www.idatallhed.blogg.se - Angel Wing Heart

Extremt bra minne!

Inlägget publicerades den 2016-12-12 kl: 20:01:03
Kategori Dagboken, 3 kommentarer
Hela mitt liv så har folk runt omkring mig häpnats av mitt ovanligt detaljrika minne. Jag minns saker tydligt och klart från de att jag i vissa fall bara var knappt 2 år gammal. Jag kan minnas konversationer i detalj och jag minns gamla telefonnummer till vänner jag hade i 7 års ålder. Jag minns exakt vad både jag och min man hade på oss vid första tillfället vi hade skulle komma att ha sex. Jag minns i detalj hur det gick till och vad vi gjorde.. Men att minnas saker som gårdagens middag, de är svårare. Eller att minnas saker man måste komma ihåg att göra, de går också sämre. Undrar om just detta med minnet kan ha med adhd att göra? Verkar som att många med diagnosen delar just detta.
 
Att ha ett minne där man i detalj ser bilder i huvudet av saker man upplevt, de är inte alltid en fördel. För att tyvärr så minns jag även saker som gjort mig illa alldeles för bra och tydligt.
 
Jag minns ofta exakt vad jag gjort när jag ser en gammal bild. Eller minns exakt hur jag mådde och kände mig vid tillfället när bilden togs. Kan minnas vad jag tänkte eller vad jag gick igenom i mig själv just där och då. Minns du också saker så tydligt om du ser en bild av dig själv? En selfie du tagit för, låt oss säga kanske, 10-12 år sedan?
 
 
Här har ni 4 bilder som jag minns exakt när de togs och hur jag kände mig just där och då.. På bilderna är jag 14, 15, 16 och 17 år gammal. Ska berätta lite mer om bilderna i ett senare inlägg! Men berätta för mig, har ni också sjukt bra minne? :)

Fira jul i en husvagn..

Inlägget publicerades den 2016-12-12 kl: 11:47:00
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
..vore drömmen!
 
Tänka sig att de bara är två veckor fram till jul nu! Lite ofattbart måste jag säga. De känns som att detta vintermörker börjar vara dystert nu. Även om jag njuter av de där myspysiga som juletider medför..
 
Men jag måste ju erkänna att denna kyla, snö och mörka tid får mig att längta desto mer efter att nån gång kunna uppfylla min och min mans dröm om husvagnslivet! Tänk er så mysigt att i just denna tidpunkt på året kunna sätta sig i en mysig husvagn på en fin plats någonstans. Ägna några dagar ute i naturen. Grilla, pimpla, mysa, spela spel i den värmande vagnen som är mysigt pyntad med en bordsjulgran och små julstjärnor. Dricka varm choklad, äta lussebullar och bara njuta av livet.
 
Jag hade med glädje kunnat fira jul i en husvagn. Om inte Lennarts barn var hos oss, så ensam.. Bara han, jag och vår älskade hund!
 
Bara bilden jag får i huvudet av hur mysigt vi hade haft, gör att en enorm värme sprids genom både kropp själ. Känns så fridfullt och underbart!
 
Än så länge är detta bara en dröm, men den dag, då ska den bli sann!
 
Jag skulle nöja mig med en liten husvagn. Behöver absolut inte vara stor alls. Kanske en sån som på bilden här? Eller någon annan av dom som finns på husvagnsreserven :)
 
 
Har du husvagn, eller har du vuxit upp i en familj som varit mycket i naturen, campat, fiskat och sånt?
 
 

Dagens sanning!

Inlägget publicerades den 2016-12-08 kl: 11:26:00
Kategori Dagboken, Dagens sanning!, 0 kommentarer
 

..Haha..

Inlägget publicerades den 2016-12-07 kl: 21:36:46
Kategori Dagboken, Dagens sanning!, Tindra och Bamse, 0 kommentarer
 

Min älskade Tindra!

Inlägget publicerades den 2016-12-04 kl: 11:41:02
Kategori Dagboken, Dagens sanning!, Tindra och Bamse, 1 kommentarer