www.idatallhed.blogg.se - Angel Wing Heart

Extremt bra minne!

Inlägget publicerades den 2016-12-12 kl: 20:01:03
Kategori Dagboken, 3 kommentarer
Hela mitt liv så har folk runt omkring mig häpnats av mitt ovanligt detaljrika minne. Jag minns saker tydligt och klart från de att jag i vissa fall bara var knappt 2 år gammal. Jag kan minnas konversationer i detalj och jag minns gamla telefonnummer till vänner jag hade i 7 års ålder. Jag minns exakt vad både jag och min man hade på oss vid första tillfället vi hade skulle komma att ha sex. Jag minns i detalj hur det gick till och vad vi gjorde.. Men att minnas saker som gårdagens middag, de är svårare. Eller att minnas saker man måste komma ihåg att göra, de går också sämre. Undrar om just detta med minnet kan ha med adhd att göra? Verkar som att många med diagnosen delar just detta.
 
Att ha ett minne där man i detalj ser bilder i huvudet av saker man upplevt, de är inte alltid en fördel. För att tyvärr så minns jag även saker som gjort mig illa alldeles för bra och tydligt.
 
Jag minns ofta exakt vad jag gjort när jag ser en gammal bild. Eller minns exakt hur jag mådde och kände mig vid tillfället när bilden togs. Kan minnas vad jag tänkte eller vad jag gick igenom i mig själv just där och då. Minns du också saker så tydligt om du ser en bild av dig själv? En selfie du tagit för, låt oss säga kanske, 10-12 år sedan?
 
 
Här har ni 4 bilder som jag minns exakt när de togs och hur jag kände mig just där och då.. På bilderna är jag 14, 15, 16 och 17 år gammal. Ska berätta lite mer om bilderna i ett senare inlägg! Men berätta för mig, har ni också sjukt bra minne? :)
Helene
Skriven den 2016-12-12 kl: 20:09:21 » http://minttu.blo.gg
Jag är en sån som kommer ihåg saker väl. Som du sa, sånt man måste komma ihåg, det fastnar inte på minnet. Men bilder och så har jag starka minnen från.
Svar: Jag berättade för min mamma om minnet jag hade av en konversation och händelse som vi hade när jag var liten. Mamma sa "ja de var så de var... Men HUUUUR kan du komma ihåg de så väl. Du var ju knappt 2 år gammal" haha. Hon och många andra förvånas med jämna mellanrum av mitt minne :)
Ida Tallhed
Fröken Rödlök
Skriven den 2017-01-01 kl: 22:47:46 » http://www.mizca.se
Svar: Det gör det verkligen! Ett tack för att jag ställt upp för henne under året som vart bland annat, fick ett fint kort också <3
deninrekampen
Skriven den 2017-01-09 kl: 20:50:54 » http://deninrekampen.bloggplatsen.se/
Beror på vad för minne måste jag säga! Kan minnas saker ganska bra om jag förknippar med vissa låtar och så :)

Måste säga att du har underbar sångröst!! Den borde du göra något med! Lyssnat flera gånger på det som finns på nätet nu, så vacker röst! Kram!
Svar: Tack så sjukt mycket för din kommentar.. De värmer mitt hjärta så gott <3 Tusen tusen tack <3
Ida Tallhed