www.idatallhed.blogg.se - Angel Wing Heart

Blondinen och den blonda polisen!

Inlägget publicerades den 2016-04-30 kl: 09:11:00
Kategori Dagboken, Humor, 0 kommentarer
Ja, jag vet atr det är lite passé med blodinskämt, men detta hör till ett av ytterst få som jag aldrig hade hört. Så jag bjuder på den ändå ;)
 
 

Så sant som de är sagt!

Inlägget publicerades den 2016-04-29 kl: 21:12:00
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
 

Svenska stand up -shower du inte får missa!

Inlägget publicerades den 2016-04-29 kl: 11:43:00
Kategori Dagboken, Humor, 1 kommentarer
Här har ni några humor-föreställningar ni borde se om ni vill skratta!
stand up -shower är så jävla kul att se på :)

"min kärlek till dig är som ett träd!"

Inlägget publicerades den 2016-04-28 kl: 10:14:00
Kategori Dagboken, Min man ♥, 0 kommentarer
Min man har verkligen sina stunder när han kan sätta ord på saker. Stunder som han får en att känna sig lite extra speciell. Han har stunder då han verkligen får en att känna sig som den absolut mest älskade människan i världen..

Jag är verkligen så extremt lyckligt lottad som har en man som Lennart. Jag är så tacksam att jag får dela varje dag med honom, somna varje kväll vid hans sida och dela både med och mot -gångar tillsammans med honom.

Här om dagen så satt vi i bilen på väg hem från Luleå. Han tittar på mig och ler de där mest kärleksfulla leendet. Ni vet ett sånt där leende som man bara kan visa när man så där innerligt jävla mycket älskar någon. När man ler så ögonen glittrar och man nästan kan se hjärtats värme genom själen som speglas i ögonen..

..Han ler på just de viset när han tittar på mig, sen säger han:
"Jag älskar dig mest av allt i världen. Jag är så glad att du är min fru. När jag sa JA till dig i kyrkan, JA till att dela resten av mitt liv med dig, då viste jag att jag älskade dig och att jag på riktigt ville dela mitt liv med dig.. Men jag älskar dig ännu mer nu än då, även om jag inte trodde det var möjligt. Min kärlek till dig är som ett träd. Tänk dig ett växande träd, för varje dag och år som går så jordar sig rötterna allt hårdare fast, trädet blir stadigare, bredare och vackrare. Med tiden som går så växer sig kronan större och precis som med dig så blir trädet bara vackrare med åren. Det är så min kärlek till dig är! den blir större, djupare, stadigare och vackrare. Om jag älskade dig när vi gifte oss, så älskar jag dig om möjligt ännu mer idag!"

Är han inte helt underbar min man 

Jag har aldrig tvivlat på att Lennart älskar mig. Han visar det varje dag, men att ha dom där stunderna när man så fint får höra sånna här saker, det värmer hjärtat lite extra. Och när den man älskar tittar på en på det sättet som han gjorde till exempel just denna gång, då värms hela kroppen upp och man känner kärleks-stötar gå rakt igenom själen.

Hans blick sa verkligen att "just nu vill jag inte vara någon annanstans på jorden än just här och nu med dig!".

 JAG ÄLSKAR DIG LENNART! 
 

Facebook-humor!

Inlägget publicerades den 2016-04-28 kl: 09:29:00
Kategori Dagboken, Humor, 0 kommentarer
 
 

Face swap

Inlägget publicerades den 2016-04-27 kl: 17:00:00
Kategori Dagboken, Humor, Vilja, Ebba och Thilia ♥, 0 kommentarer
Haha.. Gjorde en face swap med min systerdotter 

 

Vårdgården

Inlägget publicerades den 2016-04-27 kl: 12:00:00
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Har ni sett den nya humor-serien som går på SVT?

Vårdgården heter den. Den är faktiskt helt okej tycker jag.
Om ni inte sett den så går de att se den på SVTplay.
Lite onödig och ocool fakta för er kanske; men Loa Falkman som
spelar en av huvudrollerna i serien, har faktiskt bott i de huset vi bor i nu ;)

 
 
 

helt jävla AWESOME covers!

Inlägget publicerades den 2016-04-26 kl: 21:19:15
Kategori Dagboken, 1 kommentarer
Walk off the earth gör typ alltid helt awesome covers på diverse låtar. Det som gör dom så speciella är att dom gör annorlunda saker. Alla spelar / gör ljud på en och samma gitarr när dom sjunger och spelar in, eller som i detta fall, gör ljud med hjälp av gylfen på byxorna, stampar i golvet, snurrar på nån typ av snurra, sparkar på en symbal i taket och trummar mot en surfingbräda.. 

Lyssna själv.. att göra en så här bra cover på ett så annorlunda sätt; Det är både coolt, magiskt och helt enkelt awesome! Vad tycker du om denna cover?
 

Här är den covern där dom spelar / gör olika ljud på en och samma gitarr samtidigt som dom sjunger och spelar in. Nämnde ju det högre upp i inlägget :) Ganska coolt va? Jag tycker det är så kul med sånna här avvikande saker. Sånt som sticker ut ur mängden. Det görs ju i regel 100-tals (om inte fler) covers på populära låtar, och då är de så roligt med sånna här nytänkande och välplanerade covers. På de sättet så gör man ju en befintlig låt mer till sin egen. Man tar det ett steg längre.. Det blir litegran som när en ny och uppgraderad modell av en telefon kommer. Spännande, kul och intressant.

favoritlåtarna just nu..

Inlägget publicerades den 2016-04-26 kl: 20:57:40
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Här får ni de 5 låtar som jag just nu spelar mest på spotify.

Jag har perioder när jag lyssnar på enbart hårdrock, perioder när jag lyssnar på enbart massa fjortisdunk, och andra perioder när jag lyssar väldigt blandat, bara lygna eller kanske bara gamla godingar. Men just nu är jag i en period när jag typ mest bara lyssnar på dessa 5 låtar. Älskar dom! 

Tiden går snabbt!

Inlägget publicerades den 2016-04-26 kl: 20:29:49
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Hittade en gammal bild på min mans son, Benjamin! Bilden är tagen på julafton 2010, när han hade fått en enorm godisråtta av min syster i julklapp. Jag kommer nog aldrig att glömma hur stora hans ögon blev av förtjusning när han öppnade den.. Glömmer nog för övrigt inte heller hur illa han mådde efter att han suttit och tryckt i sig i stort sett halva råttan på en gång!

När man ser den bilden så inser man verkligen hur fort tiden har gått. Tänk att de redan gått sex år, men att man fortfarande minns det så tydligt. Det var en trevlig julafton med nöjda barn och övrig familj.
Här får ni en bild från julen, och en bild från i år.. vist har han väl vuxit en aning, bara liiiiite va? 

 

Humor ;)

Inlägget publicerades den 2016-04-25 kl: 21:10:39
Kategori Dagboken, Humor, 1 kommentarer
Jag delar med mig av lite blandad humor som jag råkade hitta på Facebook ;)
 
 
 
 
 
 
 

Systemspel på lotto!

Inlägget publicerades den 2016-04-25 kl: 18:27:41
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Nu har jag och min man spelat systemspel via Lotto i över ett halvår. Jag har egentligen ingen som helst koll på vad det är, eller hur man gör. Min man sköter det där. Förnyar, lämnar in, kontrollerar eventuell vinst. För någon vecka sedan så var han sjuk och jag fick istället lämna in raderna. Men innan jag kunde göra det så ställde jag mig frågan; Hur fungerar systemspel på lotto? Ja, de kan ju vara bra att veta det om man ska ordna med det ;) Och som tur var så fann jag ju svaret.

Än så länge har vi inte vunnit mer än ca 200kr som mest, utöver det så är de mest småvinster på upp till 100kr med jämna mellanrum, men vi spelar inte för särskilt mycket heller. Plötsligt händer det kanske ;) Det är lite som min mamma brukar säga; "spelar man aldrig, så finns det heller ingen vinstchans" och vist har hon väl rätt i det?

Just nu skulle de verkligen sitta fint med en vinst, om så "bara" någon tusenlapp, eftersom vi troligtvis ska utomlands i Augusti tilsammans med min syster, hennes man och mina tre systerdöttrar. Min syster kommer att stå för halva vår resa, snäll som dom är. Men en liten lottovinst skulle verkligen klirra fint i kassan.

Brukar du spela på lotto? systemspel? Bad är de mesta du vunnit på något spel eller någon lott? Vad skulle du göra om du vann, säg "bara" 10.000kr?

 

Nybliven 28-åring :)

Inlägget publicerades den 2016-04-23 kl: 19:04:55
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Jaha.. då är man nybliven 28-åring :) fyllde år igår och har fått massa fina presenter och besök som bjudits på fika som jag har bakat. Hemmagjord glass, kladdkaka, silviakaka, sega chokladrutor med kokostoska och diverse annat. 
 
Jag fick en tidig födelsedagspresent av Lennart för 2 veckor sedan, så jag förväntade mig inget mer av han. Fick en hel musikstudio med hörlurar, mikrofon, dator, usb-keyboard och sånt jag behöver för atr kunna spela in när jag sjunger, skapar musik eller för att sjunga karaoke. En helt underbar present. 
 
Men trots det så fick jag en gåva igår också, på självaste bemärkelsedagen. Jag fick en berlock med Thilias månadssten till berlock-armbandet jag fick av han förra året. Jag hade redan Ebbas och Viljas månadssten i det. Har även andra berlocker som symboliserar viktiga saker i mitt liv. 
 
Utöver det så fick jag även 3 röda tyg-rosor av honom, med orden "likt vår kärlek så vissnar dom aldrig". Så fint!
 
Av världens bästa marica fick jag en fin liten tavla med våra namn. Nagellack och nageldekorationer, och jättefina pennor som jag önskat :)
 
Av min syster och hennes barn fick jag en ljuslykta med dekoration i. Jättefint! Utöver det så har jag fått en bukett rosa rosor av en kompis som heter carolina. Av svärmor ett par nta skor och en fin bukett med tulpaner. 
 
 
Sist men inte minst, så såg jag ett meddelande på Facebook av min fina vän sofi på morgonen igår. Meddelandet innehöll en ledtråd...
 
 
... Jag ska alltså tillsammans med Sofi få gå på en storseans med TERRY EVANS!!!!! Fyfan vilken underbar present :)
 
Tusen tack till alla för era gratulationer och presenterna. Är så tacksam och glad!

Couronne, Air hockey och Shuffleboard!

Inlägget publicerades den 2016-04-21 kl: 18:09:41
Kategori Dagboken, 1 kommentarer
Åh, kommer ni ihåg när man var liten och älskade spelet couronne, den fyrkantiga spelbrädan där man använder köer ungefär som i biljard? Jag spelade det ofta. Älskade verkligen det spelet! Jag kommer ihåg när jag fick det i julklapp ett år, minns verkligen fortfarande den där glädjekänslan över just den julklappen. Varenda gång jag är någonstans och ser ett sånt spel så påminns jag om den känslan och känner en enorm tillfredställande glädje.

Utöver det spelet så älskade jag även air hockey, och älskar det än idag. På Nimbys Värld (motsvarigheten till Leos lekland) finns det air hockey, så varenda gång jag är där med min syster och hennes barn så måste jag bara spela air hockey åtminstone en gång ;)

En annan grej som jag alltid viljat prova men aldrig har gjort, det är sporten Curling.. Det ser så otroligt roligt ut. Idag så surfade jag runt på nätet och råkade hitta ett spel som jag tror att jag skulle älska.. Det påminner lite om både air hockey och Curling. Hade aldrig sett ett sånt spel förut, så jag viste inte ens att det fanns.

Shuffleboard, heter det. Har du spelat det någon gång?

Jag skulle verkligen vilja testa det spelet.shuffleboard.se kan man hyra spelet.. det vore väl fantastiskt kul? :) För er som vill se hur man spelar så finns det videos om det på nätet.. men man ska i alla fall, precis som i Curling, skjuta en sak över en spelplan för att få poeng. hamnar den utanför så får man noll. Det finns markerade områden som anger poengen man får. Det vill jag verkligen prova! Ser så sjukt roligt ut.

 

Rulla egna cigg

Inlägget publicerades den 2016-04-19 kl: 15:19:00
Kategori Dagboken, 1 kommentarer
Nu har jag rullat egna cigaretter i några månader och jag kan säga att det verkligen märks ekonomiskt. från att röka för ca: 1000-1200 kr i månaden så röker jag nu för endast 100kr på en månad. Det är verkligen en enorm skilnad. Jag köper en tobak som heter Smokey Gold. Det är en råtobak som går bra att rulla utan att tillsätta massa saker till tobaken. Det är bara ta direkt från lådan och rulla sig en cigarett. Tobaken kostar mig 99 kr för 300g och den räcker lite över en månad. Det står att den ska räcka till ca 300 cigg, men den räcker snarare till ca 500 cigg. Filterhylsorna kostar 20 kr för 300 stycken. Men eftersom att tobaken räcker lite över en månad så blir kostnaden totalt ca 100 kr i månaden.

 

Fördelen är ju att de blir billigare, och att man röker färre cigaretter på en månad eftersom man i regel rulloar en i taget om man bara ska vara hemma. Då blir man lite lat ibland och ids inte. Därmed minskar man lite på rökningen också.. nackdelen är väl att man känner desto mindre behov av att sluta röka helt då man ändå röker så billigt ;)

Röker du, eller snusar du? i så fall kan jag tipsa om Snusbolaget. Då kan du beställa hem snus istället för att köpa i butik. Där kan du ju även köpa för att göra eget snus eller köpa för att rulla dina egna cigaretter så som jag gör :)

Nya bilder på mina älsklingar!

Inlägget publicerades den 2016-04-19 kl: 14:57:58
Kategori Bilder, Dagboken, Vilja, Ebba och Thilia ♥, 1 kommentarer
Här bjuder jag er på ett gäng nya bilder på mina älskade systerdöttrar
 Vilja, Ebba och Thilia 


 

Mina älskade troll <3

Inlägget publicerades den 2016-04-19 kl: 14:46:39
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Jag vet inte om jag sagt det, men för 3 veckor sedan var jag och min man på en liten roadtrip tillsammans med en kompis. Vi var då även till vårt älskade gamla hem - MOTALA - en sväng. Där passade vi på att hälsa på hos vår gamla granne Carina och hennes man Roger som dessutom varit snälla och tagit hand om en kartong med saker åt oss som vi inte fick plats med i flytten.

Jag har längtat så ofantligt mycket efter den kartongen eftersom den innehåller saker som har både ett stort sentimentalt och pengamässigt -värde. i den fanns nämligen 5 troll, en porslinsdocka och två barbiedockor som endast gjorts i ett fåtal exemplar. Samlarobjekt helt enkelt.

4 av trollen har jag packat upp och ställt i vardagsrummet, de femte trollet är en tomtemor och får helt enkelt vänta med att titta fram tills det är juletider. Jag har saknat dom så mycket så jag bara var tvungen att få ha dom framme och se på dom ett tag.

Tanken är att mina systerdöttrar ska få ärva dom av mig när dom är nog stora för att förstå värdet i dom och därmed inte leker sönder dom :)
Företagsförmedling!

Inlägget publicerades den 2016-04-12 kl: 16:05:08
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
För ett par år sedan så var blocket fullkomligt "explotionsartat" som köp och sälj -marknad för vad som helst som du egentligen ville få sålt. Men i takt med att facebook blivit mer och mer utvecklat så är det istället facebook som är de mest populära köp och sälj -forumet.. i alla fall enligt vad jag tror!

Jag hittade vår nuvarande bostad via blocket. En folkhögskola hade ute en annons om ett hus dom ville hyra ut. Jag övertalade min man att vi skulle åka och titta på huset trots att han inte verkade helt intresserad först. Men när han väl hade sett huset så var han lika nöjd som jag. 3 månader senare flyttatde vi in, och här trivs vi som fisken i vatten och här har vi dessutom bott längre än vad vi gjort i någon av våra tidigare lägenheter.

Men på tal om "köp och sälj", viste ni att de finns en marknad även för att köpa och sälja företag? hyra lokaler och allt som rör fastighetsförmedling för företag? Företagsmäklare helt enkelt.

Jag har nog aldrig riktigt tänkt på att det finns fördiga företag att köpa. Men det är ju egentligen självklart att de finns, men har som aldrig tänkt på hur detta egentligen går till. Och för den som saknar erfarenhet så är ju Företagsförmedling en väldigt bra sak :)

 

båtförsäkringar

Inlägget publicerades den 2016-04-07 kl: 13:15:13
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Maken och jag har varit i svärfars verkstad igår och lånat lyften för att kunna byta bromsklossar bak. Lennart böt den ena och jag böt den andra. Vi har bytt lampa och bytt från vinter till sommar -däck. i godan tro for vi sedan på besiktningen, och lika så förbaskat så blev de ombesiktning på grund av höger övre spindelled. i övrigt fanns de ingenting alls att anmärka på. Så nu har vi en månad på oss att fixa detta för att sedan köra ytterligare ett år innan nästa besiktning.

När vi satt där utanför besiktningen och väntade så såg vi en husbil. Vilket är en av både min och Lennars största drömmar. Husbils-prat ledde vidare till båt-prat eftersom att även det är en av våra önskedrömmar här i livet.

Vi kom givetvis vidare in på samtalsämnet FÖRSÄKRINGAR! Ja, jag skriver det med stora bokstäver eftersom att försäkringar är fruktansvärt viktiga. Det är fruktansvärt viktigt att läsa på och verkligen veta vad ens egen försäkring innebär och gäller. Jag kunde inte släppa tanken på detta och valde såklart genast att kolla upp detta med just försäkring till båtar och hittade en bra sida!

Har du båt så kanske Alandia Båtförsäkringar är ett bra alternativ för dig? Är du noga och väl medveten om vad dina försäkringar gäller, oavsett om det är till hemmet, bilen, båten eller what so ever?

 

presenter

Inlägget publicerades den 2016-04-04 kl: 15:00:08
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Både jag och min man skulle behöva fylla på garderoben lite.  Just nu tillåter ju inte ekonomin det, men jag hittade till en sida som heter MR of Sweden där dom hade en hel del snygga herrkläder! Och även om jag inte har ekonomi att spendera på detta så kanske andra har det. Så jag ville tipsa om sidan. Kanske har du någon du vill köpa present till ? :)

 


På tal om presenter så fick jag en tiig födelsedagspresent av min man idag. Ni som känner mig vet ju hur mycket jag älskar att sjunga. Att jag älskar att spela piano? Idag fick jag en egen studio av min man. han har köpt el-keyboard, micrfon, dator till det och en hel utrustning med hörlurar och allt möjligt. 

Just nu behövde jag verkligen något att må bra åt, så de kom verkligen lämpligt. Jag är så oerhört glad för det så ord inte kan beskriva! Och som om inte det vore nog så fick jag veta för ett par dagar sedan att min syster, hennes man och deras barn ska bjuda med oss till grekland en vecka i Augusti. Min och Lennarts gemensamma dröm har länge varit att få resa utomlands tillsammans då varken han eller jag varit de tidigare. Om man inte räknar norge då.. och när jag var i grekland vid 7 års ålder..

Kanske måste vi köpa nå shorts till lennart från denna sida innan vi åker i alla fall ;)

Vad är den bästa present du fått nångång?