www.idatallhed.blogg.se - Angel Wing Heart

Lillebrors bästa, minns dom?

Inlägget publicerades den 2016-08-24 kl: 16:14:43
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Idag har skolan börjat om för alla studerande, och med det så känns det som att sommaren offeciellt övergår till höst. Men man kan inte klaga på vädret som faktiskt varit helt fantastiskt de senaste dagarna. Lennarts son har idag börjat ett nytt program på gymnasiet då han kände att byggprogrammet, som han gick förra året, inte var riktigt vad han hade hoppats. Så detta år valde han in på restaurang istället.

Min systers älsta dotter har börjat skolan idag. Jag minns själv hur spännande det var när man för första gången skulle börja skola på riktigt. Det var en speciell känsla. En känsla av att bli stor tjej. Jag kommer även ihåg när man för första gången, gemensamt i klassen, fick börja samla pengar till en klassresa. Det var så spännande att få se hur mycket man i slutänden fick ihop, och framför allt vart man skulle kunna åka på klassresa för det.

i vår klass så fick vi samla ihop pengar på lite olika sätt. Samla in burkar och flaskor, sälja loppisprylar på skolgården och sälja kakor och godis -lådor. sålde ni sånna? kommer ni ihåg hur goda alla dessa kakor och godisar var? Lillebrors bästa var nog den som såldes allra bäst, de är också den jag minns som allra mest. Gå in på kakservice hemsida och se om du minns alla olika burkar, vilken tyckte du om som mest?

 

Jag tycker att det är bra att det finns sånna saker, så man tillsammans med klassen kan tjäna pengar. Man får lära sig att man får arbeta för att lyckas. Att man måste ta sig tid för att få de sålt. Man får ha tålamod och man får ta ansvar för pengarna som man lyckas samla ihop. Man får även lära sig att sammarbeta med varandra på ytterligare ett sätt än bara i skolans övriga uppgifter.

Jag vet att vi även sålde dessa godsaker genom fotbollen också, för att samla pengar till föreningen och nya matchtröjor och pengar till alla turneringar och sånt.

Blir lite nostalgisk av att se att dessa burkar med godsaker fortfarande finns kvar och faktiskt säljs!