så stannade jag i hopp om att dom skulle göra detsamma för att jag dels ville veta vem dom som bjudit mig på ett roligt äventyr var, samt fråga efter vägen eftersom jag hade llite svårt för att hitta dit jag skulle..


Jag tog av mig hjälmen och dom stannade framför mig. Den ena killen säger efter en stund att han nog skulle drunkna snart, för att jag hade så vackra ögon. Var på jag generat uppmanade honom att kanske ta av sig hjälmen så jag fick möjlighet att se vem som tycker de. Han tog av hjälmen och kom fram till mig, han tog mig artigt i hand "Dahn, med H om jag själv får bestämma".. Han verkade nästan lite nervös till skilnad från mig.

"Ida med Z" säger jag. Han såg ut som ett mänskligt frågetecken medans jag som vanligt skrattade åt mitt eget skämt.. Jimmy (den andra killen) for hem för att äta och Dahn visade mig vägen dit jag skulle och följde sedan med mig och min kompis vidare till en annan kompis.

Det var dagen då våran vänskap tog vid.
En vänskap som aldrig tog slut, en vänskap som sattes på repeat den 31 Maj 2005.

Facebook, namn & profil -tester..

Inlägget publicerades den 2015-09-04 kl: 15:22:42
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Ja, ibland fördriver man tiden med Facebook, kanske lite för mycket. Dessa miljarder namn/profil -tester är ju ganska roliga.. men ack så menlösa. Brukar du fördriva tiden med sånna ibland?  Här är några av mina resultat på några tester..
 
 
Hur många minuter/timmar spenderar du på Facebook på en dag.. ungefär?

Minns du vad du drömmer om !?

Inlägget publicerades den 2015-09-02 kl: 02:00:00
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Jag var in på min kära väns blogg nyss och såg att hon skrivit om en märklig dröm hon hade drömt på natten. Och tidigare ikväll så pratade jag dessutom med en annan kompis om just drömmar, för att jag berättade om en MINST SAGT konstig och udda dröm jag själv haft. Vilket sammanträffande..

Jag drömmer ofta långa drömmar och kan fortsätta på samma dröm om jag vaknat till och somnat om igen. Jag minns 9 av 10 nätter vad och att jag drömt. Jag har ibland återkommande drömmar. Jag drömmer ALLTID i färg och har aldrig någonsin drömt i svartvitt. Jag har ett 10 -tal drömmar som jag drömt för flera år sen som jag fortfarande minns i detalj. Både obehagliga, konstiga, lustiga, roliga och mysiga..

Jag fick en gång höra att om man drömmer i färg och om man ofta minns att/om/vad man drömt, så är man en kreativ person med bra fantasi. Stämmer de tror ni?

Minns du ofta vad du drömt? finns de någon dröm som du fortfarande, flera år efteråt kan minnas exakt som den var? Brukar du någonsin reflektera över dina drömmar och förstå delvis varför du drömt som du gjort och vad de kan betyda? Jag gör det nästan jämt :)

Dela gärna med er av någon dröm, berätta..