www.idatallhed.blogg.se - Angel Wing Heart

Att måla är så kul..

Inlägget publicerades den 2016-01-31 kl: 22:50:00
Kategori Dagboken, Målarböcker för vuxna, Pyssel & Inspirtion, 0 kommentarer
..och rogivande! Medicin för själen kan man säga :)
 
Jag berätta de ju för er att jag fick målarböcker av min man i julklapp. Efter att ha sökt i ett år i butiker utan resultat så fick han den brillianta idén att beställa åt mig från nätet :) sedan fick jag även en av min bästa Marica <3
 
Har inte hunnit måla så många bilder då jag ett tag nu har haft ont i handen, men någon har de blivit.
 
Jag har aldrig haft talang för att rita så jag har aldrig gett mig på de här med att måla med skuggor och nyanser.. men efter att ha målat 3-4 bilder utan skuggor eller nyanser så kände jag att de vore kul att prova för att få lite mindre stela bilder..
 
Sagt och gjort! Jag har nu målat 3 gånger med lite skugga och nyans och måste faktiskt känna mig lite stolt över resultatet eftersom jag är nybörjare.
 
Första gången var denna fisk som jag aldrig slutförde då jag inte blev nöjd alls:

Pennor: Caran d'ache

Andra gången var denna fisk som dessutom är målad med tuschpennor: 
Pennor: Bright Office 0,4 mm

Den blev jag ganska nöjd med faktiskt.
 
Och tredje gången var denna bil:
Pennor: Caran d'ache

Visade Lennart denna målarbok och sa att jag önskar mig den också. Och sen sa han att jag kunde köpa den <3 så snäll han är min älskling.. en hel målarbok full med massa underbara Chevrolet impalas <3
 
Lowrider heter boken.

Begagnade bildelar

Inlägget publicerades den 2016-01-29 kl: 14:48:49
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Det här med att tänka på miljön i samband med bilkörning, är de något som du är bra på? Tänker du på de där med ecodriving/miljövänlig bilkörning?

Om du hör till dom som tänker på ditt körsätt för att skona miljön mer, så kanske du också ska bli en av dom som tar de miljövänligare tänket ett snäpp längre när de gäller just bilkörning. Till exemepl på delarna till bilen. Att alla bilar behöver byta reservdelar lite titt som tätt är ju knappast något nytt, men att då byta till en begagnad del som naturligtvis är hel, de är ytterligare ett sätt att tänka på miljön. Att de dessutom blir billigare är kanske till glädje för plånboken också.

Ibland tror jag att vi människor är alldeles för bekväma i våra val av saker. Man väjer de som verkar enklast och de som kanske går snabbast för att de är bekvämt att göra de, men i samma stund så glömmer vi att det som kanske är mest lönsamt är de valet som bara låg ett stenkast längre bort. För att med bara en gnutta mer ansträning så kan man hitta exakt samma (i det här fallet) bildel för kanske halva kostnaden av en ny och samtidigt spara på miljön. Men eftersom att folk inte ser de som lika lätt och bekvämt så väljer man något annat.

Brukar du ha begagnade reservdelar i åtanke eller köper du bara nytt? Varför, eller varför inte, föredrar du begagnat? Läs mer om detta på autodemontering.se

 


Personlig bok/saga i doppresent!

Inlägget publicerades den 2016-01-21 kl: 12:03:56
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Brukar du ha svårt att komma på vad du ska ge någon i doppresent om du ska på dop? Ofta så tänker man "De köper säkert många andra också.." eller "det är inte så roligt att ge kanske.."

Jag vet att när Vilja döptes så fick hon en så söt present som verkligen blev personlig. Idag är det en av hennes favoriter. Hon fick nämligen en bok om den lilla sjöjungfrun där huvudpersonen heter Vilja och där en del andra karaktärer har namn som hennes kompisar heter och mormor, morfar och så vidare.

Jag har undrat en del var man kan hitta en så fin och personlig doppresent och lyckades nu hitta en sida som heter doppresent.se där dom har flera olika böcker där man precis som i denna kan välja namn på karaktärer för att den ska bli personlig. Så ska ni på dop så rekommenderar jag er att titta in på deras sida. Att dom dessutom inte alls var särskilt dyra är ju bara ett plus.

Dom hade massor av andra fina saker för dop också :)
Brukar du ha svårt att komma på en bra doppresent?

Här har ni exempel på personlig bok som jag just skrev om. Det finns många många fler än dessa att välja bland också :)

 

Bytt selfie i headern!

Inlägget publicerades den 2016-01-21 kl: 12:03:19
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
Har bytt bild på mig själv uppe vid headern. Kändes som att det var på tiden!

körkortsteorin är ett måste om..

Inlägget publicerades den 2016-01-21 kl: 11:33:00
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
..man vill ha ett körkort!

Kommer ni ihåg när jag skrev om de här med att ta körkort?
Skrev ett inlägg om de före jul för att rekommendera en julklapp till någon som ville uppmuntra någon nybliven 16 åring eller någon annan till att börja läsa teori.

Hur som helst så tyckte jag att de kunde vara en alldeles utmärkt julklapp eller present till sig själv eller någon annan som ger ett nyårslöfte om att "detta år ska jag ta körkort".

Hör dagligen på den där radioreklamen, den där reklamen om alla som gett ett nyårslöfte om träning och att just deras träningsanläggning är bäst på att hjälpa dom med detta. Den reklamen får mig att undra: Gav du något nyårslöfte? Gav du ett löfte som du redan brutit eller snart kommer bryta? eller är du en av dom som gav ett löfte som du faktiskt tror att du kan hålla?

Åter till de här med körkort. Många fyller 16 år detta år och får börja me körkortet, många kommer att ta körkort detta år och många tillhör den där skalan människor som bara inte förmår sig att plugga i sina böcker. Många hör till den skalan människor som kommer på att "nu vore de perfekt att avsätta lite tid för teori" när dom sitter i ett väntrum för att dom är för tidig till ett möte, när dom sitter och väntar på bussen eller har tråkigt på en håltimme/rast. Men visst är de väl typiskt att man såklart inte kan plugga just då för att böckerna är någon annanstans? ..

..istället tar man upp telefon, SLÖSAR TID på facebook eller något meningslöst spel och körkortet förskjuts med ytterligare en dag.

Just dessa senarion får mig att vilja tipsa er om körkortskolan.se eftersom att deras sida är så smart så du inte behöver dina böcker när du kommer på att du vill avsätta tid för att plugga lite. Du kan göra teoritester online, uppbyggda på samma vis som ett riktigt teoriprov, du kan läsa online istället för att sitta med näsan i boken helatiden och du kan dessutom lyssna på videolektioner när du vill då dom har videos där du får allt berättat för dig och visat för dig. Videolektioner som täcker alla kapitel i boken. Bra va?

 


Det bästa av allt är nog att du kan göra detta med enbart din telefon till hands och därmed slipper slösa värdefull tid på facebook när du kan ha ditt körkort i sikte istället :)

Viktigt att man syns i mörkret..

Inlägget publicerades den 2016-01-20 kl: 13:54:00
Kategori Dagboken, 0 kommentarer
..och roligt om man syns med stiiil ;)
Med mina nya skor är de ingen risk att man inte syns i mörkret.. kan blinka i skiftande färg som på videon, lysa med ett fast sken i valfri av färgerna eller blinka i en och samma valfria färg. Dålig färggivning på klippet med de kan lysa i alla möjliga färger. Rött, grönt, blått, turkost, lila, rosa m.m

Ganska coola enligt mig ;)

..Väldigt smart om inte annat!
Köpte dom på eBay för 200kr med frakten inräknat :)


Tindra VS Sid (ice age)

Inlägget publicerades den 2016-01-14 kl: 12:10:40
Kategori Dagboken, Tindra och Bamse, 0 kommentarer
Tänk att min älskade tant, Tindra, redan blivit 9 år.
Den 8 januari fyllde hon år, samma dag
som min syster också gör det ;) <3
 
 

En Ida som liten ;)

Inlägget publicerades den 2016-01-09 kl: 16:34:34
Kategori Bilder, Dagboken, Ida Tallhed, 2 kommentarer
Tittade på lite foton idag och hittade ett gäng gamla bilder på mig. Kul att ha lite sånt kvar faktiskt :)